Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hezký večer, jdu si pro rady. Mám syna, za chvilku mu bude 6 let a stále máme problém s předkožkou. Vím že jsou názory různé - my od 3 let používali pinďamast, pomohla, ale řekla bych tak částečně, kůžička se přetáhnout dá, ale z jedné strany je jakoby stále „přilepená“ a násilím to rvát nechci. Dodám, že žádné problémy nemá, nebolí, nepálí, nic, jen mě znervózňuje že máme stále žalud schovaný. Mám to řešit na šestileté prohlídce?(máme ji za chvilku ) řešit to zákrokem? Nebo čekat? Ráda bych slyšela ňake zkušenosti a vaše názory. Děkuju
Cekat. Jeste je maly. Pokud nema problemy s mocenim nebo zanety, tak nezasahovat.
Statisticky podle studií, se v 10 letech dá přirozeně úplně stáhnout předkožka u 40-50% kluků, takže klídek, má ještě kopec času.
.
Není kam spěchat. Mimochodem 6-letá prohlídka neexistuje, dělá se v 5 a pak v 7 letech.
Mám dva syny a ani u jednoho jsme nepřetahovali. Naděláš tím víc škody, než užitku. Pokud nemá problém, nech to být. Hormony v pubertě se to uvolní a chlapci tomu i rádi pak pomůžou.
Nebo myslíš, že historicky se malým dětem přetahovala předkožka? ![]()
@HankaHK My chodíme každoročně kvůli vážným zdrav. problémům již při těhotenství. To že není šestiletka mi nedošlo 😁 každopádně s pinďou spěchat teda nebudeme ![]()
Zkus mu pimpulu stahovat pod vodou a třeba se to podaří. Nám se to podařilo. Musíš víckrát za sebou, ale ne násilím, pomalu a opatrně a ono to půjde a žalud vykoukne. ![]()
Mému synovi je 8 a taky ještě úplně nestáhne, myslíte si že je to problém? Nebo v pubertě to povolí? Ráno jak je to slepene tak čůrá proud úplně všude. ![]()