Přesun z vajíčka do sedačky

16.2.11 10:43

Přesun z vajíčka do sedačky

Dělaly jste to podle váhy dítěte, od kdy má být v sedačce nebo když už bylo třeba větší do vajíčka, např. v 8 měsících přes zimu, kdy je navlečené a bylo tam doslova napresované. V kolika měsících šly vaše děti do sedačky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
105
16.2.11 10:46

Zrovna dneska mi došla autosedačka 9-25kg,polohovatelná.A máme teprve 5měs.,ale zase skoro 10kg.Mudr mi řekla,že klidně už můžem.Ve vajíčku ho to nebavilo,byl stisklej a nic neviděl,pořád jen řvál,tak doufám,že teď už to bude lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
16.2.11 10:53

Ahoj, kluky jsem dala do sedačky až když jim z vajíčka koukala hlava, četla jsem i zde, že čím déle jsou ve vajíčku, tím líp. Už kvůli bezpečnosti. Jinak by se děti do vajíčka neměli dávat „navlečené“ :wink:
A do sedačky větší kategorie nejdřív, když už sami sedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.2.11 10:57

Malá nám začala 8 měsíc a má sice jen 7,8kg, ale zase sama už sedí. Tak ji tam asi taky dáme. Snad se jí tam bude líbit, protože jet s ní autem je fakt o nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
16.2.11 10:59
Julliet píše:
Zrovna dneska mi došla autosedačka 9-25kg,polohovatelná.A máme teprve 5měs.,ale zase skoro 10kg.Mudr mi řekla,že klidně už můžem.Ve vajíčku ho to nebavilo,byl stisklej a nic neviděl,pořád jen řvál,tak doufám,že teď už to bude lepší.

Nechápu Vaší dr., jak může pro 5-ti měsíční dítě doporučit už takovou sedačku, ale už raději mlčím…8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
16.2.11 11:00
Štěpina píše:
Julliet píše:
Zrovna dneska mi došla autosedačka 9-25kg,polohovatelná.A máme teprve 5měs.,ale zase skoro 10kg.Mudr mi řekla,že klidně už můžem.Ve vajíčku ho to nebavilo,byl stisklej a nic neviděl,pořád jen řvál,tak doufám,že teď už to bude lepší.
Nechápu Vaší dr., jak může pro 5-ti měsíční dítě doporučit už takovou sedačku, ale už raději mlčím…8-o

souhlasim…dava se tam az kdyz samo sedi, nebo se tam bude hroutit a zkrivi si zada… neni doktor jako doktor 8-o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
16.2.11 11:02

My máme 8m a malou jsem do sedačky dala před měsícem. Je drobeček a máme tu polohovací sedačku, takže úplně nesedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
16.2.11 11:04
Štěpina píše:
Julliet píše:

Je to klasická POLOHOVATELNÁ,má 6 poloh,takže tam nesedí,ale přesně jako ve vajíčku,jen je otočenej dopředu a vidí.Do vajíčka se nám nevejde,jsme dlouhý a buclatý.Znám spoustu maminek,co to používá tak brzo a nevidím v tom rozdíl,možna jen ta cena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
16.2.11 11:09
Julliet píše:
Štěpina píše:
Julliet píše:
Je to klasická POLOHOVATELNÁ,má 6 poloh,takže tam nesedí,ale přesně jako ve vajíčku,jen je otočenej dopředu a vidí.Do vajíčka se nám nevejde,jsme dlouhý a buclatý.Znám spoustu maminek,co to používá tak brzo a nevidím v tom rozdíl,možna jen ta cena.

Mě se ospravedlňovat nemusíš, já to prostě ani tak nechápu. Pokud se tedy nevejde do vejce, koupila bych rozhodně spíš 0-18 a jezdila dál proti směru, než takovou pro mě „hybridní“ a nevhodnou sedačku pro 5-ti měsíční miminko. A že to tak dělá většina mamin pro mě není pádný důvod, že bych to měla dělat také. Tady třeba většina rodičů vozí děti do školky bez sedačky, na předním sedadle, nepřipoutané v sedačce a podobně a není to důvod, abych to dělala také tak. Myslím, že každý by měl mít svůj zdravý rozum a řídit se jím.
Ale ať si to každý dělá po svém dle svého nejlepšího vědomí a svědomí, já jen píšu, že nechápu reakci a radu vaší pediatry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
16.2.11 11:10

Ahoj,

také jsem to s přítelem už řešila :think: Máme roční holčičkou, která se narodila o 6 týdnů dříve a ještě vzhledem k jejímu zdravotnímu stavu byla hrozně malinká (46 cm,1850 g :-o ) Teď ji bude rok a má tak něco k 7,5 kg :nevim: Teď máme tedy už 3 vajíčko, o něco větší, ale v pohodě se nám do toho vejde :palec: Když jsem v obchodě koukala na ty větší autosedačky, je na nich uvedeno, že jsou od 9 kg :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
16.2.11 11:19
Julliet píše:
Štěpina píše:
Julliet píše:
Je to klasická POLOHOVATELNÁ,má 6 poloh,takže tam nesedí,ale přesně jako ve vajíčku,jen je otočenej dopředu a vidí.Do vajíčka se nám nevejde,jsme dlouhý a buclatý.Znám spoustu maminek,co to používá tak brzo a nevidím v tom rozdíl,možna jen ta cena.

ahoj, nejde tak o polohy jako o jizdu po smeru, je to mnohem nebezpecnejsi a i pri male kolizi muze dojit k poraneni krcni patere, protoze v 5 mes dite neumi radne a stabilne samostatne sedet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
16.2.11 11:22
jizvíková píše:
ahoj, nejde tak o polohy jako o jizdu po smeru, je to mnohem nebezpecnejsi a i pri male kolizi muze dojit k poraneni krcni patere, protoze v 5 mes dite neumi radne a stabilne samostatne sedet

Ano :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
16.2.11 11:29

Taky si myslím, že pro 5ti měsíní dítě je to absolutně nevhodné… :nevim: Vajíčko jsme vyměnili za autosedačku kolem roku dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
16.2.11 11:30

Já bychtaky nedávala větší sedačku, než dítě sedí. Raději koupit větší sedačku, nebo malou tolik neoblíkat, ale zabalit dekou a koupit pořádný nánožník. Naše malá sice nemá 9kg, je drobounká, ale hlavička začala vylézat ze sedačky. Sama si nesedne, ale kdy jí posadím, zádička jí krásně drří. Jen je líná sednout si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
16.2.11 11:36

Ahoj, tak my měli v roce 10,5kg a 78cm a do vajíčka se mi stále vešel, pokud koukaj nohy, tak to není na závadu, důležitá je hlava a ta mu už pomaličku začínala vykukovat a tak šel v roce a 15cti dní do sedačky 9-18kg, polohovatelné. Sám seděl v 7m a 9kg měl v 9m a dřív jsem ho tam nedala, protože neměl odpovídající „parametry“ dané sedačky a vajíčko je až do 13cti kil, některé do 10 nebo 9kg, ale je rozhodně lepší pořídit 0-18 pokud nemá do větší sedačky váhu a nesedí i když je sedačka polohovatelná. Koupila jsem sedačku 9-36kg a ještě jsem ho do ní nedala, protože jsem si uvědomila, že jsem tímto udělala hroznou kravinu, ale v tu dobu mi nikdo neporadil a byl na ni stejně moc malý i v tom roce a i teď ve 14cti měsících je mu stále velká a tak do ní půjde nejdříve ve 3 letech, možná později. Viděla jsem několik mamin vozit dítě ve vajíčku po směru jízdy, no ani jsem to nekomentovala, protože je to jejich dítě a když se mu něco stane, tak si budou nadávat ony a ne já, já své dítě bezpečně vozím v rámci možností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí