Prevence laryngitidy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19200
13.10.13 20:00

@zikado jojo, snad bude dobrá noc a nebude čípek už potřeba :hug:
Já jsem koupila zvlhčovač a vlkoměr a vlhkost v pokoji držím 60-70%, a zatím dobrý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
13.10.13 22:27

,,,

Příspěvek upraven 11.12.13 v 15:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
13.10.13 22:41
@lekmisa píše:
Mucinka2-až půjdete s malým k lékaři-pediatr, ORL atd, upozorněte na reflux a laryngitidu, určitě to stojí za zvážení. Náš syn(27měsíců) teda laryngitidu nemá, ale jakmile je zahleněný, také ublinkává hleny nebo při dráždivém kašli dokonce zvrací, při husté rýmě nasazujeme Erdomed(je na rp)-nedám na něj dopustit, i když ještě nekašle.

ahoj prosimtě co je to ten Erdomed? Nějaké kapky? Syn mi taky blinká hleny. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lekmisa
14.10.13 08:44

http://pribalove-letaky.cz/erdomed.Erdomed je ve formě sirupu nebo tobolek. Perfektně púsobí při velkém zahlenění, silná rýma, zánět nosních dutin, průdušek, takže ti co trpí na husté(žluté, zelené)rýmy a většinou to pak přejde na průdušky, je Erdomed ideální. Ztekucuje hlen a usnadňuje odkašlání a odtok z nosních dutin.Je pouze na předpis a podle příbaláku od 15kg, takže vám musí lékař určit dávkování pro nižší hmotnost.

• Citovat
  • Upravit
lekmisa
14.10.13 11:40
  • Citovat
  • Upravit
9879
14.10.13 15:07
@lekmisa píše:
http://pribalove-letaky.cz/erdomed.Erdomed je ve formě sirupu nebo tobolek. Perfektně púsobí při velkém zahlenění, silná rýma, zánět nosních dutin, průdušek, takže ti co trpí na husté(žluté, zelené)rýmy a většinou to pak přejde na průdušky, je Erdomed ideální. Ztekucuje hlen a usnadňuje odkašlání a odtok z nosních dutin.Je pouze na předpis a podle příbaláku od 15kg, takže vám musí lékař určit dávkování pro nižší hmotnost.

ne ne sym má 19kg :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to bude ok. Holka je ale drobínek tak v jejím případě určitě. Moc děkuji zkusim to. Přesně zelená rýma která nejde vysmrkat ani odsát ani po vyplachování mořskou solí. Ted jim dali antibiotikové kapky. Kluk je ok ale malá pořád stoná. Zítra jí vezmu k doktorce a at nám je předepíše :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65354
14.10.13 18:33

Tak my jsme místo smrkání zavedli výplach nosu konvičkou. Mají ji v každé lékárně a musím říct že super. Ale ne každé dítě si to nechá udělat. My to děláme denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
16.12.15 19:32

Zdravím,

dnes jsem byla se synem 2,5r na ORL. Má časté rýmy, laryngitidy. Vyšetřili ho kamerkou, laryngitida je už chronická. Dostal Gastrotuss baby sirup, kontrola za tři měsíce. Vůbec mě nenapadlo, že by mohl mít reflux, nebyl blicí miminko. Občas šavli hodil, ale tak 4× do roka. Občas mu při jídle natáhne, ke konci, ale to jsem si myslela, že se přejedl. S refluxem bych si to nespojila. Co teď, co nás čeká, čím můžu synovi pomoct? Něco jsem vyčetla, ale např. nejíst dvě hodiny před spaním, to mi asi těžko projde. Ale asi nebude zbytí, aby se mu ulevilo.. Má rád vodu s citrónem, to mu asi taky může dělat zle, že? Nějak jsem nebyla schopná se na všechno zeptat dr. hned..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
17.12.15 06:25

@Maky.p muj prostredni mel laryngitidy co tri tydny a fakt velmi vyrazne pomohl helicid, Taky nebyl moc blici. Imunolog rikal, ze se reflux desne zhorsi pri jakekoli infekci, tak pri rymicce zbystrit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
17.12.15 08:52

@Pudloslava - no, když si to spojím, tak je fakt, že nejvíc u toho jídla natahuje, když má rýmu :think: Jenže kolikrát má v noci záchvat laryngitidy a druhý den mu nic není, žádná rýma, žádný kašel, nic. Jen v noci zabojujeme a pak je ok. Jsem z toho trochu mimo, že pediatr nic nepoznal. I když jsme laryngitidu zvládli vždycky doma, šla jsem s malým pokaždé druhý den na kontrolu. Je jasný, že až do žaludku nevidí, ale mohl nás poslat někam dřív, aby se z toho nestala chronická, která teď je :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
17.12.15 09:00
@Maky.p píše:
@Pudloslava - no, když si to spojím, tak je fakt, že nejvíc u toho jídla natahuje, když má rýmu :think: Jenže kolikrát má v noci záchvat laryngitidy a druhý den mu nic není, žádná rýma, žádný kašel, nic. Jen v noci zabojujeme a pak je ok. Jsem z toho trochu mimo, že pediatr nic nepoznal. I když jsme laryngitidu zvládli vždycky doma, šla jsem s malým pokaždé druhý den na kontrolu. Je jasný, že až do žaludku nevidí, ale mohl nás poslat někam dřív, aby se z toho nestala chronická, která teď je :?

tak to bud rada. pediatr reflux poznat nemuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
17.12.15 09:06

@Pudloslava - já vím no, do žaludku nevidí. Více méně jsem si o to teď už řekla, protože už to bylo na palici. 14 dní rýma, 14 dní celkem klid a tak pořád dokola + ty noční záchvaty do toho :zed: Jenom mám strach z toho slova chronická lar., snad se toho dokáže zbavit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
17.12.15 09:08
@Maky.p píše:
@Pudloslava - já vím no, do žaludku nevidí. Více méně jsem si o to teď už řekla, protože už to bylo na palici. 14 dní rýma, 14 dní celkem klid a tak pořád dokola + ty noční záchvaty do toho :zed: Jenom mám strach z toho slova chronická lar., snad se toho dokáže zbavit..

me to rekl az imunolog o tom refluxu a nemel to nijak overene, jen rekl, ze to casto byva ta pricina - a trefil se. lecba naslepo zabrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
17.12.15 09:13

@Pudloslava - mě to právě řekl podle sliznice, jak mu jel tou kamerkou. Nevím, kam až s ní jel, ale byla tam taková klapka, která se otvírala a zavírala :lol: Malej to naštěstí zvládl docela v pohodě, tak jsem nemusela moc uklidňovat a stíhala se dívat na obrazovku, co mi dr. vysvětluje. Koupila jsem ten sirup a budem doufat, že to taky zabere :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
17.12.15 09:42

Taky přidám svojí zkušenost, naše malá, dnes je jí tedy 5 let, trpěla při každém nachlazení na ten štěkavý kašel, naše dětská z toho moc moudrá nebyla a pořád mi opakovala, že jí mám při těchto stavech dát půlku Prednisonu. To nám, ale pomáhalo jak kdy. Ten kašel nebyl podle mě úplně specifickej, ale většinou se tak dvakrát za noc pozvracela, jak se dusila :nevim: Báli jsme se jí nechat usnout, aby nevdechla zvratky. Pak nás doktorka poslala na alergologii, s tím, že si myslí, že je to astma. Tak nám dali dejchadlo, který jsme za celý rok použili při kašli asi dvakrát a bylo to o ničem, měli jsme ještě brát celý rok nějaký lék Singulair, ten nám zas dětská vysadila po třech měsícíh, protože měla po něm celodenní kašel.
A právě jednou jsme s horečkou a dávivým kašlem jeli na pohotovost a tam nějaký osvícený doktor řekl, že může mít reflux, že kašláním přes den si vydráždí tu kyselinu ze žaludku a pak jak leží v noci, tak to dělá zle. Napsal Helicid a ještě jeden podobný přípravek a dávám ho jen při nemoci a dobré. Kašleme, ale nedusí se a nezvrací… Jako miminko byla nedonošená, nebyla krkací, ale pak se nám v jednu dobu stávalo, že hlavně v noci třeba 10 minut po nakojení z ničeho nic, zvracela gejzírem a byla by se utopila :( Pak z toho odrostla. Teď nás čeká po roce kontrola kvůli astmatu, ale je evidentní, že to asi astma není…Přijde mi, že náš honí od čerta k ďáblu a vlastně pořádně nevíme nic. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí