Prevenar ve dvou letech

1505
8.1.18 14:09

Prevenar ve dvou letech

Zdravím,
Chtěla bych se zeptat zda někdo ockoval dodatečné pneumokoky ve dvou letech na základě častých zánětu stredousi a jestli to vůbec k něčemu bylo. Dekuji za reakce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
496
8.1.18 14:56

Není to teda zrovna na to co se ptáš, ale já mám dítě očkovaný prevenarem od mimina a problémy s ušima má i tak. Ne teda nějaký markantní, ale od tý doby co je v kolektivu, tak aspoň jednou za rok zánět má nebo aspoň nějaký nález, ketrý zánětem nění, ale je lepší ho nechat mimo kolektiv…tak nevím no, jestli to mělo nějaký efekt, že kdyby nebyl očkovaný, že by na to trpěl víc. Obecně já a moje sestra jsme na to dost v dětství trpěly no. Tak jestli se nějaká predispozice dědí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.18 15:30

Nechávali jsme doockovavat po roce a půl, kvůli stejným problémům. Skončili jsme i se zánětem středousi v nemocnici na kapackach, žádné běžné ATB nezabíraly, zánět se táhl téměř dva měsíce, píchání několikrát, v uchu nakonec byl pneumokok a stafylokok. Radila jsem se jak s dětskou, tak s naší orl i s orl v nemocnici a všichni jednoznačně byli pro očkování. Dcera nikdy s očkováním problém neměla, takže jsem se rozhodla očkovat. Jestli to pomohlo nedokážu posoudit, je rok bez zánětu, ale má i vyndanou nosní mandli a měla téměř rok trubičky v uších kvůli neustále se vyskytující tekutině ve středousi. Taky brala homeopatika, lichořeřišnici a kapeme při rýmě audiron. Člověk už neví co by, aby se toho zbavil, při každé rýmě trnu, jestli se to zas nezvrhne v zánět. Zrovna je zas doma ze školky s ukrutnou rýmou a kašlem :zed:

• Citovat
  • Upravit
8095
8.1.18 15:36

@zemed já jsem nechávala syna když měl rok a pul. Dcera má dva zatím nemá dokončeno povinné ale asik budu dávat taky. Syn 4r neměl uši ani jednou s dcerou jsme byli už 4×pichat uši. :roll: nicmene ptala jsem se na to očkování Dr to očkovat můžu ale tom pry moc nepomuze pokud trpí na uši tak spíš v budoucnu se to řeší odstraněním mandli :roll: nebo to přejde věkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20820
8.1.18 15:38

Dobrý den,

zkuste se zeptat také v Poradně dětské imunologie na eMiminu, kde Vám odpoví dětská lékařka.

Přeji pěkný den :kytka:
adminka Eliška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
8.1.18 19:03

Synovi budou 2 roky. Loni jsme prave meli 3× atb na zánět. Mezi Vánoci měl anginu dobral atb a po týdnu opět teplota a zánět obou usi, pichani a jezdíme na pichany penicilin. Dnes mi prave dr na Orl řekla ať zvážim ockovani na pneumokoky. První syn ho měl, ale tenkrát jsem ještě o ockovani nic nevedela a dali mu dvě hexu a prevenar najednou měl z toho vysoké teploty, ale nám zánět nikdy netrpěl. Já jako mala na to taky hodně trpěla. Teď mám tedy dilema :think:. Dávají se všechny tři dávky, když jsou větší, nevíte? Vím, děti bývají často nemocny, ale už jsem z toho zoufalá, je mi ho lito jak pořad trpi :roll: Prakticky cely prosinec jsme doma to jsme byli ještě s laryngitydou 3 dny v nemocnici,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.18 19:36

@zemed určitě už nejsou v tomto věku tři dávky, mám tušení, že od dvou let už je jen jedna. My měli v tom roce a půl dvě, bez reakce. V jakém stavu má mandle? I když i to je u každého různé. Moje druhé dítě mělo mandle velmi zvětšené- 3 stupeň, vleklé rýmy, kašle, ale uši ne. Třetí mělo mandli jen 1-2 stupeň, ale vzhledem k těm častým zánětům uší a tomu, že šlo pod narkózu kvůli vyndání trubiček, tak se zrovna vzala i ta mandle. Prý nebyla velká, ale nějak divně rostlá, že naléhala na eustachovu trubici nebo tak nějak.

• Citovat
  • Upravit
1505
9.1.18 05:43

Mohu se ještě zeptat homeopatika jste meli od homeopata, mám doma kalium biochromicum to by mělo být také na hustou rymu a usi, lichorerisnici dáváte preventivně nebo při ryme?

Jinak o velikosti maldle nic nerikala, ale jdeme ještě příští týden na kontrolu, tak se zeptam. O trubickach taky něco říkala, a ty se dávání pod narkozou? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.18 17:42
@zemed píše:
Mohu se ještě zeptat homeopatika jste meli od homeopata, mám doma kalium biochromicum to by mělo být také na hustou rymu a usi, lichorerisnici dáváte preventivně nebo při ryme?Jinak o velikosti maldle nic nerikala, ale jdeme ještě příští týden na kontrolu, tak se zeptam. O trubickach taky něco říkala, a ty se dávání pod narkozou? Dekuji

Homeo se jmenovala tuším kalium muriaticum. Já na to moc nevěřím, ale už jsem byla zoufalá, tak jsme zkusili i tohle. Lichořeřišnici dávám přes zimu, když má pořád dokola rýmu. Dávám ráno a večer 10 kapek. Když má potíže, tak pravidelně, když ne tak si vzpomenu jednou denně, obden. Taky dávám stále i ve 3 letech přes zimní období Vit. D v kapkách.
Trubičky se zavádí pod narkózou, je to krátký zákrok, většinou pak samy vypadnou, někomu brzy, někomu po půl roce, nám zůstaly rok a to už pak prý musejí ven, takže zas po narkózou vyndání + vzali zrovna tu mandli. Udržují větrání ucha, když je zánět, ucho se nemusí pichat, tekutina vyteče ven, případně se dá přes tu trubičku odsát.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek