Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Souhlasím s výše uvedeným, nic s doktorkou řešit nemusíš. Přetáčení na bříško je podle těch slavných tabulek dovednost 6. měsíce. A min měsíc je tam tolerance. Takže já bych to s dr. řešila nejdřív v 8. měsíci.
Martina
Řešila jsem opačný problém, Vojta se začal točit ve dvou měsících, teď mu bude pět měsíců, válí sudy kde se dá a nohy chtějí lézt, ale ruce ještě neví jak na to. Pár lidí mě strašilo, že je to špatně takhle brzy, ale žádný problém. každý jsme jiný.
Lucka
Letadýlko jsme také dělali, a podle mé Mudr záleží na tom, jak má při tom hlavičku. Pokud má hlavičku nahoře a rozpaží, je vše v pořádku, pokud má hlavičku u země, tak je to špatně a nápravou by mělo být časté nošení v klubíčku a při hraní třeba dávat míček na bříšku, aby bylo miminko schoulené. A s přetáčením se netrap, dnes se nemusí přetáčet a zítra ano ![]()
Ahoj, mám dvouměsíční holčičku a ta se mi v noci přetočilo na bříško…vzbudilo mě jak hekala a mlátila obličejem do polštáře, možná to byla náhoda, ale stejně mám strach, aby si neublížila, není to moc brzy???