Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mamce se Ségra otočila snad 39tt, prej to nebylo moc příjemné 😂 otočila se sama, tak třeba se ti postesti.
Jinak proč nechceš rodit KP?
Dcera se mi otočila mezi 38tt a 39tt hlavou nahoru a pak zase zpátky dolů. Na základě toho jsme pak řešily s doktorkou, že bude určitě malá, když se tam tak hezky mlela a ta po ultrazvuku prohlásila, že malá nebude, že to vidí na 4 kg. Sekla se o 50g.
Takže šanci pořád máš. Jinak já byla rozhodnutá, kdyby se znova nepřetočila, že jdu na CS. Vzhledem k velikosti syna při prvním porodu, bych do KP nešla.
@BeNiPe To není o tom, že bych nechtěla rodit KP, ale v porodnici se jim prostě něco nezdá a bylo by to pro miminko prý hodně velký riziko. ![]()
Zkuste pohupovani na balone, pomáhá to jak u porodu tak právě k pretoceni. A nebo se zkuste zeptat dr. Zda by dítko nešlo pretocit nějakým hmatem známé to tak dělali ale dítko bylo malé. ![]()
Jsou na to techniky s tebozo šátkem, nedávno jsem četla o spiningbabies nebo tak nějak se to jmenuje.
Jinak někdy se miminka otočí i v příběhu porodu. Zkuste kontaktovat nějakou PA, ty znají všelijaké techniky a poradí vám ![]()
Chápu to správně, že miminko bylo hlavičkou dolů a přetočilo se? To by se podle mě klidně ještě zpět otočit mohlo. Je to první nebo nějaké další? Kolik máš plodové vody? Cviky spočívají v tom, že máš pánev držet delší dobu co nejvýše, aby z ní miminko vyklouzlo a mělo možnost se otočit jinak. Takže buď na zádech zvednout zadek co nejvýše nebo na čtyřech zase zadek nahoru, opřít se o lokty a položit hlavu na zem. Trávit čas na čtyřech, to má miminko hodně místa na pohyb.
@Anonymní píše:
Zdravím maminky a prosím o ponechání anonymu. Chodí sem známí a každý nemusí vědět úplně všechno.
Jsem teď ve 37tt a nějak se stalo, že se miminko rozhodlo dost nešťastně přetočit. V porodnici mi doporučili a naplánovali císaře na začátek dubna, pokud se tedy miminko neotočí hlavičkou dolů, což ale vzhledem k týdnu těhotenství považuji za vysoce nepravděpodobné. Proto si sem jdu pro radu, jestli někdo nemá nějakou zkušenost, že by se mimi ještě pretocilo? Četla jsem o nějakých cvicich, které by mohly pomoct, ale nějak tomu nevěřím. Takže budu ráda za každou radu nebo i jen nápad.
Mě se druhá dcera otočila z příčné polohy do „normální“ někdy mezi kontrolami 38+1 a 39+1. Můj tip je den před, ale nevím. Zkoušela jsem polohu na čtyřech a lokty jsem se opírala o nižší podložku. Třeba to pomohlo
Porod pak byl pohodová rychlovka přesně na termín
.
Zdravím maminky a prosím o ponechání anonymu. Chodí sem známí a každý nemusí vědět úplně všechno.
Jsem teď ve 37tt a nějak se stalo, že se miminko rozhodlo dost nešťastně přetočit. V porodnici mi doporučili a naplánovali císaře na začátek dubna, pokud se tedy miminko neotočí hlavičkou dolů, což ale vzhledem k týdnu těhotenství považuji za vysoce nepravděpodobné. Proto si sem jdu pro radu, jestli někdo nemá nějakou zkušenost, že by se mimi ještě pretocilo? Četla jsem o nějakých cvicich, které by mohly pomoct, ale nějak tomu nevěřím. Takže budu ráda za každou radu nebo i jen nápad.