Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, chtěla bych se zeptat maminek, co mají dítě ve školce ve speciální třídě a dochází k logopedovi, jestli logoped se školkou spolupracuje nebo jestli vůbec neřeší, co dítě ve školce učí?
@lancisko u nás byl logoped přímo ve školce - spolupracoval z učitelkou z logopedické třídy ve školce. ![]()
My chodíme do speciální třídy i k logopedovi, ale naše logopedku nějak moc nezajímá, jak to dělají ve školce… jenže ve školce to malou učí tak a ona zase tak a když jsem jí řekla, že ve školce to učí jinak, tak mi řekla ať si to ve školce dělají, jak chtějí, ať malou učím podle ní… jenže dcera je z toho pak taky vykulená, proč to je ve školce tak a u logopeda zase jinak…
@lancisko to je divoké - dítko v tom musí mít celkem hokej. U nás právě spolupracovaly obě logopedky, protože pak měly děcka lepší výsledky - ve školce byla hora cvičení formou her a pod.. pak jsme chodili co 14 dní k té druhé na konzultace - ta ukazovala, co a jak kde zlepšit - ale právě nejdřív promluvila s učitelkou ze školky.. ![]()
U nas do skolky dochazi logopedka a vyzaduje pokud deti chodi k ni, aby uz nechodili na jinou logopedii, ze to prave pak deti mate, protoze kazdy ma jiny system. Nase pediatricka nas chtela poslat na logopedii a kdyz jsem ji toto rekla, ze mala chodi ve skolce, tak zatim to nechala, ze mam pockat do konce skolniho roku a pokud by nebylo videt nejaky posun, tak nas posle jinam, ale zase rikala, ze kdyz mame logopedii ted ve skolce kazde druhe pondeli, tak to mame casteji nez kdybychom dochazeli klasicky na logopedii, ze maji terminy hodne plne.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.