Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@rhiannon tak to jo, to budeš mít hodně z ruky, ale v Hoře je kdyžtak nějaké hlídací centrum, kdyby náhodou nevyšly školky. Bohužel teda placené - myslím že 5 tis./měsíc, ale když bylo o prázdninách zle, kámoška tam vozila malého.
Jestli ještě není školka v Malešově…
Ve Zbraslavicích ani v Janovicích ti malého nevzali?
@paeatara do Zbraslavic budu volat zítra, Janovice také…tak uvidíme. Dnes jsem se dovolala do Žleb a tam by místo mělo být..sice to bude od nás 20 km, ale co by se dalo dělat
Ale pevně věřím, že najdeme něco v okolí blíž ![]()
Zatím tam ještě nebydlíme a nemáme trvalé bydliště, mělo by být dostavěno během pár měsíců a stěhovat a přehlašovat bychom se měli nějak v červnu/červenci…
No, pokud budete bydlet směr Zbraslavice, tak Žleby jsou fakt dost z ruky ![]()
@paeatara právě…ještě jsem se dovolala na Zbýšov, ale pan ředitel moc sdílný nebyl..máme přijít k zápisu a tam si o všem promluvit…
ale aspoň něco…
@rhiannon no to je mazec - nechápu, co by mu udělalo, kdyby řekl na rovinu, že bude/nebude místo
myslela jsem si, že v malých vesnických školkách mají většinou přehled, kolik dětí jim dorůstá do školkového věku…
každopádně moc držím palce, aby Maxíka někde vzali ![]()
@Hanka-L děkuji moc
myslím, že to někde prostě vyjde
věděli jsme, že stěhování bude masakr, ale až takhle ![]()
Ráda bych, aby se do školky dostal, protože tady v Praze, resp. hned vedle Prahy, máme 4 školky a totál plné (jak jinak), takže ve 3,5 letech neberou nikoho, děti se dostanou většinou až okolo 4-4,5 roku. A prcek už to potřebuje jako sůl ( a já taky
)
A mohla bych mít ještě dotaz
doporučíte mi pediatra? Příp. i obvoďáka pro dospělé? Tady v Praze máme super dětskou doktorku, nejradši bych dojížděla stále k ní, ale to je samozřejmě nemožný ![]()
@rhiannon tak pro dospělé je vynikající MUDr. Machů http://www.ordinacemachu.cz/ na něj je slyšet jenom samá chvála
Ale s pediatry to tady máme trochu komplikovanější… Já chodím s mrňousem k MUDr. Nosilové - je to už starší paní, moc hodná, ale těžko říct, jak dlouho bude ještě ordinovat. Je zaměřená i na homeo-léčbu. Pak je tu ještě MUDr. Špaček (taky už starší pán) a MUDr. Adamová (té je asi kolem 50) - ohlasy na všechny jsou na www.znamylekar.cz
Jo, a ještě mě napadla MUDr. Lebedová - tu tedy osobně neznám, ale taky jsem na ní slyšela většinu pozitivních referencí…
Jinak MUDr. Špaček i MUDr. Lebedová mají, tuším, ordinace nejen v Čáslavi, ale i v okolních vesnicích
A ten MUDr. Machů taky ![]()
@Hanka-L moc díky!! omrknu to, co nejdřív
synátor je totiž tvrdohlavec, takže s doktorama dost bojujeme ![]()
K MUDr. Machů chodí brácha s manželkou a jsou spokojeni, takže bych asi doporučila.
K Lebedové jsem chodila jako dítě.
Určitě není špatná, jen se nesmíš leknout, když promluví!!
Má strašně nakřápanej hlas a děti z ní měli občas vítr, ale jinak je moc hodná.
Kámoška chodí s klukem k Adamové (chodil k ní i tatínek malého)a prý je taky dobrá. Jen nevím,… jestli je malej tvrdohlavej, tak aby nebyly problémy. Ten její pořízek je taky trošku svéráz a ona ho prostě nenapasuje do tabulek…no, vím to jen z vyprávění. Realita je třeba jiná. Určitě k ní zavolej a uvidíš. ![]()
@paeatara Hm, tak to radši MUDr. Adamová ne
Do tabulek bysme se nevešli stopro
naše současná doktorka mi řekla - je to osobnost od narození, co si pamatuju, nebudete to mít lehké, ale vydržte! A hlavně si z ničeho nedělejte hlavu ![]()
Naše tříletá prohídka totiž probíhala stylem - Co vidíš za obrázek?..nic!…Jak se jmenuješ?…neřeknu!…Pojď se změřit…nejdu! - a přitom z domova byl připravený a všechno věděl, ale u doktorky šprajc a bylo po ptákách
Ale ona si s ním ví rady, takže si všímala věcí okolo a bylo to v pohodě. Ale v průkazce máme napsáno - nespolupracuje ![]()
..jj, tak to je přesně něco podobného kámošky malej! Naštěstí už je mu pět a začíná to být lepší. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.