Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mám 14-měsíčního syna. Myslíte, že k snídani bych mu mohla dát převařené kravské mléko? Nebo je to ještě brzy? Děkuji za odpovědi.
Nedávno jsem se tu taky ptala od kdy se dává mléko, tak někdo dává normálně od roka.Pokud tedy není nějaká alergie.
Ja bych ho klidne dala,pokud nema nejakou alergii.Nas prcek pil od 13ti mesicu normalni plnotucne mleko a obcas jsem dala i prevarene kravske,kdyz jsme si pro nej zasli
nic mu po tom nikdy nebylo.
Já jsem ho poprvé dala malé cca před 14ti dny - má přesně rok.
No jako čerstvé mleko primo z kravína nejdříve prevarim v hrnci a pak teprve podavam.
Ale klasicke plnotucne nebo polotucne mleko jen ohrivam v mikrovlnce
Pajule22 píše:
No jako čerstvé mleko primo z kravína nejdříve prevarim v hrnci a pak teprve podavam.
Ale klasicke plnotucne nebo polotucne mleko jen ohrivam v mikrovlnce
Díky ![]()
Pokud myslíš koupené v obchodě, tak ho ani nepřevařuj, bo tím ničemu nepomůžeš.
A mlíko bych už klidně dala. Můj syn ho ochutnal už v deseti měsících a jak mu jelo (a to byl kojený). No a pravidelně ho pak začal dostávat někdy před rokem a půl. Kupujeme to opovrženíhodné krabicové, navíc polotučné (!).
![]()
Raduš.ka44 píše:
Pokud myslíš koupené v obchodě, tak ho ani nepřevařuj, bo tím ničemu nepomůžeš.A mlíko bych už klidně dala. Můj syn ho ochutnal už v deseti měsících a jak mu jelo (a to byl kojený). No a pravidelně ho pak začal dostávat někdy před rokem a půl. Kupujeme to opovrženíhodné krabicové, navíc polotučné (!).
![]()
Tak to nejste jediní
my taky kupujeme krabicove polotučné
a jak mu panečku šmakuje ![]()
Pajule22 píše:Raduš.ka44 píše:Tak to nejste jediní
Pokud myslíš koupené v obchodě, tak ho ani nepřevařuj, bo tím ničemu nepomůžeš.A mlíko bych už klidně dala. Můj syn ho ochutnal už v deseti měsících a jak mu jelo (a to byl kojený). No a pravidelně ho pak začal dostávat někdy před rokem a půl. Kupujeme to opovrženíhodné krabicové, navíc polotučné (!).
![]()
my taky kupujeme krabicove polotučné
a jak mu panečku šmakuje
Ahoj prosila bych o obnovení diskuse. Dík
Chtěla jsem se zeptat jestli dětem(batolátkam kolem 2 let) normální mlíko koupené v obchodě převařujete. Mám 21 m chlapečka dávám mu ráno 250 UM a večer pije už normální převařené. Četla jsem, že se to nemusí.
Dík za názory a zkušenosti. ![]()
Mám 11,5 měsíční holčičku a nic jí nepěvařuju, ohřívám v mikrovlnce. Používáme plnotučné krabicové mléko.
Krabicové mléko je již tepelně ošetřené v mlékárnách, takže převařovat nemusíš.
Jelikož mi to nedalo a zrovna mi UM pro dcerku dochází, zavolala jsem naší mudr, jestli bych mohla začít dávat mléko od krávy. Dcerce je 13 měsíců. Takže prý můžu, koupit krabicové polotučné a po převaření míchat v poměru 1:1 s vodou, aby z přechodu z UM ( a já ještě i kojím ) nebyl velký skok, že kravské je tučné. Tak jsem se i zeptala, zda to v noci nebude moc hladné a prý by byla ráda, kdyby v tomhle věku už v noci nejedla. Nebo s tím teda aspoň přestávala.
Tak si začnu držet pěsti, že s tím nebude žádný problém i s vzhledem k atopické kůži ( ale nic extra závažného ) a dcerka to dobře přijme.
Ale jak čtu výše, některé maminky nepřevařují, tak možná budu někdy líná
.