Prevenar 13 nebo Vaxneuvance?

128
16.2.23 13:47

Prevenar 13 nebo Vaxneuvance?

Ahoj maminky chci se zeptat syn ma 8 tydnu a za dva tydny nas ceka prvni hexa a mame se rozhodnout jestli k tomu chceme i jedno z techto ockovani a meningokoka, nejak se nemuzu rozhodnout jestly prevenar nebo Vaxneuvance ( o nem jsem se jeste zadne diskuze nedocetla) a zda dat zaroven s hexou nebo s odstupem 14 dnu. Jak jste prosim ockovaly vy a co z toho?

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7966
16.2.23 13:53

Naše doktorka očkuje hexu a prevenar dohromady, takže obě holky měly najednou a reakci neměly. Co se týče vakcíny, tak ta Vaxneuvance je nová vakcína a je na víc typů toho pneumomoka a zrovna jeden z těch co nejsou v Prevenaru je v poslední době na vzestupu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
851
16.2.23 14:02

Očkovala bych určitě jednotlivě, syn měl téměř po každé vakcíně reakci, i když byly všechny samostatně, po některých i závažnou. Máme rozočkovaný prevenar, druhou vakcínu neznám, minulý rok ještě nebyla v nabídce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
16.2.23 14:04

@Lucka1111
A dala by jste tedy spise novou neznamou vakcinu nebo prevenar ktery je znamy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1932
16.2.23 14:12

Obě holky mají Prevenar, meningokok a všechny povinné. Nikdy bych neočkovala dvě najednou min. s měsíčním rozestupem. Nikdy nevíš jaká bude reakce a dvě vakcíny naráz je pořádná nálož pro dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1131
16.2.23 14:15

Jako prvni jsme dali hexa+prevenar+rotaviry, jako druhou davku dostal hexa+vaxneuvance+rotaviry. Kdybych o vaxneuvance vedela pred tim, dostal by rovnou tu. Starsi dite ma prevenary. Na konci roku dost radil pneumokok co neni v prevenaru, takze i dost ockovanych deti koncilo v nemocnici se zanety usi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1131
16.2.23 14:16

Meningokoka ockujeme pak samostatne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
16.2.23 14:21

Dáme Prevenar, v odstupu měsíc od hexy. A meningokoka (Bexsero) taky až měsíc po druhém Prevenaru. Na Bexsero bývají nehezké reakce, tak to určitě nechci s ničím spojovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
16.2.23 14:26

@Grety
A byli prosim nejakr horecky nebo neco po te hexe s vaxneuvance?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7966
16.2.23 14:34
@Monousek8 píše:
@Lucka1111
A dala by jste tedy spise novou neznamou vakcinu nebo prevenar ktery je znamy?

dala bych tu novou. Zas tak velký rozdíl v těch vakcínách není, takže reakce bych se nebála. Prevenar je proti 13 typům, tohle proti 15 typům. Jinak je ta vakcína stejná. A jeden z těch typů co nejsou v Prevenaru je v poslední době častý. Já mám děti u ve škole, takže já se rozhodovala mezi Synflorixem a Prevenarem a zvolila jsem lepší Prevenar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7966
16.2.23 14:36
@Grety píše:
Jako prvni jsme dali hexa+prevenar+rotaviry, jako druhou davku dostal hexa+vaxneuvance+rotaviry. Kdybych o vaxneuvance vedela pred tim, dostal by rovnou tu. Starsi dite ma prevenary. Na konci roku dost radil pneumokok co neni v prevenaru, takze i dost ockovanych deti koncilo v nemocnici se zanety usi

Hele podle mě i po jedné Vaxneuvance výbornou ochranu, když předtím dostal Prevenar. Třeba dospělým se dává jen jedna dávka. Takže Tě nemusí trápit, že první dávka byl Prevenar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.2.23 14:55

Pri soucasnem podani obou vakcin je vyssi riziko kreci - viz pribalovy letak. Doporucuju precist pred jakymkoliv ockovanim.

Jinak ockovat muzes nebo nemusis nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
16.2.23 15:16

@Lucie_Sx ja prave na internetu nic o te vakcine vaxneuvance nenasla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4912
16.2.23 15:31

Já mám děti očkované pouze povinnými vakcínami (takže nemají pneumokoky ani meningokoky), ale to je každého rozhodnutí. Jen základní pravidla jsou - vždy očkovat pouze 100% zdravé dítě a nikdy nedávat 2 vakcíny naráz. V případě NÚ nebudeš vědět, na kterou vakcínu ti dítě reagovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18694
16.2.23 16:13

Hexa a prevenar dostala naráz nějak ve 3-4m. Z hexy - tetanus - měla boulicku jinak děti bez reakci vc meningokoka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie