Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@alenka84 píše:
No pokud ze zdravotních důvodů nemůže brát HA, tak tohle jí moc nepřidá…ono je to docela svinstvo
Hele, taky nemůžu ze zdravotních důvodů brát HA, ale jeden postinor by mě nezabil. Když to bude jednou za rok a chce mít jistotu… ovšem záleží na tý chorobě, co má. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
dnes jsem měla s přítelem sex s kondomem, ale při vytažení penisu jsme zjistili, že kondom „přetekl“- něco bylo uvnitř, po stěnách a i venku-tudíž ve mějsem těsně před MS, tak snad z toho nebude ještě sourozenec. Používáme pořád tu stejnou značku, nikdy nebyl problém, pilule brát nemůžu ze zdr. důvodů. Jakou radíte ještě použít antiko? Slyšela jsem i o nějakých gelech nebo tělíscích, jen nevím zda existují nějaká bez hormonu, jsem v tomto nezkušenná, dříve jsem brala pilulky…na gyndu se chystám v prosinci, tak se dr zmíním ať něco poradí. Ale znáte to, oni mají z reklamy peníze, tak se raději optám i zde
![]()
Doma máme roční dítko, zatím druhé neplánujem, ale i kdyby prý tak přítel by nebyl proti ho mít
Tak dávejte bacha na šprcgumy, nějak „plandají“tak uvidíme, čekám na MS snad mrcha dorazí-no já se na druhé ještě necítím, chlapům se to řekne, že?
jsem z toho vykolejená, toto se nám stalo poprvý. No doufám, že naposled a nějak už těm „gumičkám“ nevěřím
Nemusí to být váš případ, ale aby se toto nedělo, je třeba vytáhnout včas a ne až změkne. A za druhé - jak u Ferari - na každou jízdu použít novou gumu.
![]()
@ArankaC. já vím, už z ní jedno dítko máme
já se jeste trošku spolíhám na to že kojím a jeste jsem nedostala ms, šprcky jsou koupené a v nočním stolku ale nějak se k nim oba nemáme
ale už jsem právě objednaná k dr.
@Gina108 píše:
Nemusí to být váš případ, ale aby se toto nedělo, je třeba vytáhnout včas a ne až změkne. A za druhé - jak u Ferari - na každou jízdu použít novou gumu.![]()
Ahoj, já myslím, že těhotná tak na 80% nejsi, pokud máš těsně před MS. Ovulace je u každé ženy zhruba uprostřed cyklu, ale je to individuální, u každého jinak. Ale i tak bych neměla strach. Docela dobré jsou ty spermicidní globule Pharmatex. Ale je to takový kazič romantiky…tak nevím no ![]()
@mati píše:
@ArankaC. já vím, už z ní jedno dítko mámejá se jeste trošku spolíhám na to že kojím a jeste jsem nedostala ms, šprcky jsou koupené a v nočním stolku ale nějak se k nim oba nemáme
ale už jsem právě objednaná k dr.
Na kojení se nedá spoléhat. Už se to tu hodněkrát řešilo. Mamka mi třeba říkala,.že dokud kojím, tak MS mít nebudu a že nemůžu otěhotnět. Blbost. Pět měsíců po narození malého jsem to dostala od té doby normální cyklus a všechno. Navíc tu ovulaci máš ještě měsíc před tím, než se ti vrátí MS, takže to nemůžeš vědět dopředu… Pohovoř si s doktorem a případně šáhni do nočního stolku, ať máš aspoň jakož takož jistotu.
@ArankaC. píše:
Na kojení se nedá spoléhat. Už se to tu hodněkrát řešilo. Mamka mi třeba říkala,.že dokud kojím, tak MS mít nebudu a že nemůžu otěhotnět. Blbost. Pět měsíců po narození malého jsem to dostala od té doby normální cyklus a všechno. Navíc tu ovulaci máš ještě měsíc před tím, než se ti vrátí MS, takže to nemůžeš vědět dopředu… Pohovoř si s doktorem a případně šáhni do nočního stolku, ať máš aspoň jakož takož jistotu.
@ArankaC. k tomu kojení, to třeba u mě platí že otěhotnět mi nepůjde. byla jsem u doktora že mě bolí podbříšek tak mi dělal ultrazvuk, kojím 9měsíc a sliznici nemám žádnou a tím i nemohu otěhotnět..myslím si že je to individuální. né teda že bychom se snažili, máme kondomy ![]()
@sibi Jen k té sliznici… Když jsme se snažili, brala jsem Clostík a chodila na UTZ, jestli mám ovulaci. A doktor mi říká: zralé vajíčko tam je, ale máte hrozně nízkou sliznici, tento měsíc to určitě nebude, zkusíme to příští měsíc znovu a nasadíme ještě něco na růst sliznice. A co myslíš?? Bylo to tam ![]()
@sibi píše:
@ArankaC. k tomu kojení, to třeba u mě platí že otěhotnět mi nepůjde. byla jsem u doktora že mě bolí podbříšek tak mi dělal ultrazvuk, kojím 9měsíc a sliznici nemám žádnou a tím i nemohu otěhotnět..myslím si že je to individuální. né teda že bychom se snažili, máme kondomy
No ale ty asi nemáš MS, ne?
ještě jsem jí neměla, a to tvrdili, že po prvním příkrmu dojde. nedošla zatím a nechybí teda
@ArankaC. já vím že ani jedno z těch tří není antikoncepce, ale aspon trochu snižuje tu pravděpodobnost otěhotnění
právě po porodu už je to hodně měsíců, tak asi to tělísko pro jistotu
Ne přerušovaná je strašně riskantní, to už radši staré dobré šprcky.