Prevence laryngitidy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3175
10.10.13 23:59
@ilyz píše:
Jo a ještě nechodit ven když je zvýšený smog - inverze. To hlídám na netu - už jsem si stáhla i aplikaci do mobilu ;)

Jak se jmenuje ta aplikace? 8o Hned na to kouknu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
11.10.13 00:07

@jakuve Smog alarm (mám iPhone)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
11.10.13 00:13

Dekuju, uz ji mam stazenou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
11.10.13 01:19

Příspěvek upraven 11.12.13 v 15:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
11.10.13 05:39

Helicid na doporuceni naseho imunologa, prej je vetsina laryngitid zpusopbena refluxem a nema imunologicky podklad. Mladsi ma prave laryngitidu c.7, helicid davame, takze uplne 100% nepomohl, ale tentokrat skoro nekasle, zvladli jsme to bez kortikoidu (nebo teda zda se, ze to zvladnem, uz druhou noc mame za sebou). Bez helicidu mel laryngitidu v kventu a cervnu pri ryme, pak s nim nekolikrat rymu bez komplikaci. helicid 10 mg, rozdelis kapsli, pulku rano, pulku vecer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
11.10.13 06:03

@Pudloslava Spíše je to o příčině. Dcerka kašle v noci štěkavě často (má astma) a u ní bych se k refluxu přiklonila - nebyl prokázán, jedno 24h měření to prokázat nemusí, mne když pálí moc žáha, tak se mi astma rozjede. Nicméně laryn. ji ovlivňuje i potr. intolerance.

Syn má lar. třeba takové jak píšeš, jednu v noci záchvat a přes den mu nic není anebo naopak to odnese zánětem průdušek. Jak to to u něj vyvíjí, předpokládám, že bude po mne a každý kašel mu půjde přes hlasivky, stejně jako u mne.

Ke zvlhčovači bych podotkla - hlídáte si i vlhkost vzduchu? U našich dětí přílišná vlhkost vzduchu laryngitidu vyvolává. Optimální vlhost je 40-60%. Na podzim než začneme topit máme vyšší vlhkost, což je i poznat.
Naši dostávali laryngitidu pravidelně u moře na konci sezony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
11.10.13 06:08

@-Evka- o pricine ceho, refluxu? to asi moc neovlivnis, leda snad operaci zaludku nebo prokinetiky, to mi prijde lepsi ten helicid.

Mladej to nikdy nema jen jednu noc a nikdy jen v noci. Tedka ma po chripce jasne chyceny hrtan, kdyz se rozbreci, je to hruza poslouchat, nastesti tentokrat ale moc nekasle. A reflux ma odjakziva, blici mimino, helicidem jsme uz ve 4 mesicich vylecili chronickou zadni rymu.
Podle imunologa se reflux vyrazne zhorsi pri kazde infekci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44192
11.10.13 06:18

@Pudloslava Pudlo tak můj nejstarší, který měl laryngitidy, nemohl mít reflux. Nikdy, opravdu nikdy nebyl blicí mimino. Co vypil, spotřeboval.
Alergik taky není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
11.10.13 06:46

@Pudloslava O příčině laryngitidy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
11.10.13 08:31
@-Evka- píše:
@Pudloslava O příčině laryngitidy.

no tak to jsem prave psala, ze podle naseho imunologa je reflux velmi casta pricina a imunologicka naopak velmi vzacna. My jsme tam nabehli jakoze to ma od alergie (obcas laryngealne kaslal i za slunneho tepleho dne bez projevu nejake nemoci) a on me presveedcoval, ze ne. A na tohle ten helicid opravdu pomohl.

@Jana206 píše:
@Pudloslava Pudlo tak můj nejstarší, který měl laryngitidy, nemohl mít reflux. Nikdy, opravdu nikdy nebyl blicí mimino. Co vypil, spotřeboval.
Alergik taky není :nevim:

Tak jasne ze ne kazda laryngitida je od refluxu, ale kdyz se to casto opakuje, tak to myslim celkem stoji za vyzkouseni. Jinak o refluxu ani nemusis vedet, nemusi vzdycky blejt. Kamoska na nej prisla u decka az v peti letech, kdy se mu zkazily vsechny zuby.

Holky ja to samozrejme nemyslim tak, ze vzdy je pricinou laryngitidy reflux. Jen prinasim v teto diskusi zjevne novou informaci, ze to muze byt od refluxu a ze na to slusne zabira helicid. Myslim, ze kazda matka ditete, ktere melo laryngitidu, urcite radej bude davat Helicid, nez kortikoidy, celou noc nespat, volat rychlou atd. Ze to proste stoji za vyzkouseni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65299
11.10.13 08:35

Tak o tom refluxu nám dr. v léčebně taky říkala
a naopak, jak tady někdo psal o solné jeskyni, tak říkala, že tam ne :nevim:
Malý, uzavřený prostor, kde se denně/týdně vystřídá tolik lidí, že tam to prostředí moc nepomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
11.10.13 08:44
@Petra Z píše:
Tak o tom refluxu nám dr. v léčebně taky říkala
a naopak, jak tady někdo psal o solné jeskyni, tak říkala, že tam ne :nevim:
Malý, uzavřený prostor, kde se denně/týdně vystřídá tolik lidí, že tam to prostředí moc nepomůže

aha, do solne jeskyne jsem zrovna koupila slevovy voucher :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65299
11.10.13 09:27

@Pudloslava jo??? :lol:
my jsme taky chodili…sice ne pravidelně, ale chodili
no a ted v té léčebně jsme právě měli i besedy s dr. a tam říkala, že to není ono..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lekmisa
11.10.13 10:05

Všechny rady, co tu zmiňujete, jsou dobré. Pracuji ve zdravotnictví a toto podzimní počasí je jak stvořené na laryngitidu. Základ je vlhký vzduch, obléknout dítě a spát v chladném pokoji.Jako zaručená prevence nic opravdu není, ale určitě je dobré dítěti nasadit preparáty na imunitu, ale nesmíte od nich čekat zázraky, osvědčené jsou Preventan, Imunoglukan, Oscillococcinum. Dobré je projít imunologickým vyšetřením. Někdy, když slyšíte, že dítě má zastřený hlas a čekáte v noci záchvat, je dobré nasadit hned antihistaminikum, aby se snížil otok sliznice, kolikrát je lepší dát Dithiaden atd než Prothazin. Známa má dobrou zkušenost s homeopatiky, jakmile se jí syn nezdál, hned je nasadila a byl bez dušení(jsou to Pollens 9CH a Poumon histamine 9CH-volně prodejná),také je důležité, aby mělo dítě uvolněné dýchací cesty, takže když s ním při záchvatu sedíte u okna nebo venku, ať kouká na hvězdy a větší děti naučte z hluboka dýchat, cvičte s nimi, vy se uklidníte a dítěti se při záchvatu uleví. Jinak k refluxu, sama ho mám od narození a syna trápil do 1roku. Znám děti s larynditidou, kde opravdu zabral Helicid. Já trpím na afty a bolení krku, nikdo mi nikdy neřekl, že to může být od refluxu, až na školení jeden lékář gastroenterolog na to upozornil.Od refluxu, mám i často slabou rýmu a malému jsem nos čistila pořád mořskou vodou, jinak chrčel.

• Citovat
  • Upravit
585
11.10.13 10:34

No já nevím s tou solnou jeskyní, ale u nás je privátní, takže jsme tam vždy sami. Jinak tam moc lidí nechodí, není tu o to zájem. Občas školky. Jinak nic moc. Takže asi nebude solná jeskyně jako solná jeskyně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí