Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím holky, v létě nás čeká stěhování kousek od Čáslavi, tak řešíme školku…už jsem se ptala po okolních obcích, ale vypadá to bledě
Dětí je všude strašně moc, předškoláků, nebo s odkladem… Můžete mi sem prosím hodit tipy na MŠ hlavně v okolí Čáslavi? Klidně i soukromé. Synovi bude v září 4,5 roku. Tady v Praze jsme zatím neměli vůbec šanci…leda v soukromých a to je v Praze o něčem jiném, z hlediska financí ![]()
Díky moc!
Nazdárek
Neříkej, že ti Maxíka nevezmou, když Veru se, dle slov ředitelky jedné mš, dostane takřka stopro kamkoliv v okolí a to jsme Praha
Tak v Čáslavi to snad nemůže bejt takovej problém
Nemáte možnost mu tam ještě před letošním zápisem dát trvalý bydliště?
zuzi, ahooj
to by ses divila
Plno, plno, plno…spousta rodičů dala odklad. S tím trvalým bydlištěm to zkusíme, ale přímo v Čáslavi bydlet nebudeme = problém. Už jsem obvolala a obeslala asi 8 školek…
BTW, tady u nás, by Maxouš neměl šanci zřejmě ani letos
Ve 4,5 letech…
Největší šanci budete mít ve spádový školce, ať už budete bydlet kdekoliv, když by tam měl Maxík trvalý bydliště v době zápisu.
No spádovou školku jsem zkusila dneska, že by tam Maxouš už měl trvalý bydliště
- slovem paní ředitelky: nedostanou se ani všechny děti, co jsou přímo z obce, jediné, co můžu, zapsat vás do pořadníku…tak nás zapsala do pořadníku ![]()
Ale já to nevzdám
(další rok už doma být fakt odmítám!! )
![]()
Kolem čáslavi je např. Kutná Hora, Golčův Jeníkov, Vrdy(jestli je tam školka, myslim, že jo) ![]()
Ve Vrdech jsou dve skolky a mista doplnuji okolnima detma..spatna neni ani skolka ve Zlebech
Ve Vrdech jsou dve skolky a mista doplnuji okolnima detma..spatna neni ani skolka ve Zlebech
Děkuji, do Žleb chci volat zítra a na Vrdy mrknu! ![]()
Díky moc, holky!
@paeatara Děkuji, zkusím
je to už sice trochu z ruky (budeme bydlet směr Červené Janovice, Zbraslavice), ale i tak by to šlo
Díky!
@rhiannon ahoj, přímo v Čáslavi jsou, myslím, 4 školky nebo pak soukromé hlídání…
a co Tupadly/Potěhy???
@Hanka-L já v Čáslavi vím o 5 školkách, budeme se hlásit, ale prý nemáme s moc čím počítat…mají snad ještě v průběhu roku jednu přistavovat, protože dětí je strašně…ale uvidíme.
Co se týče toho soukromého hlídání, měla bys nějaký tip? Kdyby fakt nic nevyšlo?
V Tupadlech jsem teď našla webovky, tak zítra zkusím
Bylo by to i super, co se týká vzdálenosti od nás
Děkuji!
@rhiannon vidiš, tak to mi jedna školka unikla
no, já to budu řešit až za pár let
co se týče toho hlídání, tak jsem loni našla pro kamarádku tuhle paní (kamarádka potřebovala dlouhodobější hlídání, ale nakonec to vyřešila jinak, takže nemám přímé reference) http://babysitting.teta.sweb.cz/kontakt.html ale podle těch všemožných certifikátů a následných ohlasů jsem si ji uložila do počítače, kdybych třeba v budoucnu potřebovala pohlídat… ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.