Tchýně má doma velkou špínu :-(

Anonymní
13.2.23 21:05

Tchýně má doma velkou špínu :-(

Ahoj holky, mám roční mimčo a teď k věci. Tchýni mám strašně ráda, vztahy mezi sebou máme super, ona je dost nepořádná, což mě nevadilo, dokud se nenarodil malý :-( nehovořím o bordelu, ale o zažrané špín*, nejvíc mi asi vadí, že v kuchyňské lince ma vše naházené a jsou tam moly, ok, já je mám doma taky, vše vyhodím a vyčistím, jenže tchýni se to tam množí, našla jsem tam i červíky :-( malý tam má křupky a já jsem z toho k. o….
Trouba - absolutně zanedbaná, žlutá až černá od omastku a tak. Do toho má psa, který se vyválí kde v čem a pak si ho bere do postele nevykoupaného…. taky mám pejska, ale prostě dávám všude deky a do postele si ho neberu, protože tchýně tam ma chlupy, takže když je malý na posteli u nich, tak ma vsude chlupy i v puse. Co nejvíc mi vadí, že jim vsude doma štve a chčije a jim to je jedno, vždy to utřou ubrouskem a jdou dál, malý kolikrát se v tom vymáchá :-( dříve jsem jí pomáhala s úklidem, ale teď na to nemám kapacitu :-( nechci znít jak pedant, já nejsem nějaký pintlich, ale tohle je fakt masakr :-( vůbec nevím co s tím… chodím tam čím dal méně.
Jednou by chtěla malého na spaní, ale to si nedokážu představit, všude mají harampádí, věci, nemají to tam uzpusobené :-( já vůbec nevím co s tím, nevím, jestli jí to nějak říci :nevim: holky, pomoc :nevim: co byste dělaly vy? Vadilo by vám to?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
680
13.2.23 21:13

To je docela humáč. Co na to její syn? Je si toho vědomej, nebo před ním děláš, že nic? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.23 21:18

@MermaidMotel právě že je :-( vůbec to nechápe… jeho mamka má čtyři koně, takže vůbec nemá na domácnost čas. Můj manžel (její syn) jí nenapadne říkal, jestli si nechce někoho najmout, nějakou paní a ona že neee….
Všude je plíseň a já si nedokážu představit tam malého dát, já snesu hodně, ale tohle je fakt mazec no :-(
Je mi trapné i o tom psát, protože jí mám ráda, ale teď jak mám syna, tak mi to hodně vadí i to, že se nesnaží kvůli němu, nemá tam zázemí nic, jednu ušmudlanou hračku, kterou mu stejně kouše pes, já mu tam nakoupila teď hračky, ale už tam moc nechodíme :-/
Jednou až bude větší a bude chtít spát u babi, tak nevím co budu dělat… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6914
13.2.23 21:21

Uff, asi nezbyde nic než upřímný rozhovor, Nechala bych to na manželovi.
Nebo ji prostě zvát a stýkat se u Vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76800
13.2.23 21:24
@Anonymní píše:
@MermaidMotel právě že je :-( vůbec to nechápe… jeho mamka má čtyři koně, takže vůbec nemá na domácnost čas. Můj manžel (její syn) jí nenapadne říkal, jestli si nechce někoho najmout, nějakou paní a ona že neee….
Všude je plíseň a já si nedokážu představit tam malého dát, já snesu hodně, ale tohle je fakt mazec no :-(
Je mi trapné i o tom psát, protože jí mám ráda, ale teď jak mám syna, tak mi to hodně vadí i to, že se nesnaží kvůli němu, nemá tam zázemí nic, jednu ušmudlanou hračku, kterou mu stejně kouše pes, já mu tam nakoupila teď hračky, ale už tam moc nechodíme :-/
Jednou až bude větší a bude chtít spát u babi, tak nevím co budu dělat… :nevim:

tak jsme doma, koňáci jsou zvláštní skupina lidí, kteří prostě nesnášejí nějaké zvyklosti a snad obecně mají odpor k čistotě, úhlednosti, pořádku a podobně,
já jsem v dětství jezdila na koňské tábory, v dospělosti randila s koňákama, koně miluju, ale to prostě nejde - a nejsem žádná cimprlich, ale koňáci to je vyšší stupeň bordelu, po nich horší jsou už jen bezďáci - takže shrnuto a podtrženo - tchýni nezměníš, jim je tohle naprosto egál,
no kluka bych tam nechala spát tak možná až bude mít 7 a víc, až bude mít už nějaké hy gienické základy vžité a pozná sám, co ještě snese a co už ne,
možná tam vůbec spát nebude chtít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.23 21:29

A zkusili jste ji říct, že tam nemá prispusobené prostředí pro dítě. Normálně v klidu bez emocí? Pokud máte dobré vztahy tak by to mohla ustát. Chápu jedna příbuzná mě až odbourála svou upatlanou domácnosti. Lepení, chlupy, šlápoty, drobky, čern, potah na sedačce od psa. 10 let staré závěsy( ty jsem dělala a veselá já takže vím). Přitom to není stará osoba. No a do toho si taky přivedli mimino, nedonošené. Rodičům to extra nevadílo. Já bych měla problém a to nejsem úklidový maniak.
U partnerovi rodiny je to naopak. Dva se na přehnanou čistotu opravdu důrazně. Občas je stresující pozvat je k nám. Tchýně je schopna list po 4 a sbírat drobky. Miminu nesmí upadnou slina. Kočár ze začátku poponasela přes všechno co vypadalo špinavé aby se náhodou neumazal. Obě varianty jsou stresující :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.2.23 21:29

Měla jsem podobnou tchýni. Ke konci už jsem se tam bála i něco pozřít, nepomohlo vůbec nic, žádné domluvy. Jedním uchem tam a druhým ven. Byt, který se zrekonstruoval hlavně pro ni, je pomalu a jistě opětovně zaneřáděn neskutečnou špínou. Uklízeli jsme kolikrát my dva v době její nepřítomnosti.
Tyhle typy ten bordel kolem sebe fakt nevidí.

• Citovat
  • Upravit
758
13.2.23 21:45

A co bys chtěla? Tak těžko ji změníš když samotné jí to evidentně nevadi nebo vadi, ale sama to nezvládá. Buď ji s manželem pomozte uklidit, nebo ji zaplaťte firmu na uklid, nebo tam přestaň s dítětem jezdit do toho bordelu, a když bude chtít vidět malého, tak přijede k vám. Ja sama bych tam nejezdila, ale pokud je to babička, co to sama nezvládá, tak jednou za měsíc by vám nic neudělalo tam zajet a udělat velký úklid co? Nemusíš ji hnedka začít vysvětlovat, že do toho prasecaku svy dite nikdy nedas. Můžeš ji pekne rict, jestli by nepotrebovala pomoct, jak to zvlada, jestli zvlada sama umyt okna, jestli nechce pomoct zase jak driv jsi to delala. Zeptej se co by potřebovala a nebo rovnou, kdy můžeš přijet pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.23 21:58

@Aletta80 víš, nejhorší je, že za týden či měsíc je to tam to samé :-( a já mám teď sama toho hodně… malý, pak do toho ještě pracuji a mám svojí domácnost a nulové hlídání :-( takže já bych fakt ráda jí pomohla, ale vím, že to tam nemá moc cenu… ani nevím co čekám, asi nic, možná jsem se chtěla jen vykecat :-(

• Citovat
  • Upravit
76800
13.2.23 21:58
@Aletta80 píše:
A co bys chtěla? Tak těžko ji změníš když samotné jí to evidentně nevadi nebo vadi, ale sama to nezvládá. Buď ji s manželem pomozte uklidit, nebo ji zaplaťte firmu na uklid, nebo tam přestaň s dítětem jezdit do toho bordelu, a když bude chtít vidět malého, tak přijede k vám. Ja sama bych tam nejezdila, ale pokud je to babička, co to sama nezvládá, tak jednou za měsíc by vám nic neudělalo tam zajet a udělat velký úklid co? Nemusíš ji hnedka začít vysvětlovat, že do toho prasecaku svy dite nikdy nedas. Můžeš ji pekne rict, jestli by nepotrebovala pomoct, jak to zvlada, jestli zvlada sama umyt okna, jestli nechce pomoct zase jak driv jsi to delala. Zeptej se co by potřebovala a nebo rovnou, kdy můžeš přijet pomoct.

ty jo, to by jí museli uklízet pořád, každý týden, každý den - to asi není reálně možné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
13.2.23 22:41

Moje tchýně je taky taková spindira. Pes v bytě a přes den ho vůbec nekoupou teda hlavně přes zimu. Taky kuchyň domaštěna. Všude chlupy nebo plíseň. Koupelně už není ani umyvadlo. Prostě starý jádro. kuchyň +WC+ koupelna. Neudržované. Plesnivá, rezavá ztrouchnivěla koupelna. Koberce a podlaha špinavá. Poličky v kuchyni to je hnuj. No chápu že je to těžké, ale já bych tam asi malýho tam nedavala. Pokud se neurazí kupte ji s manželem úklidovou firmu. Ať jí uklidí. ta moje by se urazila a býla vždycky no úklid no stres

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.23 23:01

Moje tchýně má doma taky šílený bordel. Asi 8 let zpět měla všude uklizeno a čisto, teď je to horší a horší. Syn už tam asi 4 roky na přespání vůbec nejezdí.
Třikrát jsme se tam rodina (i její sestra, synovec,…) sešli na víkend a uklidili, vyházeli krámy (milion krabiček, skleniček, prošlé potraviny, noviny, tašky…) Do 14 dnů byl bordel znovu a vše co jsme vyházeli do popelnice nanošeno zpět :zed: :think:
Teď tam jedem cca 1 za 14 dní na hodinu, dvě… Na oběd, oslavy a tak pro ni muž jezdí a vozí ji k nám. Já už tam jíst nic nechci :oops: :oops:
Ještě jak doma kouří, tak má záclony úplně hnědý :poblion: okna snad nemyla 3 roky. To je hnus! Přijedeme domu a vše peru jak hned načichneme kouřem, plísní…
Jak jsem psala, tak cca 8 let zpět to byla normální, čistotná ženská. Vůbec nevíme co jí jeblo takhle, že žije v takovým humusu a je jí to jedno. Můj muž ji několikrát říkal že by s tím měla něco dělat, že zaplatíme uklidovou firmu co dá byt komplet do pucu. Chtěli jsme ji objednat k psychologovi. Nechce o tom slyšet, tváří se že tam je uklizeno… Možná si to fakt myslí… Nevím

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.2.23 23:07

Moje tchýně taky nemá uklizeno podle mého gusta. Na poličkách prach, koupelna nic moc :?. Jsem zvyklá od mamky, že u ní by se dalo jíst z podlahy a ještě když k ní má jít naše malá, znova vyluxuje a vytře, převleče postele, umyje koupelnu atd. No, hlídá tedy jen mamka, u tchýně si to zatím nedovedu představit. Nicméně ona o nějaké hlídání ani nestojí. Ale co mi neskutečně vadí, že má pro malou furt nějaké hračky po kamarádkách včetně plyšaků a panenek. :? A je to za mě povětšinou špinavé a hnusné. A není to o penězích a tchýně je navíc vysoce vzdělaná, ve společnosti ceněná. Říct jí to nemůžu, nechci ji urazit. Je to strašně ošemetné. Přitom je to hodná ženská…

• Citovat
  • Upravit
2659
13.2.23 23:12
@Aletta80 píše:

Máme taky v rodině jednu takovou domácnost. A představa, že tam každý měsíc pojedu udělat velký úklid je fakt noční můra. Nehledě na to, že sotva by člověk úklid dokončil. Mohl by začít zase od začátku. Ty lidi to prostě nevidí. Netrápí je vylitá omáčka na sporáku. Plíseň v koupelně, doma si klidně běhají v botech od bláta. Na gauč si sednou ve špinavých montérkách. Domácí mazlíčci všude trousí chlupy, bobky, močí na koberec. Prach se neřeší, vana nemyje, vše je ulepené, všude letitá špína…
To prostě není normální úklid. Tam aby člověk nechal ruce.
No zakladatelko tohle budete muset tchyni říct narovinu. Tvůj muž by prostě měl říct “mami nezlob se, ale malého ti do tohoto bordelu dávat nebudeme”. Buď si ukliď, nebo malého prostě budeš vídat jenom u nás. A když už jsme u toho pokud se tchyně dokáže postarat o čtyři koně. Asi by pro ní neměl být problém udržet domácnost alespoň rámcově čistou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.2.23 23:34

Aspoň si malí vybudujou nějakou imunitu. :lol: Ale pokud je to už plíseň a škůdci, tak je to samozřejmě přes čáru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí