Prevence laryngitidy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
19200
10.10.13 22:00

Prevence laryngitidy

Holky jdu pro radu,
syn trpí často na akutní záchvaty laryngitidy, dneska jsem se v lékárně ptala, jestli je nějaká prevence - máme zvlhčovač, rectodelt při záchvatu..
ale chci NĚCO, aby k záchvatu nedocházelo, no a v lékárně mi řekli, že v jeho věku jedině cucací tablety, nabídli mi PREVEněco, nepamatuju si název, 30 tabletek za 159,– nevíte někdo, co myslím? :) Máte s léky na prevenci laryngitidy nějakou zkušenost? Synovi budou příští měsíc 3 roky, tvrdý bonbon ještě nikdy neměl, nevím, jestli by to zvládl vycucat.. prý jiná prevence není.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
K-Black
10.10.13 22:05

@PetaP prevence neexistuje, bohužel :zed: jen při prvním náznaku hned netoipt zvlhčovat a případně na mráz, což jde těžko, ataky jsou většinou z ničeho nic v noci :roll: teda aspoň u nás.

• Citovat
  • Upravit
44171
10.10.13 22:06

Žádná prevence laryngitidy není - syn ji měl dvakrát, v 18 měsících a ve dvou a půl letech, potom už ne.
Jestli nemysleli něco na posílení imunity celkově(PREVENTAN?),ale přímo prevence laryngitidy není, je to virové onemocnění a někdy se to zkomplikuje sekundární bakteriální infekcí(to měl i syn, musel dostat ještě ATB).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
10.10.13 22:07
@K-Black píše:
@PetaP prevence neexistuje, bohužel :zed: jen při prvním náznaku hned netoipt zvlhčovat a případně na mráz, což jde těžko, ataky jsou většinou z ničeho nic v noci :roll: teda aspoň u nás.

jojo, tohle všechno vím, syn měl záchvat už tak 10× včetně hospitalizace, zvlhčuju pořád, vlhkost v pokoji držím na 60%, při laryngitidě nad 70%, mráz, led, mrazák.. vše známe, jen jsem chtěla, aby to už přestalo a zabránila tomu a v lékárně mi doporučili právě nějaký pastilky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
10.10.13 22:09
@Jana206 píše: Žádná prevence laryngitidy není - syn ji měl dvakrát, v 18 měsících a ve dvou a půl letech, potom už ne.
Jestli nemysleli něco na posílení imunity celkově(PREVENTAN?),ale přímo prevence laryngitidy není, je to virové onemocnění a někdy se to zkomplikuje sekundární bakteriální infekcí(to měl i syn, musel dostat ještě ATB).

jj preventan, to bude asi ono…
Já už nechci, před 3 měsícema jel rychlou, rectodelt, 2 injekce kortikoidů, adrenalin.. před týdnem další záchvat, 2 noci po sobě s rectodeltem a dithiadenem

Příspěvek upraven 10.10.13 v 22:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10867
10.10.13 22:10

Bohuzel, prevence zadna :( Meli jsme jako prevenci Prothazin a stejne nepomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65269
10.10.13 22:10

Není žádná prevence, bohužel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10867
10.10.13 22:11
@PetaP píše:
jj preventan, to bude asi ono…
Já už nechci, před 3 měsícema jel rychlou, rectodelt, 2 injekce kortikoidů, adrenalin.. před týdnem zase

To je mi lito :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
10.10.13 22:11
@_BBQ_s píše:
Bohuzel, prevence zadna :( Meli jsme jako prevenci Prothazin a stejne nepomohl.

hm, takže je to fakt vše k ho.nu co mi nabízí v lékárně jo? ach jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
10.10.13 22:13

U nás to probíhá stejně. Syn má k tomu ještě astma v létě jsem nasadila Preventan a bohužel tento týden měl strašný záchvat, rozdýchala jsem ho doma, ale říkala jsem si ještě 5 minut a volám rychlou. Kdyby mi doma nespalo druhé děcko tak volám po 10 minutách. Myslím, že to jsou vyhozený peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65269

@PetaP ano je to na nic
Byla jsem teď s prckem v léčebně na 6 týdnů a taky se na toto ptala dr. Protože na to Matyáš trpí. Můžeme jen doufat, ze z toho vyrostiu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
@PetaP píše:
jojo, tohle všechno vím, syn měl záchvat už tak 10× včetně hospitalizace, zvlhčuju pořád, vlhkost v pokoji držím na 60%, při laryngitidě nad 70%, mráz, led, mrazák.. vše známe, jen jsem chtěla, aby to už přestalo a zabránila tomu a v lékárně mi doporučili právě nějaký pastilky..

moje děti na to trpí všechny :zed: takže vím jak ti je, i tu nemocnici znám. Já malému teď taky dávám preventan junior, doktorka mi řekla že je to dobré a má s tím dobré zkušenosti. Ale tady jde o to že ho to stejně neochrání od všecho a běžná rýma nebo kašel u něj prostě končí otokem a jiné děti to přejdou v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
19200
10.10.13 22:14

@mucinka2 jj, já si to myslela, jen jsem se chtěla ujistit, kdyby to pomohlo tak vykoupím lékárnu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
10.10.13 22:15

On to právě měl dřív zhruba co 3 měsíce, pak rok klid, tak jsem si myslela, že už nadobro a ono houby..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
10.10.13 22:15
@Petra Z píše:
@PetaP ano je to na nic
Byla jsem teď s prckem v léčebně na 6 týdnů a taky se na toto ptala dr. Protože na to Matyáš trpí. Můžeme jen doufat, ze z toho vyrostiu

vyrostou, tedy většina, starší děti tak přibližně do 5 let a od té doby klid.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA