Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Řídila jsem se podle mimina
. Neměla jsem snad ani přesnou hodinu koupání. Prostě jak to vyšlo. Ven se chodilo a chodí odpoledne. Jistota byla 11 dopoledne a 4 odpoledne. To spala, tyhle dva časy drželi rekort až do 8 měsíce. Když večer nespala tak nespala.
tady se od začátku usíná po 11. ![]()
Nemyslím si, že děláš něco špatně. Prostě to tak má no? Až si na to zvyknete tak zaručeně vymyslí něco úplně jinýho. Tak to půjde dokola.
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, mám své 1. Mininko a tak moc nevím co a jak, učím se za pochodu. Mám holčičku starou 2 měsíce. Měli jste s takto starým mimčem už nějaký režim? Já se snažím, ale bojujeme se spánkem. Ráno vstane okolo 9- je většinou vzhůru- ve 12 spinká cca 2 hoďky v nosítku ( jinak by nespala vůbec) pak se snažím chodit ven alespoň na hoďku, ale v kočárku dost pláče.. okolo 18-19 koupu, a snažím se uspat- opět v šatku, jinak to prostě nejde.. ale jakmile položím do postýlky, do 10 minut brek.. spio na mě nebo je vzhůru, a opravdu tvedě usne až okolo 23:00- to ji mohu položit do postýlky a spinká. Myslíte že může být přetažená? Od těch 21:00 většinou pláče klidně hoďku- dvě a musím chodit houpat, ani za boha neusne, a když už, tak na 5 minutnevím co dělám špatně..
já se vždy hrozně směju, když vidím sousloví „miminko - režim“ - to je teď nějaká instáčová nebo fejsbuková móda? nebo kam na to chodíte?
miminka mají režim, který řídí miminko - a kdykoli se matce zdá, že už je ten režim opravdu režim, tak miminko svůj režim změní, jelikož se neustále vyvíjí a mění ![]()
Žádný režim jsem neměla. V tu dobu malá stejně převážně spala a jen na mně. Je to první dítě, tak si to užívej s neřeš nic okolo. Jestli budeš mít druhé, tak určitě vpluje do režimu se starším, ale už si nebudeš moct dovolit tolik toho mazlení a tulení jako teď.
@stinga píše:
já se vždy hrozně směju, když vidím sousloví „miminko - režim“ - to je teď nějaká instáčová nebo fejsbuková móda? nebo kam na to chodíte?
miminka mají režim, který řídí miminko - a kdykoli se matce zdá, že už je ten režim opravdu režim, tak miminko svůj režim změní, jelikož se neustále vyvíjí a mění
Vůbec, to je spíš historický relikt. Režim skloňují hlavně naše matky a babičky. A sestry u pediatra a v porodnici. Hlavně zaveďte, maminko, pevný režim. ![]()
Takhle malá miminka můžou mít večerku klidně takhle pozdě. Režim jsem měla relativní - dávala jsem spát za určitou dobu od té chvíle, co vstaly. Bdělé okno se postupně natahovalo dle věku. Žádné fixní časy. O pevnější, ale stále ne absolutním režimu, se dle mě dá mluvit až někdy po prvním roce.
To snad neexistuje nějaký režim ne? Řídíš se podle hladu, řevu, spánku, prdu, mlika, kakani a plinek. Tak jednoduchy to je. Na cely režim ti decko kašle. Možná my teď od 18 m si můžeme dovolit říct slovo režim nahlas
rid se podle maleho, prizpusob se jeho potrebam spánku, jidla atd a třeba se vám bude lépe dařit ![]()
@Kolicek95 píše:
Vůbec, to je spíš historický relikt. Režim skloňují hlavně naše matky a babičky. A sestry u pediatra a v porodnici. Hlavně zaveďte, maminko, pevný režim.
no tak naše babičky ano, moje matka má schovanou knihu Naše dítě z roku 1959, tak tam ano, ta je hodně striktní
V této době ani jedno moje dítě žádný režim nemělo. Koupat se nedoporučuje každý den, ale tak dvakrát až třikrát do týdne.
Zvlášť mladší děti byly vždy putovní balíček podle potřeb starších a nás. Hlavně, že bylo kde nakojit. Řekla bych, že čím větší volnost bez tlaku na režim, tím spokojenější miminko.
Procházku bych časovala kolem toho poledne místo spaní v šátku.
@stinga píše:
miminka mají režim, který řídí miminko - a kdykoli se matce zdá, že už je ten režim opravdu režim, tak miminko svůj režim změní, jelikož se neustále vyvíjí a mění
Mam to stejne.
Zakladatelko, rid se svym srdcem a miminkem. Nakoukej si, jak vypada, ze ma hlad a ze chce spat, a koj a davej spat podle ditete, ne podle hodinek.
Mám syna 5 měsíců, spí několikrát denně a spát chodíme cca v jednu ráno, kdy pak spí a nebudí se ![]()
Měnit to zatím stejně nejde, i kdybych chtěla ![]()
@stinga píše:
no tak naše babičky ano, moje matka má schovanou knihu Naše dítě z roku 1959, tak tam ano, ta je hodně striktní
Je, zrovna dneska jsem se po ní podila! Je s fotkami? Vzpomínka na dětství… ![]()
Rezim se nejakej zacal tvorit az cca od 6. nebo 7.mesice. a stejne si ho malej vytvoril sam. Cim vic jsem se snazila neco nastavovat ja, tim hur nam to slo.
Mooc děkuju za reakce
No, mám okolo sebe dost maminek, které mi říkají, že mají režim od začátku. Vykoupat, okolo 7-8 uložit a miminko spí. Dost závidim maminkám které položí mimčo do postýlky a to samo usne
Já chodím, šátkuju, a stejně když ji položím dřív než v 11 tak prostě nespí a pláče
Ale jsem ráda, že na režim máme tedy čas ![]()
@Anonymní píše:
Mooc děkuju za reakceNo, mám okolo sebe dost maminek, které mi říkají, že mají režim od začátku. Vykoupat, okolo 7-8 uložit a miminko spí. Dost závidim maminkám které položí mimčo do postýlky a to samo usne
Já chodím, šátkuju, a stejně když ji položím dřív než v 11 tak prostě nespí a pláče
Ale jsem ráda, že na režim máme tedy čas
No, to sice možný je, ale není to až tak o maminkach, ale o těch dětech. Sama takové rezimove dítě mám, je taková od porodnice do teď, má v sobě snad hodiny nebo co. Jako co si budem povidat - je to pohodička. Ale pokud to dítě takový není a nemá to v sobě, tak si myslím, že se může okolí stavět na hlavu a nic. Čekám teď druhý a očekávám, že se tento zázrak nezopakuje
.
Ahoj maminky, mám své 1. Mininko a tak moc nevím co a jak, učím se za pochodu. Mám holčičku starou 2 měsíce. Měli jste s takto starým mimčem už nějaký režim? Já se snažím, ale bojujeme se spánkem. Ráno vstane okolo 9- je většinou vzhůru- ve 12 spinká cca 2 hoďky v nosítku ( jinak by nespala vůbec) pak se snažím chodit ven alespoň na hoďku, ale v kočárku dost pláče.. okolo 18-19 koupu, a snažím se uspat- opět v šatku, jinak to prostě nejde.. ale jakmile položím do postýlky, do 10 minut brek.. spio na mě nebo je vzhůru, a opravdu tvedě usne až okolo 23:00- to ji mohu položit do postýlky a spinká. Myslíte že může být přetažená? Od těch 21:00 většinou pláče klidně hoďku- dvě a musím chodit houpat, ani za boha neusne, a když už, tak na 5 minut
nevím co dělám špatně..