Dítě, školka poradna

Anonymní
21.2.14 20:50

Dítě školka poradna

Mám dotaz na zkušené maminky a učitelky, mám 4,5 letou dceru. Do školky chodí od tří let, spokojená, je spíš introvert, děti nevyhledávala nikdy. Kdykoliv tam přijdu je spokojená, hraje si - i s dětma. Je ale jiná trochu než ostatní děti, má ráda svůj svět, vypráví ráda příběhy, má fantazii velkou, občas povídá až se do toho tak zamotá, že tomu není rozumět hlava ani pata. Doma je spokojené, usměvavé dítě, když samozřejmě nemá svůj den D. Ve školce mi teď radí, ať jdeme do poradny, mají podezření na nějaké autistické znaky. Věřím, že bych u ní určitě některé našla, ale??? Myslíte, že máme jít do poradny. Nebo počkat? Školka bude ještě u ní téměř do sedmi let, je podzimní. Zatím jako matka netoužím po diagnostikování dítěte, mám pocit, že se teď každému druhému dává diagnoza, na druhou stranu chápu učitelky, hodně je vyžaduje, tak trochu je podle mě musí prudit. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81479
21.2.14 20:54

Pokud bych sama nepotřeboovala poradit jak na dítě, tak bych asi nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
21.2.14 20:55

Proč ji vlastně tlačí do poradny, zaostává nějak? Já mám taky autistický rysy, má je do jistý miry každej… jestli na ní sama nepozoruješ něco, co by Tě znepokojovalo, nechoď!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
21.2.14 20:55

Zřejmě bys musela být konkrétnější, v čem by mohla dcera „prudit“, to, co popisuješ, je úplně normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.14 20:56

Zatím si troufám říct, že sama nepotřebuju. Mám dceru přečtenou, vím jak na ni. Dokážu se s ní domluvit, dokonale znám její potřeby. Trochu si myslím, že učitelky možná chtějí i ony konzultaci s psycholožkou jak na dceru, já nevím no a občas jim sama řeknu co má ráda a tak, ale to se asi moc nenosí. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.14 20:58
@hanka.br. píše:
Zřejmě bys musela být konkrétnější, v čem by mohla dcera „prudit“, to, co popisuješ, je úplně normální.

Protože je velká vzrůstem, dali ji ke stolku se staršími, rozdají všem úkol, třeba něco malovat, dceři chtějí dát jiný, lehčí, nebo ji chtějí přesadit k mladším, to ona razantně odmítá, chce jen to co mají všechny děti. Občas ji to dovede až do stavu, že se fakt prý rozlobí. Nechce přistoupit na změnu.

• Citovat
  • Upravit
30408
21.2.14 20:58
@Anonymní píše:
Zatím si troufám říct, že sama nepotřebuju. Mám dceru přečtenou, vím jak na ni. Dokážu se s ní domluvit, dokonale znám její potřeby. Trochu si myslím, že učitelky možná chtějí i ony konzultaci s psycholožkou jak na dceru, já nevím no a občas jim sama řeknu co má ráda a tak, ale to se asi moc nenosí. :nevim:

Jak to myslíš, že se to nenosí? Znamená to, že dcera má skutečně nějaké řekněme nestandardní projevy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
21.2.14 21:00
@Anonymní píše:
Protože je velká vzrůstem, dali ji ke stolku se staršími, rozdají všem úkol, třeba něco malovat, dceři chtějí dát jiný, lehčí, nebo ji chtějí přesadit k mladším, to ona razantně odmítá, chce jen to co mají všechny děti. Občas ji to dovede až do stavu, že se fakt prý rozlobí. Nechce přistoupit na změnu.

Ale tohle by mohl být při nástupu do školy skutečně problém. V tomto případě docela chápu paní učitelky, že by rády, aby se s dcerkou začalo pracovat včas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@jita99 píše:
Proč ji vlastně tlačí do poradny, zaostává nějak? Já mám taky autistický rysy, má je do jistý miry každej… jestli na ní sama nepozoruješ něco, co by Tě znepokojovalo, nechoď!

Právě že mě v soukromém životě nevadí, že děti až tak nevyhledává, ale neodmítá je v žádném případě. Vycházím jen z toho, že má problémy se sociálním chováním ve školce a prý by mohla ve škole trpět. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14973

Pokud bych jako matka nemela podezreni, nesla bych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
21.2.14 21:02
@hanka.br. píše:
Ale tohle by mohl být při nástupu do školy skutečně problém. V tomto případě docela chápu paní učitelky, že by rády, aby se s dcerkou začalo pracovat včas.

dyt bude chodit do školky ještě 2,5 roku :nevim:
mě to přijde normální, že dítě chce dělat to co ostatní u stolku. zvlášt jestli na to není předem připravená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.14 21:02
@hanka.br. píše:
Jak to myslíš, že se to nenosí? Znamená to, že dcera má skutečně nějaké řekněme nestandardní projevy?

Je to spíš o tom, že všechny děti pobíhají po třídě, dcera kouká z okna, povídá si něco třeba. Nebo si vezme plyšáka a deset minut s ním houpe jen tak, když se na ni promluví, tak ale normálně reaguje, odpovídá. Možná tohle jsou jiné nestandartní projevy, co mě napadá.

• Citovat
  • Upravit
9024
21.2.14 21:03

Ony ji dostanou do takové situace a pak se diví, ze nechce spolupracovat. :zed: Pokud chces se poradit, můžeš ji vzít k Michalovi www.adventor.org nebo k manželům Baptie do komorni lhotky. Sice budes něco platit, ale určitě se doviš vše potřebné.
My pro diagnózu nešli a ani nepujdem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.14 21:05
@Lama Lama píše:
mě to přijde normální, že dítě chce dělat to co ostatní u stolku. zvlášt jestli na to není předem připravená.

Tohle mě právě uvádí do rozpaků. Nebráním se poradnám ani radám ani konzultacím, ale opravdu 2,5 roku před školou??? To je to o čem přemýšlím. Nezačne se zase něco řešit až příliš brzy? Nenadě to víc paseky dítěti v hlavě?

• Citovat
  • Upravit
30408
21.2.14 21:08
@Lama Lama píše:

Neznám malou, nikdy jsem jí neviděla, jen předpokládám, že učitelky ve školce neposílají děti k vyšetření jen proto, že se v práci k smrti nudí! Ano, ještě 2,5 roku bude chodit do školky, ale na druhou stranu jsem si skoro jistá, že zkušená učitelka ve školce pozná, co by mohl být problém a co ne. A že školní prostředí je jedno velké přizpůsobení se, to pravda je. Takže pokud má s tím zakladatelky dcerka problém, který ji dovede k varu, mohlo by jí to způsobit problémy s adaptací na školní prostředí. Na místě zakladatelky bych se ve školce podrobně vyptala, co přesně je vede k tomu doporučení a co přesně vidí jako problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin