Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chtěla jsem se zepta jak přetahujete pindíka? Zatím jsem mu to dělala ve vaně, ale kamarádka mně vystrašila s tím, že se mu tam může dostat špína ze zbytku těla. Jak je to teda nejelepší?
@Brno Líšen píše:
Chtěla jsem se zepta jak přetahujete pindíka? Zatím jsem mu to dělala ve vaně, ale kamarádka mně vystrašila s tím, že se mu tam může dostat špína ze zbytku těla. Jak je to teda nejelepší?
no té špíny na sobě fakt má
děláme to až ke konci sprchování, poradila to doktorka
Souhlas, prťata do té vany moc špíny nezanesou
Miminkám jsem to dělala ve vaně- promnula a lehce kam šlo pošoupla. Když jsou starší, tak při sušení každej povinně sám ![]()
Nejednoduší je přetáhnout ve vaně, nechat přetažené a vrátit až po sprchovaní.
@Nainuva píše:
Souhlas, prťata do té vany moc špíny nezanesouMiminkám jsem to dělala ve vaně- promnula a lehce kam šlo pošoupla. Když jsou starší, tak při sušení každej povinně sám
Při sušení? A jak si to umyjou?
Jak máš staré dítě? Pokud jste v rodině neměly žádné problémy, tak nepřetahovat.
EDIT: překlep
Příspěvek upraven 29.04.16 v 17:58
@dalmati píše:
Jak máš staré dítě? Pokud jste v rodině neměli žádné problémy, tak nepřetahovat.
Malýmu to jde přetáhnout bez potíží, nevím proč by jsme nepřetahovali, je to běžná hygiena.
@Brno Líšen píše:Říkám, že nevím, jak staré máš dítě, jestli třeba 10 měsíční nebo třeba dvouleté, tam je dost rozdíl. Jinak na to přetahování se názory fakt různí
Malýmu to jde přetáhnout bez potíží, nevím proč by jsme nepřetahovali, je to běžná hygiena.
@Brno Líšen píše:
Přesně, přetahovat ve vaně a až se bude koupat sám, tak ho to naučit ![]()
@dalmati píše: Říkám, že nevím, jak staré máš dítě, jestli třeba 10 měsíční nebo třeba dvouleté, tam je dost rozdíl. Jinak na to přetahování se názory fakt různí
Malýmu budou dva. Já z toho co jsem přečetla se názory na přetahovaní pokud to jde neliší. Liší se hlavně v tom jestli to nějak řešit pokud to nejde a kdy. Malýmu to šlo z ničeho nic.
@Anturie píše:
Přesně, přetahovat ve vaně a až se bude koupat sám, tak ho to naučit
Zatím přetahujem ve vaně, ale ta kamáradka mně znejistěla, protože je pravda, že v té vodě musí plavat i zbytky třeba stolice.
@Brno Líšen píše:
Malýmu budou dva. Já z toho co jsem přečetla se názory na přetahovaní pokud to jde neliší. Liší se hlavně v tom jestli to nějak řešit pokud to nejde a kdy. Malýmu to šlo z ničeho nic.
Tak ve dvou letech, pokud mu to jde, tak není problém. Ale asi bych ho po koupání opláchla sprchou a přetáhla tam. Alespoň tak je zvyklý o sebe pečovat od malička můj chlap.
@Brno Líšen Ale, no tak
buď v klidu, nedáváš dítě do vody s po… prťkou, to neděláš přece ani ty sama
. Tak ho třeba sprchuj… ![]()
@Brno Líšen píše:
Až pochopí systém očisty, třeba už ví
začni ho to učit, mí kluci z toho měli srandu, co objevili ![]()