Přetahování kůžičky, co teď?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7267
27.5.12 16:57

vsak mu jeste nemusi jit zcela pretahnout. priznam se, ze ja ani nevim v jakem stavu to nas prostredni ma. do 3let to vubec neresi nase doktorka, po 3. roce doporucuje zacit pretahovat trosku. Ani memu temer sestiletemu synovi to nejde uplne, ale pro nasi doktorku to teda problem neni … a hlavne pro me to neni problem :lol: , prece jen , pretahnout zcela to budou potrebovat az tak na pohl. styk (jinak fakt nevim k cemu, kdyz jim to nedela problemy) a na to maji casu dost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2377
27.5.12 17:25

ze zacatku to muzes zkusit uvolnit mastickou, nasemu se takove minisrusty udelali po zanetu, nekdy pry staci, kdyz se do nej bouchnou, na uvolneni jsme byli loni v lte, to mel necely 3 roky, a je to mnohem lepsi..
zejedno se tam nic nehromadi, a uz si to pretahne ve vane sam, nemusim se o to vubec starat..
a „operace“ je zakrok na 5 mint, daji mu rajskej plyn a za par hodin jde domu - my tam byli od 7 do asi 14 hod - i s vyplnovanim zpravy, zadna tragedie ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
27.5.12 19:14

@Kačenkaaaa Ahojky, tak my jsme tam byli od úterka do čtvrtka. :-( ale malý byl hrdina, zvládl to ouplně skvěle..
(v roce byl malý pod slabou narkozou, kůžičku mu nastřihli, aby to šlo přetahovat, šlo to, ale pak jako když praští nic. )
(v pěti letech jsme byli rovnou už na operaci)
Jinak nechápu to, že to nikdo neřeší - doktoři. Ta naše mi říkala, jak se něco zanedbá, tak ty mrňouskové půjdou rovnou na operaci.(jak čtu, že to nechávají do tří let.). V nemocnici to samé. Že se to musí řešit již od jednoho roku :-(
Každý doktor mluví jinak:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
27.5.12 19:23

já si teda myslím že to neni žádná tragédie.A přijde mi teda docela brutální hned to hnát na operaci.teda v roce mi to přijde opravdu brzo. ale je to jen můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
27.5.12 20:01

Ahoj Kačenko, doma mám dva kluky. Když byl starší syn tak roční, naše tehdejší paní doktorka se stím nepárala a objížděla mu to drátem - je to už naštěstí 8 let nazpět. Samozřejmě ho to pak čekalo ještě jednou ve třech letech a postupem času se to povolovalo samo. Ty muka po tom jejím ručním zákroku, jak se nemohl vyčůrat a jen brečel. U druhého syna to také nešlo, ale naštěstí paní doktorka šla do důchodu a nová mladá paní doktorka to nehrotila. říkala pomalu zkoušet když to nepůjde,tak to zkusit později. A ono to časem povolilo. Budou mu 4 roky a úplně dole má také kousíček ještě jakoby přilepený - to bílé místo. Ale paní doktorka říkala,že to je dobré, že po povolí samo při přetahování v té vaně. Já bych z tou operací nechvátala, když je malému teprve 21 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
27.5.12 21:03

Omlouvám se, neporadím, ale trošku OT:
Moje doktorka mi řekla na 3. měsíční kontrole, abych mu to zkoušela ve vaně přetahovat. Tak jsem to zkusila a ono mu to šlo hned, ale jak říkáte - kousek je jakoby přirostlý. Pak jsem se dočetla tady, že jak už se to prý jednou přetáhne (i když ne teda úplně), tak se to musí přetahovat pořád, aby nedostal nějakou infekci. :nevim: Takže malý má 7,5 měsíce a přetahujeme, až na ten kousíček, který je „přilepený“. :roll: Myslíte, že je to v pohodě? :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6077
27.5.12 22:16

Tak já už tomu nerozumím vůbec. Mám přetahovat nebo ne?? :nevim: Malýmu bude za 14 dní devět měsíců, zatím jsem to vůbec nezkoušela. Ani jsem se neptala doktora, jak to vidí on. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
28.5.12 00:30

8o 8o holky já tedy zkušenosti s 1.klukem, co jsem mu v roce našla totálka na pindourkovi při koupáním pod kůžičkou býlýho nánosu jako pětikorunu a do dneškas tím má problémy, je mu 7let a pořád mu na jedný straně chybí malinký kousíček na stáhnutí. Strašně si s tím vytrpěl, koupali jsme často ve škopku v heřmánku, dodnes si na to pamatuje, jak se nemohl vždycky vyčůrat, jak seděl bu´d ve škopíčku nebo v umyvadle, dodnes si na něj nenechá šáhnout, když bych se chtěla jen podívat. Takže teď máme doma 5měs taky chlapečka, ptala jsem se na to v porodnici a stahujeme kůžičku dokonce od 1měs, jde mu to dobře, každý den je pokrok, jsme o kousek dál a malej se při tom dokonce řehtá, což starší nemůže pochopit, když se koupou.
takže já taky absolutně nechápu to nechat do 3let, to musí být ta špína pod kůžičkou snad už zarostla né 8o :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
28.5.12 08:41

Petunka1 nemusi pokud s tim nema problemy jako vy tak tam tu „spinu“ nenajdes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
28.5.12 08:50

:jazyk: :jazyk: @antche
tak to tiše závidim těm, co to mají takhle v pohodě bez problémů, no My musíme mít vždycky něco extra :-) Starší byl te´d na škole v přírodě a po týdnu přijel, říkám mu, doufám, že sis to stahovala myl si se pořádně :-)........ hmmmmm mami :-)......., stáhne, ukáže a pod kůžičkou plno „sýra“'jak to tituluje můj manžel :jazyk: :jazyk: Takže my musíme fakt každý den a pořádně to hlídat a radši tedy budu důsledná i u malýho, aby jsme předešli těm našim zkušenostem, nechci s ním zas skončit na pohotovosti, kdy Vám roční mimisek řve-křičí bolestí, leží na něm 4 sestry + já, dr. nemilosrdně strhne a manža omdlívá vedle Vás, nesnáší bolest blízkých :roll: je to holt držák :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
28.5.12 09:03

Doktorka říkala od roka přetahovat a kdyby to nešlo vůbec, tak jí to říct hned, ale jestli to jde jenom trochu, tak to nevadí, ale musíš aspoň jednou denně mu to jemně přetahovat, jenom pokolik to jde. Jistě to bude v pořádku. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
155
28.5.12 09:06

@Kačenkaaaa
pokud jste bez bolesti, bez zánětu, tak se nemusíš bát, každý den ve vaně pozvolna stahuj a ono to půjde uvidíš :-) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
28.5.12 09:14

@Kačenkaaaa no tak jestli tam je ta bílá kulička, tak je to, co jsme měli My asi,ale nechci Tě strašit, určitě to pak stáhnete v klidu a jen odčistíte od nánosu, vím, že holky ze školky to řešili jen tak, že byli jen ambulantně u nějakého dr. ten to klukům objel nějakým kroužkem, kluci ani nemrkli, nebolí to :-) a je po problému :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
28.5.12 10:54

Syn od nší sousedky měl to samé, šlo mu to a pak najednou ne a měl tam taky tu bílou bulku. Dr. ho poslala na urologii, kde mu to doktor přetáhl a dezinfikoval. Doma při čůrání to pak prý trochu štípe, ale jen den, dva no a je už v pohodě =) náš malý 22 to má v pohodě, začali jsme přetahovat až před dvěmi týdny a jde to dobře, kdyby to nešlo tak mu to nedělám =) ale to je každého věc =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
28.5.12 14:20

@Pelunka1 uplně tě chápu muselo to být hrozné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí