Spávání v šátku/nosítku

Anonymní
15.2.23 15:04

Spávání v šátku/nosítku

Zdravím všechny, mám 3 měsíčního chlapečka a asi jsem si do budoucna zadělala na problém ;) :D Malý mi usiná jen v šátku- přes den, i večer, je velice kontaktní, z houpaní a chování mě boleli ruce a šátek zabral, ale jinak mi neusne. Přes den když se ho pokusim úplně tuhého položit, musím ležet s ním jinak je zachvíli vzhůru. Maminky, měl to někdo také tak? Že dítě usilnalo jen v šátku, a jak jste ho to odnaučili? Bojím se abych nenosila ještě ve 2 letech :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1319
15.2.23 15:27

Ve 3mesicich ještě mimino nevymysli, tak buď rada ze ti něco zabralo na spani. Některé potrebuji kontakt víc některé lze dat do postýlky. Tohle je ještě fajn alternativa. A bude se to měnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6275
15.2.23 15:43

Starší dcera to tak měla taky. Byla extrémně kontaktní. Snad uklidní, že v sedmi letech už většinou spí sama v posteli v pokojíčku :D hrozně rychle to uteče, zkus si to mazlení užít ;). Jinak abych reagovala na otázku, tak šátek přestala vyžadovat cca v 13 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
15.2.23 15:44

Tak budeš nosit ve dvou letech, no a? Pořídila sis dítě a realita je vždy trochu jiná než očekávání. Ale u nás se třeba nosilo nonstop a v 1,r a 3m to začal nesnášet. Teď ve 20m usíná jen v kočáru, který do té doby nenáviděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
15.2.23 15:45

Buď ráda že ti takhle spí a važ si toho, a né do dvou let fakt nosit nemusíš, já jsem to tak ale u první dcerky měla jsem taky kontaktní a ty děti budou jen větší tak jsem si to užila dost to mazlení a jsem za to ráda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
15.2.23 15:53

Ano, měla, nejvíc u 3. dítěte. Nic jsem neodnaučovala, samo to přešlo. Dítě to buď potřebuje, nebo ne a pokud ano, nemá smysl si dělat násilí, budeš tím akorát trápit sebe a dítě. Buď ráda, že máš způsob, jak ti dítě spí a nepláče, ostatní je druhořadé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monicka1990s
15.2.23 16:05

Měla jsem to tak u obou dětí, dcera ta šla po usnutí i odložit, syn nikoli. Nevyřešila jsem to nijak, časem to přešlo samo, ale je pravda, že do těch dvou let jsem houpala a nosila jak divá :D :D

• Citovat
  • Upravit
6180
15.2.23 16:19

No tak budeš nosit, no, buď ráda že spí. Dcera má rok a půl a teď má zas období že sama nespí, musí tam být někdo s ní - no bóže, tak si chodíme lehnout s ní, někdy já, někdy manžel. Čtem si a pak usnem taky. Zas to přejde. Hlavně že spí :D S dětma to tak je, málokdy to funguje tak že uspíš, položíš a máš volno, hodně děti je kontaktních a bez rodičů prostě nespí, nedokážou být. Do určité míry je lepší se přizpůsobit. Zpětně teda hodnotim jako chybu že jsem mladší ustupovala až moc na úkor vlastního zdraví, ale tak přežila jsem a je to za náma. To už ale byla větší, měla rok. S tříměsíčním ti nic moc jinýho než se podřídit nezbývá, ono nechápe, nerozumí, prostě tě potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
15.2.23 16:46

Malý to taky miloval, a preslo to jak mávnutím proutku když začal v roce chodit. Najednou se mu preference změnily, už nebyl to malé miminko ale začal byt samostatná jednotka s názorem. Buď rada ze si našla způsob jak mimco uspat, neboj ono se to ještě mnohokrát změní. Teď malý nechce usinat vůbec, co bych dala za nositko :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.2.23 17:19

Do cca 9 měsíců jedině v šátku. A pak jak když utne. Lehneme vedle sebe, mazlime se, otočí se a spí :mrgreen: neboj. Do puberty nosit nebudeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
15.2.23 17:24

Anoo, starší jinak neusla a nespala :mrgreen: teď má 3,5 a už nenosím hele :mrgreen: okolo roka ji začalo stačit jen nakojit a usla u toho, později vzala na milost i kocarek :mrgreen:
Mladší má teď 9 m a je to same a užívám si to, protože to tak rychle skončí, člověk ani co jak a dítě najednou jede já týden na dovolenou s prarodiči a po mámě ani nevzdychne :,( :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18628
15.2.23 18:05
@Anonymní píše:
Zdravím všechny, mám 3 měsíčního chlapečka a asi jsem si do budoucna zadělala na problém ;) :D Malý mi usiná jen v šátku- přes den, i večer, je velice kontaktní, z houpaní a chování mě boleli ruce a šátek zabral, ale jinak mi neusne. Přes den když se ho pokusim úplně tuhého položit, musím ležet s ním jinak je zachvíli vzhůru. Maminky, měl to někdo také tak? Že dítě usilnalo jen v šátku, a jak jste ho to odnaučili? Bojím se abych nenosila ještě ve 2 letech :lol:

První tři měsíce satek, ve 4m jsem byla schopna první spánek odložit do postýlky na 20-30 minut. Od 5 m už bylo možné ji odložit n všechny spanky přes den a i zastavit kočár. Jako mimino v kočáru spát nechtěla. Teď v 8m ho vidí, začne se culit až rehtat a do 5 min je tuha a ani kolikrát nemusím vyjet baráku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
15.2.23 19:39

Na to odložení musíš vychytat tu správnou dobu, u syna to bylo cca do 5 minut od usnuti. To byla ideální doba na odložení a nikdy se nevzbudil. Když jsem to pretahla, tak už to byl risk.

A nevím, to je problém, že ho budes nosit i ve 2 letech? Já ještě nosím 3,5 letyho když se chce pomazlit. Je to skvělé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3896
15.2.23 20:13

Přešlo to cca v roce, u všech dětí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.23 20:42

Moc děkuji za odpovědi. Já si nestěžuju, jen mě zajimalo kdy to vaše ratolesti přešlo to nošení v šátku :D Mazlení si užívám, někdy je to náročné protože ji nemohu dát z ruky, ale je mi jasné že to vše rychle uteče, a budu na toto ráda vzpomínat :srdce:
@debra.morgan Asi není, ale už teď mě z toho šátku bolí po 2 hodinách záda, tak proto, myslím že s 2 letým prckem to nebude o nic lepší :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure