Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
malé jsem nechala nastřelit v 5-ti měsících náušnice a doteď nosila pecky kytičky. Teď jsem jí je sundala, protože jsem jí koupila visací a zdá se mi, že dírky jsou docela nízko. Je pravda, že ta jedna je o kousek výš, ale rozdíl je minimální. Nevím, co myslíte, nechaly by jste to být? Dcera má 15 měsíců.
No má to úplně na divnym místě. Kdo ji to dělal? Já když jsem nechala holkám nastřelovat tak tam vždycky sestřička udělala tečku fixou a odsouhlasily jsme spolu jestli to tak může být.
Není to jenom nízko, ale úplně blbě
. Ale to jste museli vidět hned, ne? Proto jsem nechávala píchnout u profíků..Těžko říct, jestli by to teď ještě zarostlo
. Pokud ano, nechala bych to zarůst a píchnout pořádně. Ale já jsem holt detailista a tohle by mě pořádně štvalo.
Starší dcera má jednu níž, no nechtěla jsem jí už trápit, tak jsme to nechali, ale musí mít pecky a to jsem je ještě dost vybírala.
Stejně nízko má náušnice moje mamka. Bude jí 60 a nikdy s tím žádný problém neměla, jen esteticky ji to dřív prý trochu štvalo
Já bych to přestřelit nenechávala, podle mě by tam teď už měla vidět jizvičku
@Lil Kitkatt a v čem konkrétně to je úplně blbě? Mně jen přijdou níže. Nastřelení nám dělali u dětské doktorky a když měla pecičky, tak to vypadalo v pořádku.
@Surikataaa píše:
Dcera bohužel nemá lalůčky, tak se to asi dělá i hůře.
Co povídáš, má krásná ouška. Dírka jí nezaroste, tak bych to neřešila. Pokud ona sama to někdy bude považovat za problém, určitě si s tím poradí. A mně to nijak špatně nastřelené tedy nepřijde. To jsem viděla jiná zvěrstva.
@Surikataaa no právě, nemá lalůčky, takže mi ty naušničky přijdou úplně v pohodě…
Myslim, ze ji dirky muzou v pohode zarust. Jedna dcera se v 7 letech rozhodla, ze uz nechce nausnice, tak si nechala zarust dirky. Druha byla v 5,5 letech po tezkem urazu delsi dobu v nemocnici, samozrejme bez nausnic kvuli RTG, CT apod. Po navratu domu jsme resili jine zalezitosti nez nausnice, dirky ji taky zarostly. Mne v dospelosti nezarostly ani behem par mesicu.
Ale jinak, vzhledem k tomu, ze nema lalucky, nevim, kde jinde by ty nausnicky mela mit.
Tady děvčata měla pecičky a nepřišlo mi to nějak blbě, teď ty visací mi akorát přijdou níže
Zkusila bych to nechat zarust. Já mám taky obě tenkrát ještě pichnute nízko, z toho jednu hodně nízko a ještě ke všemu asi nasikmo. U pecicek mi vykukuje z druhé strany pod uchem to zavírání. Některý typ naucnic nemůžu nosit (např. velké pecky-perly, chtěla jsem je na svatbu a smůla, půlka nausnice mimo lalucek).