Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, už jsem sem přispívala. Dneska jsem měla chvilku vás dočíst a píšete o refluxu a spojitosti s laryngitidou.To slyším poprvé
malý měl, má reflux a trpí na lryngitidy, má astma.Ted minulý týden, jak měl záchvat tak zase ublinkává, to bude tím refluxem. Já myslela, že už ho nemá a vyblinkává hleny.
moc děuji za info
![]()
Mucinka2-až půjdete s malým k lékaři-pediatr, ORL atd, upozorněte na reflux a laryngitidu, určitě to stojí za zvážení. Náš syn(27měsíců) teda laryngitidu nemá, ale jakmile je zahleněný, také ublinkává hleny nebo při dráždivém kašli dokonce zvrací, při husté rýmě nasazujeme Erdomed(je na rp)-nedám na něj dopustit, i když ještě nekašle.
@lekmisa píše:
Mucinka2-až půjdete s malým k lékaři-pediatr, ORL atd, upozorněte na reflux a laryngitidu, určitě to stojí za zvážení. Náš syn(27měsíců) teda laryngitidu nemá, ale jakmile je zahleněný, také ublinkává hleny nebo při dráždivém kašli dokonce zvrací, při husté rýmě nasazujeme Erdomed(je na rp)-nedám na něj dopustit, i když ještě nekašle.
určitě mu to řeknu, myslím, že za chvilku bude opět marodit a v listopadu jedeme na ORL.Jsem ráda za tohle info
![]()
Řeším to, teď s kamarádkou, má stejně starého syna, na imunologii mu našli sníženou tvorbu protilátek a také měl reflux, ale slabší než my, protože nekojila a dávala UM protiublinkávání. Když jim nezaberou léky na posílení imunity, pořeší reflux, jsem zvědavá, jak dopadnou, jen by bylo lepší, kdyby žádná zatracená laryngitida nebyla, je to o nervy.
@zikado my máme omron ale přesně ti to teď nenajdu jsem jen na telefonu.
@zikado píše:
Malá reflux neměla a na laryngitidu trpí hodně, konkrétně dnes v 4.30 záchvat, naštěstí jsme to rozdychali v mražáku a na balkoně nemusela jsem jet na pohotovost, ale dali jsme ji čípek,ma ho už po třetí za 3 měsíce což se mi zdá dost. Chtěla jsem se zeptat na inhalátory na značku, ktrá je nejlepší, na jeden posilám obědnávku, ale nevím jestli bude dobrý, můžu se zeptat jaký máte vy?
Ahoj, uz jsem to sem nekam davala, my mame ten posledni modrej dole.. http://www.alza.cz/search.htm?…
Je kompresorovy, trosku hlucnejsi, ale pomocnik k nezaplaceni.
Bohuzel ted je obdobi laryngitid, nas malej uz je 3 tyden s kaslem doma, rymu nema, poslechove dobry, jen ho porad neco drazdi v krku. Rano byvaji mlhy, inverze, prechod z tepla do studena. Vsechno odkasle. Jenze ve skolce to nepochopi, ze je proste nachylnejsi a ze to je kasel jakoby alergicky ( v uvozovkach), ze neni nakazlivy.
My máme taky Omron a jsem za něj ráda, opravdu pomocník k nezaplacení ![]()
@_BBQ_s malej naštěstí do školky ještě nechodí, ale holku mám pořád doma, ale ona má taky rýmu celoročně. Ted jsem se naštvala a dala jí tam, to
by už nemusela do tý školky chodit vubec.
@mucinka2 píše:
My máme taky Omron a jsem za něj ráda, opravdu pomocník k nezaplacení@_BBQ_s malej naštěstí do školky ještě nechodí, ale holku mám pořád doma, ale ona má taky rýmu celoročně. Ted jsem se naštvala a dala jí tam, to
by už nemusela do tý školky chodit vubec.
Presne tak, v pondeli pomaze, ja uz taky potrebuju si od nej odpocinout. Skolka mu prospiva, ale ucitelky jsou fakt fuchtle ![]()
U nas uz skoro dobry, bez kortikoidu. Inhalator taky budu kupovatv kdybych ho mela, tak bych mu dala urcite vecer dexametazon fouknout radej nez v cipku.
@zikado ty noci, to je hruza, kdyz cloverk posloucha a analyzuje kazdy zachrochtani. Ja jsem normalne dala jemu cipek a sobe lexaurin, a sla jsem spat ![]()