Mám si pustit malé lásky?

302
16.2.23 10:58

Mám si pustit malé lásky?

Ahoj holky, jsem v 8 měsíc s prvním těhotenstvím. A samozřejmě mám obavy z porodu. Vždy jsem se tomu trochu vyhýbala a doteď si kvůli klidu nic moc nezjišťovala. Na druhou stranu vědět do čeho jdu a co mě čeká, je určitě dobrý vědět. A tak jsem se chtěla zeptat, zda jste se koukaly na Malé lásky a třeba vám to něco dalo nebo to moc nedoporucujete a raději si mám jen něco přečíst, zjistit základní info a nestresovat se dopredu. Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15549
16.2.23 11:05

A mám se jít vykakat nebo radši vyčůrat? :roll:

Dochází ti na jakou kravinu se tady ptáš? :mrgreen:
Jak by to lidi zvládli, kdyby se nemohli ptát na netu, co mají dělat. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
16.2.23 11:06

Dalo mi to ze tam chodi jen neskutecny hysterky a komediantky pro prachy. Vůbec se na to nekoukej.

• Citovat
  • Upravit
15549
16.2.23 11:08
@Tajemnadama píše:
Dalo mi to ze tam chodi jen neskutecny hysterky a komediantky pro prachy. Vůbec se na to nekoukej.

Však proč by tam jinak ti lidi lezli, kdyby za to nebyly prachy? :mrgreen:

Ale zas na druhou stranu ať si to pustí. Já jsem viděla sice jen pár dílů, ale vždycky jsem se dobře nasmála. Samej tragéd tam. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
16.2.23 11:13

Malé lásky jsou klasické nemocničně vedené porody a není to nějak hezké pokoukání. Pro normální a dobrý průběh porodu je fajn rodit v respektujícím prostředí, klidu, v tebou zvolené poloze, bez rutinně prováděných zásahů (tj. zásahy jen v případě problémů). Pust si radši nějaký přirozený porod na YouTube, tam uvidíš tu ženskou sílu a ne odevzdanou pacientku. My ženy rodit umíme, jen masírka od mala nám tlačí do hlavy strach. A strach blokuje porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
16.2.23 11:15
@mamadvou píše:
Malé lásky jsou klasické nemocničně vedené porody a není to nějak hezké pokoukání. Pro normální a dobrý průběh porodu je fajn rodit v respektujícím prostředí, klidu, v tebou zvolené poloze, bez rutinně prováděných zásahů (tj. zásahy jen v případě problémů). Pust si radši nějaký přirozený porod na YouTube, tam uvidíš tu ženskou sílu a ne odevzdanou pacientku. My ženy rodit umíme, jen masírka od mala nám tlačí do hlavy strach. A strach blokuje porod.

Což nepíšu proti porodnicím jako takovým, ale zajímat se o to kde a s kým tam budeš a jít tam s nastavením, že to zvládneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
16.2.23 11:16

Tak když chceš být připravena, proč si nepustíš nějaký erudovaný video, dokument o porodech nebo když už tak sis třeba měla zajít na předporodní kurz? Myslím, že by ti to dalo mnohem víc než tohle, nějaká s prominutím stupidní reality show pro prachy. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
16.2.23 11:19
@Šmoulice píše:
A mám se jít vykakat nebo radši vyčůrat? :roll:Dochází ti na jakou kravinu se tady ptáš? :mrgreen:
Jak by to lidi zvládli, kdyby se nemohli ptát na netu, co mají dělat. :roll:
? Jestli s tím mate problém, tak tuto otazku ignorujete. Já se slusne zeptala. Nevidela jsem ani jeden díl a rada si přečtu něčí zkušenosti, kdo na to koukal.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
16.2.23 11:20
@Tajemnadama píše:

Děkuji za normální názor :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11669
16.2.23 11:21

Malé lásky rozhodně nepouštět, jedině ty Velké. Na mě je to hrozně teatrální a uniká mi sysl toho pořadu. Na porod to člověka nepřipraví, populační křivku to nezvedne, takže za mě je to citový obyčejný citový ždímač. Ale jsem chlap, tak mě berte s rezervou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4105
16.2.23 11:23

Ta formulace „A samozřejmě mám obavy z porodu.“ je strašně smutná. Jít k porodu se strachem není pro jeho hladký průběh vhodné. Jestli máš chuť na tom ještě zapracovat, tak hledej informace k přirozenému porodu, hypnoporodu (ten název je zavádějící, s hypnózou to nemá nic společného a ani to není nic nebezpečně alternativního). Nebo ještě najdi nějakou sympatickou porodní asistentku a promluv si s ní. Na Malé lásky nekoukej, je to tak, jak píše @mamadvou Já na ně před lety koukala a spíš mě ten nerespektující přístup rozplakal. Úžasná je třeba knížka Přirozené těhotenství, přirozený porod, ta třeba zbavila strachu z porodu během prvního těhotenství mě. I přestože první porod byl nakonec vyvolávaný a trval dlouho, na druhý a třetí jsem se pak vyloženě těšila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11846
16.2.23 11:23

Je to realityshow…takže je to fajn pro ty kdo mají rádi výměny manželek a podobně chujoviny..jo taky občas kouknu a pobavíme se co vše jsou lidi pro prachy ochotný udělat…ale jako informace k tomu co mám dělat pri porodu a jak se na něj připravit bych v tom fakt nehledal…to je rozhodně lepší se zeptat kamarádky co už rodila..a v každém případě je dobré dojít si na předporodním kurz nejlépe v porodnici kde budeš rodit…případně pokud se hodně bojíš tak je nejlepší najít si nějakou dílů nebo soukromou porodu dní asistentku která tě na porod připraví a půjde tam pak s tebou a bude tě podporovat a říkat ti co máš dělat atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
16.2.23 11:25
@Ploskutáček píše:
Malé lásky rozhodně nepouštět, jedině ty Velké. Na mě je to hrozně teatrální a uniká mi sysl toho pořadu. Na porod to člověka nepřipraví, populační křivku to nezvedne, takže za mě je to citový obyčejný citový ždímač. Ale jsem chlap, tak mě berte s rezervou ;)

Ok, já nevidela ani jeden díl. Nevěděla jsem, ze je to až takový divadylko. Ale co čekat od televize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
16.2.23 11:28

Absolutně nepobírám. Proč se nás sakra ptáš? To je tvoje věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
16.2.23 11:28
@Michaeladr1 píše:
Ahoj holky, jsem v 8 měsíc s prvním těhotenstvím. A samozřejmě mám obavy z porodu. Vždy jsem se tomu trochu vyhýbala a doteď si kvůli klidu nic moc nezjišťovala. Na druhou stranu vědět do čeho jdu a co mě čeká, je určitě dobrý vědět. A tak jsem se chtěla zeptat, zda jste se koukaly na Malé lásky a třeba vám to něco dalo nebo to moc nedoporucujete a raději si mám jen něco přečíst, zjistit základní info a nestresovat se dopredu. Děkuji za odpovědi.

Většina jsou tam socky. Jdou tam jen pro peníze. Pár dílů jsem viděla a děs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí