Prevence nachlazení u 19m dítěte ?

53
27.10.06 17:27

Prevence nachlazení u 19m dítěte ?

Můžete mi prosím napsat, jak preventivně bojujete proti nachlazení a chřipce u dětí? Většina vitamínů je až od 3let. Předem moc děkuji za rady.
Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
27.10.06 17:30

Multitabs maji vitaminy bud kapicky - ty jsou pro miminka nebo pak zvykaci tablety s malinovo-jahodovou chuti - ty jsou od jednoho do ctyrech let. Hanka

• Citovat
  • Upravit
157
27.10.06 17:57

Preventivní Echinaceový sirup se šípkem a vitamínem C. Sice je na něm napsáno dávkování od 3 let, ale dávám jednu lžičku denně a ptala jsem se lékárnice a prý ho malá může (jsou jí dva roky a čtyři měsíce, dostávala ho i loni).
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
27.10.06 22:10

Ahoj,
my celá rodina baštíme homeopatika Ferrum Fosforicum (5 ch), je to na podporu imunity. Ale je pravda, že teď Matyáš chytil nějakou virózu a má už 4 dny horečky. Ale před nemocema asi 100% neuchrání žádné vitamíny…

Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
28.10.06 13:05

Ahoj, na doporučení naší dětské doktorky jsem Honzíkovi koupila PREVENTAN JUNIOR. Je tam napsáno také od 3 let, ale to je prý proto, aby se tím mladší dítě neudusilo. My už teda cucáme tvrdé bonbony a žvýkáme žvýkačky, takže pak mi to jen doporučila. V mém okolí to dávali maminy dětem z jara a fakt to zvládli bez nemocí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
28.10.06 14:48

Tohle téma mě taky zajímá - já i dcerka bojujeme s nachlazením v podstatě celý rok. Malá ještě cucavý bombóny a žvýkačky nezná, takže u nás jsou aktuální jenom ty kapky. Ta homeopatika jsou v kapkách nebo v tabletách?
 Pa

Příspěvek upraven 24.08.20 v 16:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
28.10.06 17:03

u nás už docela dlouho baštíme Multitabs. malýmu chutnaj a každé ráno po snídani se o svůj vitamínek hlásí. ale určitě žádný vitamíny neuchráněj před nachlazením.
a nejlepší je určitě čerstvá zelenina a ovoce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
28.10.06 17:05

a pak mě taky napadlo, že dobrá prevence je taky otužování. ale tím by se mělo začít už v létě. a klidně už od miminek!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
31.10.06 13:08

Ahoj Terko,
já dávála homeopatika starší dceři, synovi je 19 měsíců a ještě neochutnal ani bonbon, mám strach, že ho polkne (starší dcera se mi dávila). Jak mají tak malé dítka užívat homeo, těžko je přinutíme cucat pod jazykem :wink: a když to polknou hned, má to pak význam?
Zdraví Hela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
31.10.06 14:49

heluso já dávala dcerce homeopatika při růstu prvních zoubků a podle doporučení kamarádky lékárnice jsem je rozpustila v malinkém množství vody a dala na lžičce. Asi bych to zkusila dát stejně. My dáváme holce od jara Echinaceový kapky a teď jsem je na:,–(ila znovu a snad (ťuk ťuk) to bude fungovat. Celou první zimu byla nastydlá, tak jsem zvědavá jak to zvládneme letos. U synka jsem uvažovala taky o něčem takovém, zatím ale neměl ani rýmu, tak to nechám být a pak to budeme teprve řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
31.10.06 15:12
:o

ahoj!
moje linda ma obcas jen trochu rymu..Ji denne hodne ovoce ,kiwi,pomerance,mandarinky,je v nich hodne vit. C.a vubec v ovoci je spousta vitaminu…
Cecko je dobre jako prevence,najdes ho i ve stavach HIPP,ovocnych,nektere jsou bez pridavku cukru.
POdle meho nazoru je taky dulezite,aby dite bylo denne na cerstvem vzduchu a abychom je zbytecne hodne neoblekali,potom se zpoti,foukne na nej vitr a je to..
Nebo zkus nejake bylinne kapky(nevim jestli je muzou male deti)jako napr. bylinka ECHINACEA je vhodna na posilenni imunity..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
31.10.06 20:51

Ajo - dcerka jí ovoce denně, víc citrusů už jí dát nemůžu, pak se osype a má dost agresivní moč, takže se oprudí, ven chodíme denně a rozhodně jí nenabaluju jak cibuli a přesto marodíme celkem často, bohužel.
Markmark - zkusim se teda poptat po nějakých těch homeopatikách - rozpuštění do lžičky mě nenapadlo.

Příspěvek upraven 24.08.20 v 16:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
31.10.06 20:56

K tem homeopatikum, nam dr. rikala, ze rozpustit ve vode a davat lzickou pod jazyk. Asi se to tam nejlip vstreba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
1.11.06 19:47

Ahoj Mareto,
já hlasuju pro Multisanostol,je to sirupek a slaďounkej,tak ho malá chodí mlsat a je to tuším už od jednoho roku.Loni nám zabral…s tím ovocem-taky dávám jednou denně ovoce,ale když chodí do školky a je teď počasí náročný na imunitu,tak neváhám.Když mrzne,je to jiná,ale teď je to nejnáchylnější na nemoci.
A taky nám doktor doporučil Actimel-Barunka moc nemusí jogurty,tak ho má ráno nalačno a ťukťuky,nechci zakřiknout,ale zatím dobrý.
 Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
5.11.06 14:25

Ahoj
děkuji moc za odpovědi, už jsem koupila ty multivitamínové tabletky od 1r a ještě sirup, pomalu se z toho nachlazení dostáváme, ten actimel je taky super tip
Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect