Placení v soukromé školce

412
19.2.14 20:34

Placení v soukromé školce

Ahoj. Protože nemám zkušenosti jak je to jinde, zeptám se tady. :)

Jak je to u vás, co dáváte děti do placených (soukromých) školek nebo jeslí. Platíte i za dny, kdy jsou děti nemocné a do školky (jeslí) nechodí? Jak při dlouhodobých nemocech (neštovice, salmonela apod.) Když jsou např. týden jarní prázdniny a mají zavřeno, platíte?

Díky moc, opravdu mě zajímá jak to mají ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13903
19.2.14 20:38

V jedné platíme jen hodiny, které opravdu chodí, v druhé se platí dopředu na celé pololetí (i když asi při dlouhodobé nemoci by se asi sleva dala domluvit)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
19.2.14 20:41

U nás se platí paušálně na celý měsíc, pokud je dítě nemocné, vybere si za ty dny náhradu. Pokud je nemocné dlouhodobě, je pak možná sleva ze školkovného. Výlety k babičce a podobné absence se nenahrazují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
19.2.14 20:41
@alicezulice píše:
Ahoj. Protože nemám zkušenosti jak je to jinde, zeptám se tady. :)

Jak je to u vás, co dáváte děti do placených (soukromých) školek nebo jeslí. Platíte i za dny, kdy jsou děti nemocné a do školky (jeslí) nechodí? Jak při dlouhodobých nemocech (neštovice, salmonela apod.) Když jsou např. týden jarní prázdniny a mají zavřeno, platíte?

Díky moc, opravdu mě zajímá jak to mají ostatní.

Učím v soukromé školce…tohle jsou blbé situace, ale ani ve státní/obecní školce ti NEVRÁTÍ ŠKOLNÉ, když je dítě nemocné…sice je školné nepoměrně nižší, ale nevrátí ho…a to jsou školky dotované krajem/obcí…tedy ty peníze jsou zanedbatelnou částkou…náklady na 1 předškolní dítě jsou pro kraj cca 10 tisíc měsíčně…(platy zaměstnanců-všech, včetně kuchařek, školnice, uklízeček)…energie…pojistky…to vše patří do nákladů na dítě…to co dostává kraj/obec od státu…
Pokud by v soukromé školce onemocnělo (neštovice) třeba 50% dětí a školka vše vracela rodičům, z čeho bude ten měsíc platit energie…platy zaměstnanců…??? to řekne vodárnám: Bohužel, tenhle měsíc byly neštovice, nemáme na zálohy…
a učitelům dají 50% platu…??? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2840
19.2.14 20:42

My platíme na následující měsíc vždy celou částku. Ale pokud je syn nemocný nebo nepřítomnost nahlásíme (např. dovolená), dostaneme peníze zpět (pokud by byl třeba nemocný celý měsíc, nechají si „poplatek za místo“ nebo jak to nazvat - cca čtvrtinu ceny)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12429
19.2.14 20:43

Platíme na měsíc dopředu, jinak pokud nechodí nic nevrací. Neštovice se tam teď točí od půlky prosince a nikomu nic nevrací. Jarní prázdniny nemají a o velkých se platí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
19.2.14 20:47

Některé větší komplexy soukromých školek vracejí část peněz nebo nabízí jiné kompenzace…malé školky by to položilo. U nás je možnost plné docházky, tedy 5 dní v týdnu nebo částky…2 nebo 3 dny v týdnu…a ze začátku chtěli rodiče krátkých docházek, pokud byly jejich děti nemocné, vybrat si ty dny jindy…chodit třeba 2 týdny v kuse…tak jsme jim vyhověli, ale pak nám došlo, že je to nefér k těm, co si platí plnou docházku…ti si to nemají jak vybrat..!!! A vracet peníze je nereálné…položilo by to školku. Rodiče na to předem upozorňujeme.

• Citovat
  • Upravit
412
19.2.14 20:51

Díky moc za reakce. Vidím, že opravdu všude je to jiné.
Jitka1976 - díky moc i tobě za názor.

Já právě na jednu stranu chápu, že kdyby každému za každé nemocné dítě vraceli, tak by to asi nešlo. Na druhou stranu poplatky v soukromé školce jsou několik tisíc (oproti státní - pár stovek), takže to podle mě taky nemůžeš srovnávat. Beru, že pár denní nemoc se dá, ale zase když už to dítě marodí měsíc a nahlásí to dopředu, mohli by (dle mého) v soukromé alespoň nějakou kompenzaci nebo slevu nabídnout. Prázdniny to samé… Přijde mi trošku zvláštní, že jsou týden prázdniny, školka zavřená a platí se normálně. :? Ale pokud to tak je všude… to je právě to, co mne zajímalo. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
19.2.14 20:51

@alicezulice asi to je v každém zařízení trochu jiné… My dětem platím už ZŠ. Tam se platí 1/2 roku předem. Nic se nevrací ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
19.2.14 20:54

@alicezulice Ne, ne…prázdniny u nás rodiče taky neplatí…tedy jarní normálně fungujem i podzimní, Velikonoční (čt+pá) a v létě fungujem celý červenec…v srpnu zavřeno, ale rodiče neplatí… A pokud někdo chybí celý měsíc, taky neplatí…psala jsem o absenci třeba týden, dva…tam by to opravdu dělalo velký problém, pokud by se jednalo o epidemii a chybělo by naráz 50-70% dětí…

• Citovat
  • Upravit
15225
19.2.14 21:05

Dcerka nakonec do školky nechodí, ale tam, co chodit měla, to bylo tak, že se školné nevracelo, děti si mohly promeškané dny nahradit, ale to jen v případě docházky do tří dnů týdně. Děti, které měly docházku čtyři nebo pět dnů týdně, žádnou náhradu neměly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
818
19.2.14 21:05

@alicezulice U nas jsou zas balicky „kreditu“, ktere maji platnost 4tydny. Kdyz jsme chodili pouze dopoledne platilo se vlastne 80% toho plneho skolkovneho. Kdyz tehdy byla treba 1tyden nemocna, mohla pak dalsi tyden chodit dopoledne i odpoledne. Pocas dlouhodobe nemoci rodice proste nekupovali kredity.
@Jitka1976 Urcite to musi mit prepocitane. Kdyz onemocnim ja, taky se banka nepta jestli mam na hypoteku. Kdyz by mi dite nechodilo celej mesic a stalo me to 600KC tak mavnu rukou, kdyz ale vyhodim 10tisic a budu s nim jeste doma tak to dost nastve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
19.2.14 21:10

@Jitka1976 Ano, máš pravdu, je to dost nespravedlivé, když si někdo zameškanou dobu nahradit může a někdo ne. Jinak beru, že se peníze nevrací. Místo nepřítomného náhradník není a školka má své náklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
19.2.14 21:11

Bývá tedy běžné, že soukromá školka má týden jarní prázdniny, zavřeno a přesto všichni platí normální paušál? Nebo to normální není? Jako ty nemoci ještě dokážu chápat, ale ty prázdniny by mě teď zajímaly o to víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
19.2.14 21:13

@alicezulice Já neznám soukromou školku, která by měla prázdniny. To je jejich výhoda - můžeš se spolehnout, že dítě bude ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin