Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
známé 9 měs. prcek se přetáčí na bříško, ale pouze na jednu stranu. Když ho motivuje hračkou, jídlem, čímkoliv na stranu druhou, nechce se mu a zkouší to opět přes tu první.Máte někdo zkušenost?
Je třeba dobré zajít pro klid na neurologii, nebo rehabilitaci?
Jinak je šikovný, staví se kolem nábytku a ťape za ruce…
Díky moc, K.
Mně se malej taky strašně dlouho převaloval jen na jednu stranu!!! Asi tak tři měsíce. Nic to není, doktorka mi řekla, že každý dítě má svůj čas na všechno a ať ho nechám. Měla pravdu, sám se pak začal převracet i na stranu druhou přes to ale pravá strana dominuje! Aby byla klidnější může se poradit u dok. ale myslím, že není, proč plašit!!
Ahoj,
můj malej se začal přetáčet ve 3,5 měsíci a asi dva měsíce jen doleva, teprve pak doprava. Tam mu to nešlo dotáhnout, i když snaha byla. Chodili jsme tehdy ještě na neurologii a doktorka říkala, že je to normální, jen jsem ho měla motivovat i k té druhé straně, stačilo ho trochu popostrčit, aby viděl, že i tak to jde a nezůstal jen u jedné strany.
Ahoj, přetáčení na tu druhou stranu ho může naučit. Teď nevím jak to srozumitelně napsat, ale zkusím to
. Pokud se nechce přetočit přes levou ručičku, stačí pokrčit pravou nohu, chytit za kolínko a tím ho přetočit. Našemu stačilo parkrát a šlo to
. Prostě mu jen ukázat jak na to.
Já mám stejný případ. Jen se dcera 5 měsíců přetáčí doleva, napravo nezkouší ani na bok, jako že nemá zájem. Přetáčí se asi měsíc. Nevím jestli to říct nebo ještě to nechat být ![]()
Všem vřele doporučiji navštívit rehabilitaci tzv. Vojtova metoda, stačí pár schůzek a vše bude v pohodě, mám zkušenosti se dvěma dětma
ze čtyř
,,,
Ráda bych na tento příspěvek reagovala i jinou zkušeností…Vojtovu metodu cvičíme již déle, ale stále bez úspěchu. Malému je 7 a půl. m., a nadále se přetáčí jen na jednu stranu, nic jiného nedělá. Bohužel, jako při prvním synovi zaspala dětská lékařka, a nyní je docela dost pozdě…máte také některá stejnou zkušenost??? Pokud ano, kdy se Vám zadařilo přetáčení na druhou stranu, lezení, sezení?