Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, jsem v 8 měsíc s prvním těhotenstvím. A samozřejmě mám obavy z porodu. Vždy jsem se tomu trochu vyhýbala a doteď si kvůli klidu nic moc nezjišťovala. Na druhou stranu vědět do čeho jdu a co mě čeká, je určitě dobrý vědět. A tak jsem se chtěla zeptat, zda jste se koukaly na Malé lásky a třeba vám to něco dalo nebo to moc nedoporucujete a raději si mám jen něco přečíst, zjistit základní info a nestresovat se dopredu. Děkuji za odpovědi.
A mám se jít vykakat nebo radši vyčůrat? ![]()
Dochází ti na jakou kravinu se tady ptáš? ![]()
Jak by to lidi zvládli, kdyby se nemohli ptát na netu, co mají dělat. ![]()
Dalo mi to ze tam chodi jen neskutecny hysterky a komediantky pro prachy. Vůbec se na to nekoukej.
@Tajemnadama píše:
Dalo mi to ze tam chodi jen neskutecny hysterky a komediantky pro prachy. Vůbec se na to nekoukej.
Však proč by tam jinak ti lidi lezli, kdyby za to nebyly prachy? ![]()
Ale zas na druhou stranu ať si to pustí. Já jsem viděla sice jen pár dílů, ale vždycky jsem se dobře nasmála. Samej tragéd tam. ![]()
Malé lásky jsou klasické nemocničně vedené porody a není to nějak hezké pokoukání. Pro normální a dobrý průběh porodu je fajn rodit v respektujícím prostředí, klidu, v tebou zvolené poloze, bez rutinně prováděných zásahů (tj. zásahy jen v případě problémů). Pust si radši nějaký přirozený porod na YouTube, tam uvidíš tu ženskou sílu a ne odevzdanou pacientku. My ženy rodit umíme, jen masírka od mala nám tlačí do hlavy strach. A strach blokuje porod.
@mamadvou píše:
Malé lásky jsou klasické nemocničně vedené porody a není to nějak hezké pokoukání. Pro normální a dobrý průběh porodu je fajn rodit v respektujícím prostředí, klidu, v tebou zvolené poloze, bez rutinně prováděných zásahů (tj. zásahy jen v případě problémů). Pust si radši nějaký přirozený porod na YouTube, tam uvidíš tu ženskou sílu a ne odevzdanou pacientku. My ženy rodit umíme, jen masírka od mala nám tlačí do hlavy strach. A strach blokuje porod.
Což nepíšu proti porodnicím jako takovým, ale zajímat se o to kde a s kým tam budeš a jít tam s nastavením, že to zvládneš.
Tak když chceš být připravena, proč si nepustíš nějaký erudovaný video, dokument o porodech nebo když už tak sis třeba měla zajít na předporodní kurz? Myslím, že by ti to dalo mnohem víc než tohle, nějaká s prominutím stupidní reality show pro prachy. ![]()
@Šmoulice píše:? Jestli s tím mate problém, tak tuto otazku ignorujete. Já se slusne zeptala. Nevidela jsem ani jeden díl a rada si přečtu něčí zkušenosti, kdo na to koukal.
A mám se jít vykakat nebo radši vyčůrat?Dochází ti na jakou kravinu se tady ptáš?
Jak by to lidi zvládli, kdyby se nemohli ptát na netu, co mají dělat.
@Tajemnadama píše:
Děkuji za normální názor
.
Malé lásky rozhodně nepouštět, jedině ty Velké. Na mě je to hrozně teatrální a uniká mi sysl toho pořadu. Na porod to člověka nepřipraví, populační křivku to nezvedne, takže za mě je to citový obyčejný citový ždímač. Ale jsem chlap, tak mě berte s rezervou ![]()
Ta formulace „A samozřejmě mám obavy z porodu.“ je strašně smutná. Jít k porodu se strachem není pro jeho hladký průběh vhodné. Jestli máš chuť na tom ještě zapracovat, tak hledej informace k přirozenému porodu, hypnoporodu (ten název je zavádějící, s hypnózou to nemá nic společného a ani to není nic nebezpečně alternativního). Nebo ještě najdi nějakou sympatickou porodní asistentku a promluv si s ní. Na Malé lásky nekoukej, je to tak, jak píše @mamadvou Já na ně před lety koukala a spíš mě ten nerespektující přístup rozplakal. Úžasná je třeba knížka Přirozené těhotenství, přirozený porod, ta třeba zbavila strachu z porodu během prvního těhotenství mě. I přestože první porod byl nakonec vyvolávaný a trval dlouho, na druhý a třetí jsem se pak vyloženě těšila.
Je to realityshow…takže je to fajn pro ty kdo mají rádi výměny manželek a podobně chujoviny..jo taky občas kouknu a pobavíme se co vše jsou lidi pro prachy ochotný udělat…ale jako informace k tomu co mám dělat pri porodu a jak se na něj připravit bych v tom fakt nehledal…to je rozhodně lepší se zeptat kamarádky co už rodila..a v každém případě je dobré dojít si na předporodním kurz nejlépe v porodnici kde budeš rodit…případně pokud se hodně bojíš tak je nejlepší najít si nějakou dílů nebo soukromou porodu dní asistentku která tě na porod připraví a půjde tam pak s tebou a bude tě podporovat a říkat ti co máš dělat atd…
@Ploskutáček píše:
Malé lásky rozhodně nepouštět, jedině ty Velké. Na mě je to hrozně teatrální a uniká mi sysl toho pořadu. Na porod to člověka nepřipraví, populační křivku to nezvedne, takže za mě je to citový obyčejný citový ždímač. Ale jsem chlap, tak mě berte s rezervou
Ok, já nevidela ani jeden díl. Nevěděla jsem, ze je to až takový divadylko. Ale co čekat od televize.
Absolutně nepobírám. Proč se nás sakra ptáš? To je tvoje věc.
@Michaeladr1 píše:
Ahoj holky, jsem v 8 měsíc s prvním těhotenstvím. A samozřejmě mám obavy z porodu. Vždy jsem se tomu trochu vyhýbala a doteď si kvůli klidu nic moc nezjišťovala. Na druhou stranu vědět do čeho jdu a co mě čeká, je určitě dobrý vědět. A tak jsem se chtěla zeptat, zda jste se koukaly na Malé lásky a třeba vám to něco dalo nebo to moc nedoporucujete a raději si mám jen něco přečíst, zjistit základní info a nestresovat se dopredu. Děkuji za odpovědi.
Většina jsou tam socky. Jdou tam jen pro peníze. Pár dílů jsem viděla a děs.