Problémy se spánkem u miminka

6
15.2.23 00:36

Problem se spankem u miminka

Nazdarek,

prosim Vas, uz jsem v koncich. Mame 4 tydenniho chlapecka a jeho spanek je totalne katastroficky. Vubec nechce spat v postylce. Ze zacatku v ni spal aspon pres den, v noci nechtel vubec, tak spal s nami v posteli, jenze posledni tyden uz v te postylce nechce spat ani pres ten den a nechce spat ani s nami v posteli. Po vetsinu casu usina jen na rukou a jakmile ho polozime hned se vzbudi a place. S pritelem uz nevime, co delat. Jakmile ho polozime, behem 5 minut je kraval. Ma to nekdo podobne nebo to jen my mame zvlastni dite a nevime si rady :cry: 😩 prosiimm. Zkouseli jsme snad vsechno. Zavinovacky, houpacky, kocarek, bile sumy, ukolebavky, pohadky vse bez uspechu. To prece nejde aby malej spal jen na rukach. Uz jsem z toho psychicky vycerpana. Dekuji za jakekoliv rady a nazory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5378
15.2.23 00:41
@J4n1c4 píše:
Nazdarek,prosim Vas, uz jsem v koncich. Mame 4 tydenniho chlapecka a jeho spanek je totalne katastroficky. Vubec nechce spat v postylce. Ze zacatku v ni spal aspon pres den, v noci nechtel vubec, tak spal s nami v posteli, jenze posledni tyden uz v te postylce nechce spat ani pres ten den a nechce spat ani s nami v posteli. Po vetsinu casu usina jen na rukou a jakmile ho polozime hned se vzbudi a place. S pritelem uz nevime, co delat. Jakmile ho polozime, behem 5 minut je kraval. Ma to nekdo podobne nebo to jen my mame zvlastni dite a nevime si rady :cry: 😩 prosiimm. Zkouseli jsme snad vsechno. Zavinovacky, houpacky, kocarek, bile sumy, ukolebavky, pohadky vse bez uspechu. To prece nejde aby malej spal jen na rukach. Uz jsem z toho psychicky vycerpana. Dekuji za jakekoliv rady a nazory

Hlavně to asi ani pro něj není moc pohodlné. I mimco se potřebuje občas protáhnout.
Co znamená zezacatku, jak dlouho? Novorozenec moc den a noc nerozlišuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
15.2.23 00:56

@Takco

Uz jak jsme prisli z porodnice. Nechtel v noci vubec spat v postylce a trvalo i 3 hodiny nez jsme ho uspali u nas v posteli. Pres den pak spal normalne a v noci zase kolotoc. Pak se to na par dnu zlepsilo a spinkal uz v postylce v noci a to bez rukou. Jenze posledni tyden nechce spat v leze na nicem uz ani pres den. Dneska spal jen hodinu v kocarku. Od te doby furt jen ruce, ruce, ruce a kdyz neni na rukach tak proste place. 🤷‍♀️ celej den se ho snazime uspat v postylce a proste ne, ale jakmile je v naruci, behem 5 az 10 minut je tuhy. Jenze se polozi a bum jedem kolotoc nanovo. To prece neni normalni. Ja snim nemuzu chodit celej den a nosit ho jen na rukach, aby se mohl vyspat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3773
15.2.23 00:58

Vítej v pekle, teď jsem vstával ke čtyřleté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5378
15.2.23 00:59
@J4n1c4 píše:
@TakcoUz jak jsme prisli z porodnice. Nechtel v noci vubec spat v postylce a trvalo i 3 hodiny nez jsme ho uspali u nas v posteli. Pres den pak spal normalne a v noci zase kolotoc. Pak se to na par dnu zlepsilo a spinkal uz v postylce v noci a to bez rukou. Jenze posledni tyden nechce spat v leze na nicem uz ani pres den. Dneska spal jen hodinu v kocarku. Od te doby furt jen ruce, ruce, ruce a kdyz neni na rukach tak proste place. 🤷‍♀️ celej den se ho snazime uspat v postylce a proste ne, ale jakmile je v naruci, behem 5 az 10 minut je tuhy. Jenze se polozi a bum jedem kolotoc nanovo. To prece neni normalni. Ja snim nemuzu chodit celej den a nosit ho jen na rukach, aby se mohl vyspat.

Kolíbka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
15.2.23 01:07

@Sadman

Joo, bud rad, ze si musel vstat. Ja jeste ani nespala od rana, vzhledem k tomu, ze ten malej proste nechce spat tam, kde ma. Uz zase rve 😹 lezel v postylce ani ne 10 minut a tohle mam celej den a noc 😩

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
15.2.23 01:11

@Takco

Nemyslim si, ze pomuze. Ja ho nemusim houpat na tech rukach. Staci kdyz sedim a proste on je na me a lezi 🤷‍♀️ kdyby v tom bylo houpani a drncani tak to pochopim, ale jen mi lezi v naruci a ja nemusim delat nic. Nechapu to proste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5378
15.2.23 01:13
@J4n1c4 píše:
@TakcoNemyslim si, ze pomuze. Ja ho nemusim houpat na tech rukach. Staci kdyz sedim a proste on je na me a lezi 🤷‍♀️ kdyby v tom bylo houpani a drncani tak to pochopim, ale jen mi lezi v naruci a ja nemusim delat nic. Nechapu to proste.

Když si ho „privazes“ na břicho, můžeš dělat cokoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
15.2.23 01:53

@Takco

😹 😹 joo mame koupeny nositko, v tom se mu ale nelibi 😹 🤷‍♀️ 😹

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
15.2.23 01:55

U nekterych deti normalni.
Zkuste ho tak zoufale neuspavat. No tak bude chvili koukat, no.
Sedni si do postele do polosedu, nech si ho na hrudniku usnout a nech ho spat na tobe. Potrebuje se nabazit fyzickeho kontaktu, umozni mu to. Nehon se za necim porad a doprej si klid s miminkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24247
15.2.23 05:43

Kontaktní miminko. Druhý mě taky potřebuje cítit od porodnice. Ale když to bylo neúnosné tak to u nás znamenalo problém. Nebolí ho břicho? Co plenka, není mu teplo? Zkusit zavinout i ruce? Kojíš? Může spát u prsu. Případně i rehabilitace jestli ho něco netrápí.
To, že nechce od tebe je v pořádku. Uspávat na sílu celý den je taky blbě. Ono to miminko může koukat. Co kočárek přes den. Místo nosítka lze zkusit šátek.
Zkus se hodit do pohody ve smyslu toho, že teď jde vše bokem a prostě budeš jen s miminkem. Na sprchu, záchod, jídlo té může vystřídat chlap. Ono jak budeš víc v klidu tak se to většinou dost zlepší. I to uspávání jde lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
15.2.23 05:54

Měla jsem to tak první 4 měsíce u dcery přes den. Spala jen u nás v náručí nebo v kočárku, který musel jezdit. A to vždy jen po pár minutách. Bylo to mě první dítě, tak jsem byla taky na nervy. Ale stejně to nešlo nějak řešit, a odstupem času vím, že mě potřebovala. Byla jsem v tu chvíli hlavně máma a měla jsem být prostě s ní, však nic jiného těch předchozích 9 měsíců neznala. Zkoušela bych po chvilkách to nosítko, to mi pak u dalšího dítěte hodně pomáhalo. Jen je třeba zkontrolovat, zda máte vhodné pro úplně malá miminka, ne všechna úplně sedí. V noci jsem u dalších dětí uspávala u me v posteli u kojení. A opravdu bych nebyla tak urputná v tom uspávání. Mimi pak musí cítit ti vaši nepohodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.23 06:38

Je nutný to dítě uspávat? Z příspěvku bych řekla, že neděláte nic jiného. Musí spát non-stop? Nemůže brečet kvůli hladu, kolice, zimě? Co houpatko? Šátek?

• Citovat
  • Upravit
18628
15.2.23 07:55

@J4n1c4 mala spala první tři měsíce jen na me v šátku - přes den. Večer jsem uspavala klidně 4-5 hodin víc jak sestinedeli. V postýlce mi spala poprvé ve 4 měsících přes den a od 5m jsem schopna ji tam přeložit přes den kdykoliv. Tou dobou začala spát i ve stojícím kocarku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6913
15.2.23 10:06

První 2 měsíce dcera prospala přes den na mně nebo v kočárku. Pokud máte jedno dítě, dá se neomezeně jezdit. Já u toho poslouchala audioknihy a měla jsem to moc ráda. Když spala na mně (já v polosedě na gauči, ona na mém hrudníku), koukala jsem na seriály, brouzdala po netu, pohoda.
Večer to bylo jiné. Začali jsme doporučovanými rituály (koupání v 18.00,…), ale usnula nám ve 23 hod. Po urputných snahách o uspání jsme se na aktivní uspávání vykašlali, do postýlky šla tehdy, kdy sama odpadla.
Po těch 2 měsících pak spala přes den pouze v kočárku a do postýlky jsme ji ukládali po kojení v dobu, kdy už byla skutečně unavená. Intervaly spaní a bdění byly vcelku pravidelné.
Moje rada zní -neřeš to na sílu, přes den hodně jezdi venku, jeden denní spánek si ji nech klidně na sobě, večer neuspávej, ona si sama řekne ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí