Přetížení v práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Myslím, že je potřeba si promluvit se svým nadřízeným. Otevřeně říct, že se cítíš přetížená, udělat si seznam, co všechno děláš (asi taky je důležité, kolik toho za den uděláš, asi je rozdíl mezi oštítkováním 10položek a 100položek atd)
Možná by u větších čísel na fakturách neškodila nějaká autorizace další osobou, která jen překontroluje, co jsi tam naťukala a platbu definitivně odešle.
Buď ti řekne, že co děláš, tak očekává fakt od jednoho zaměstnance a nijak ti neuleví, v tom případě bych se poohlídla po jiném zaměstnání. Ne proto, že „škodíš“, ale zkrátka proto, abych nebyla furt ve stresu, nestíhala…
Nebo ti šéf nabídne nějaké řešení, případně část práce přenese na někoho jiného. Podle toho, co píšeš, tak mi přijde, že děláš co můžeš. V současné době je celkem běžné, že zaměstnavatelé nakládají zaměstnanci víc práce než je únosné, protože když rozvrhnou práci pro 4lidi mezi 3 lidi, tak samozřejmě ušetří za toho jednoho člověka… Žádná práce na světě nestojí za to, aby tam člověk chodil jako nějaký neschopák, lítal s jazykem na vestě a ještě si vyžíral zvýšenou chybovost
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Aliso,
no jak tak čtu popis tvé práce, už bych byla dávno v blázinci. Dělám něco podobného, ale vlastně jen část, mám na starosti evidenci a zpracování faktur a platby za ně. Pak samozřejmě další věci, ale to jsou spíš drobnosti kolem tohoto.
Občas mám práce, že bych tam mohla být přes noc, hlavně při uzávěrkách. Jasně, samozřejmě jde o to, jestli je denně faktur pět nebo padesát, ale i tak mi přijde, že tvoje náplň práce je tak pro tři lidi. To, co ty popisuješ, u nás dělají čtyři, ale je fakt, že jsme velká firma.
Chyby - dělám taky, buď naprosto v klidu. Bohužel už jsem udělala i takové, které podnik něco stály (omylem jsem poslala eura místo dolarů a po návratu zpět jsme přišli hodně na bankovních poplatcích), takže zahraniční faktury jsou taky moje můra. Stačí i zadat blbě SWIFT nebo IBAN… nebo poslat na staré číslo, taky jsem zvládla ![]()
Vůbec si nepřipouštěj, že jsi neschopná, nebo proboha, že bys měla odejít, protože sem tam uděláš chybu? Baví tě ta práce? Máš kolem sebe fajn lidi?
Pokud ano, dá se to zvládnout.
Na kurzu „Time managementu“ mi poradili si každé ráno sepsat, co bych chtěla stihnout, případně si to takhle připravit v pondělí na celý týden. Fakt to pomáhá a moc hezky se to odškrtává.
Možná by nebylo od věci i zajít za vedením, jestli by ti nemohli sehnat někoho třeba na částečný úvazek, pomoct třeba s archivací atd., to je největší opruz.
Držím palce, ať to zvládneš a nezhroutíš se, určitě ta práce za to nestojí.
M.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že akorát ti schází nějaký systém… to, co popisuješ, se mi rozhodně nezdá jako nějaká super těžká práce, na kterou by někdo se SŠ vzděláním nestačil. Nic nevymýšlíš, jen procesuješ.
Spíš se mi to jeví jako spousta rutinních úkolů, ve kterých je potřeba mít nějaký systém. Sepiš si vše, co děláš a ke každému bodu si dej poznámku, s jakou pravidelností se to musí dělat a kolik hodin týdně tomu věnuješ (tzv. timesheet). Pokud čas strávený s pracovními úkoly přesahuje tvou pracovní docházku, běž za šéfem, že chceš výpomoc nebo tak něco ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Meduza píše:
Chyby - dělám taky, buď naprosto v klidu. Bohužel už jsem udělala i takové, které podnik něco stály (omylem jsem poslala eura místo dolarů a po návratu zpět jsme přišli hodně na bankovních poplatcích), takže zahraniční faktury jsou taky moje můra. Stačí i zadat blbě SWIFT nebo IBAN… nebo poslat na staré číslo, taky jsem zvládla
Vůbec si nepřipouštěj, že jsi neschopná, nebo proboha, že bys měla odejít, protože sem tam uděláš chybu? Baví tě ta práce? Máš kolem sebe fajn lidi?
je to práce, ne chráněná dílna!! toto mi říct můj zaměstnanec („dělám chyby, ale to neva, hlavně že jsou kolem fajn lidi a jinak mě to baví“), tak na hodinu letí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já si naopak myslím, že je zakladatelka zodpovědná a vadilo by jí chybovat. Člověk přeci není stroj a chybovat prostě může, zvlášť, když je přetěžován. Jako na hodinu letí
To bohu dík není tak jednoduché, jak si spousta zaměstnavatelů myslí…
Příspěvek upraven 22.08.12 v 21:09
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Black_Orchids píše:
je to práce, ne chráněná dílna!! toto mi říct můj zaměstnanec („dělám chyby, ale to neva, hlavně že jsou kolem fajn lidi a jinak mě to baví“), tak na hodinu letí.
Nepsala jsem, že nevadí, že dělám chyby, ale hlavně, že mám kolem sebe fajn lidi - nýbrž že mýliti se je lidské (i v práci) a pak jsem chtěla zakladatelce říct, že pokud má kolem sebe fajn lidi a práci jí baví, tak by jí neměla opouštět jen proto, že má pocit, že nestíhá.
Škoda, že můj příspěvek byl chápán takto mylně a omlouvám se neomylným…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kaczenka píše:
@Meduza, to tak pochopila asi jenom @Black_Orchids
Děkuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Právě z toho mám nervy, když se přiblíží jakékoliv podání daňového přiznání. Stačí malá chyba a mohla bych potopit celou firmu, pak celé noci když nemůžu spát přemýšlím nad tím jestli jsem na něco nezapomněla
- Citovat
- Upravit
@Alisa25 píše:
Právě z toho mám nervy, když se přiblíží jakékoliv podání daňového přiznání. Stačí malá chyba a mohla bych potopit celou firmu, pak celé noci když nemůžu spát přemýšlím nad tím jestli jsem na něco nezapomněla
Zajímalo by mne, jestli máš tuto zodpovědnou práci, aspoň kompenzovanou finačně, zda jsi náležitě ohodnocena, jak si zasloužíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kaczenka píše:
A neexistuje na takovéto chybování pojistka?
existuje. jmenuje se to Pojištění odpovědnosti z povolání. Je to ale jen do určité výše, firma musí mít nějakou spoluúčast a jde to max. do 4,5 násobku měsíčního platu pojištěného zaměstnance (pokud se nepletu).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem už pár let doma, ale když byla účetní registrována ve svazu účetních, tak jsme měli pojistku v rámci tohoto svazu… tady jsem našla odkaz, tak snad je to pořád ještě aktuální… http://www.svaz-ucetnich.eu/…SU_2008c.pdf
Teď teda nevím, jestli se to netýká jen daňových poradců a účetních firem, v roce 2001 to asi bylo trochu jinak…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemáš toho úplně málo, ale taky si myslím, že ti spíš schází nějaký systém. Zkus to s tím time managementem, třeba by ti zaměstnavatel zaplatil kurz, aby ti to tam vysvětlili a pomohli uvést do praxe. Náročnější práci bych dělala hned ráno/dopoledne, kdy to člověku zčerstva pálí a to, v čem se cítíš jistější, to nechej na odpoledne. To je aspoň moje zkušenost, že odpoledne moje výkonnost mozku rapidně klesá
Měla jsem teď v práci děsné dva měsíce a přemýšlela jsem, že to snad zabalím. Jenže jinde by to mohlo bejt ještě horší a nechce se mi jen tak utíkat (to můžu vždycky
).
Taky si nezapomeň brát dovolenou a odpočinout si (v rámci možností). To já právě dělám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj poslední dobou mám pocit, že to s prací nezvládám, možná jsem na ni se středoškolským vzděláním příliš hloupá. Mám na starosti evidenci a zápis faktur a jejich placení (nejvíc se bojím placení těch velkých eurových - zatím ale stálo štěstí u mě a nepřeťukla jsem se), potom mám na starosti celou personalistiku - vedení docházky, přihlášky, odhlášky, pracovní smlouvy, mzdové účetnictví, součásně dělám i zbytek co podnikové účto zahrnuje (tvorba DPH, zápis faktur, zápis výpisů z účtu atd). Mojí další náplní práce jsou sklady a vše co se týče skladové evidence - tvorba visaček, čárových kódů, tvorba cen, nákup nového zboží, přejímaní zboží do komise, prodej zboží, tvorba marží. Občas mám pocit, že mi z toho hrábne, je důležité aby bylo vše v pořádku jedná se o zodpovědnost vůči dodavatelům, odběratelům i samotnému FÚ. Myslíte, že přeháním a nemám na to nebo je toho opravdu hodně. V práci se kolega se zahraniční sekce nic nového učit nechce a ostatní 2 lidé mají tolik práce a starostí, že mi s tím pomoct nemůžou. Díky za rady jak si práci co nejlépe rozvrhnout. Nejhorší je, že dělám chyby
samozřejmě ne že bych chtěla, ale cítím se přetížená a občas se stane, že se přepíšu nebo překliknu. Myslíte, že by bylo lepší kdybych z firmy odešla abych už dál neškodila?