Prevence psi a klíšťata

Napsat příspěvek
Velikost písma:
944
1.4.21 11:08

Obojek se nemá sundavat na noc, pak nemůže fungovat! Že by pes zemřel po tabketě bravecto… To je prokázaný fakt nebo je to v rovině soused známého mého kolegy z práce? Zemřel na tabletu proti klíšťatů, ale kromě toho měl rozjetou rakovinu? Bravecto existuje i pipeta za krk. Je tam stejná účinná látka. Obecně bych nedala tabletu psovi, co je citlivý na žaludek a pipetu tomu, který má kožní problémy. ale jinak to fungje stejně, jde jen o způsob přenosu účinné látky do těla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12112
1.4.21 11:33
@Luc-1 píše:
nám říkal veteřinář že nesundáva :-D tož fakt nevím

Tak možná to není dobrý nápad, sundávat obojek. My ho sundávali jen občas, hlavně při koupání, takže nemám vyzkoušené. Jen mě to napadlo jako řešení.

Jinak ty tablety naše předchozí veterinářka vůbec nedoporučovala, že je to hrozný dryják pro psa. Takže zvlášť pro staršího psa bych se taky bála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
1.4.21 19:39
@Titty píše:
Tak možná to není dobrý nápad, sundávat obojek. My ho sundávali jen občas, hlavně při koupání, takže nemám vyzkoušené. Jen mě to napadlo jako řešení.Jinak ty tablety naše předchozí veterinářka vůbec nedoporučovala, že je to hrozný dryják pro psa. Takže zvlášť pro staršího psa bych se taky bála.

tablety jsou léčivum s účinnou látkou. stejně jako pipeta nebo obojek. Paralen je taky dryják, dokonce smrtelná dávka paralenu není nijak vysoká… a váhal by někdo s jeho použitím na teplotu? jasně. proti klíšťatům se dá ošetřovat vitaminem B v kombinaci s odvarem z rozmarýnu… A pak člověk zjistí, že pes má boreliozu nebo jinou nemoc, co ptenáší klíště, případně doma kolonii blech a pes jako bonus tasemnici. To ať si rozhodne každý, zda radši ošetří psa šetrným dryjákem nebo bude řešit blechy a případné vážně onemocnění psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luc-1
1.4.21 21:32
@moof píše:
Obojek se nemá sundavat na noc, pak nemůže fungovat! Že by pes zemřel po tabketě bravecto… To je prokázaný fakt nebo je to v rovině soused známého mého kolegy z práce? Zemřel na tabletu proti klíšťatů, ale kromě toho měl rozjetou rakovinu? Bravecto existuje i pipeta za krk. Je tam stejná účinná látka. Obecně bych nedala tabletu psovi, co je citlivý na žaludek a pipetu tomu, který má kožní problémy. ale jinak to fungje stejně, jde jen o způsob přenosu účinné látky do těla.

Vzdyt jsem napsala znamej… zemrel na selhani jater a veterinar pry rikal ze se to vyjimecne stava. Prosim abyste jiz nereagovala, fakt nechapu proc se v diskuzich lide neustale zbytecne osocuji. Dekuji. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Luc-1
1.4.21 21:34
@Titty píše:
Tak možná to není dobrý nápad, sundávat obojek. My ho sundávali jen občas, hlavně při koupání, takže nemám vyzkoušené. Jen mě to napadlo jako řešení.Jinak ty tablety naše předchozí veterinářka vůbec nedoporučovala, že je to hrozný dryják pro psa. Takže zvlášť pro staršího psa bych se taky bála.

Prave take z nich mam respekt z tech tablet… my nejvic byli spokojeni s pipetou tak holt zkusime asi jinou znacku plus jeste pivovarsky kvasnice treba je tentokrat snese lepe. Jj je jasne ze na koupani se musi sundat

• Citovat
  • Upravit
944
2.4.21 00:08
@Luc-1 píše:
Vzdyt jsem napsala znamej… zemrel na selhani jater a veterinar pry rikal ze se to vyjimecne stava. Prosim abyste jiz nereagovala, fakt nechapu proc se v diskuzich lide neustale zbytecne osocuji. Dekuji. :kytka:

Holka promiň, ale co píšeš, jsou prostě bludy. nespochybňuji, že pes zemřel. Ale proběhla pitva? Včetně (pro veterináře povinného!) hlášení projevení nežadoucího účinku? Pokud ne, tak dávat úmrtí do souvislosti s tabletou je prostě nesprávné. Selhání jater prostě s podáním tablety pravděpodobně nesouviselo… toto mohlo mí plno jiných příčin, například napadení parazitem, ttřeba vlasovec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
2.4.21 07:45

Ja mam treba mladyho psa, ale tabletu bych mu taky nedala. Vzdyt co to musi byt za dryják na vnitřní orgány, když to odpuzuje tyhle vsechny mrchy…

Jinak my do jidla pridavama ZeckWeg od Luposanu. Ucinkuje to, ale spis si myslim, ze to ma souvislost s Foresto obojkem…

tady je popis:
https://www.markus-muhle.cz/…i-klistatum/#…

• Citovat
  • Upravit
944
2.4.21 10:10

Holky, jasně že pipety, obojky i tablety obsahují chemii. Proto jsou spolehlivé…

namátkou:
obojek advantix či foresto - obsahuje imidakloprid, což je látka, která je v EU pro použití v zemědělství regulována (možná už zakázaná, nesleduji to) způsobují masivní úhyn včel

frontline a podobné - obsahje Fipronil, ten je pro použití v zemědělství pro jistotu rovnou zakázaný. Vysoce toxický pro včely, opět. V roce 2017 bylo kvůli výskytu fipronilu staženo z belgického, německého a nizozemského trhu několik miliónů kontaminovaných slepičích vajec.

Bolfo obojky obsahují propoxurum, to je insekticid používají v lesnictví, zemědělství a k likvidaci komárů. Patří mezi karbamáty, takže je to látka ze stejné skupiny a se stejným účinkem jako karbofuran, kterým se dá kromě hmyzu otrávit úplně všechno.

další přípravky obsahuji pyrethroidy, silně toxický pro ryby a kočky, v jižní maerice byl prokázán jeho výskyt v lidském mateřském mléce

Prostě je to chemie, stejně jako tablety bravecto či jiné na podobné bázi. obsahují insekticid, látky, které hubí hmyz. Je každého volbou, aby se rozhodl, zda bude u svého psa riskovat tasemnici od blech (máte děti? je přenosná na člověka!!!) či nepříjemné nemoci, které přenáší kklíště, ať už boreliozu či další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luc-1
2.4.21 11:30
@moof píše:
Holka promiň, ale co píšeš, jsou prostě bludy. nespochybňuji, že pes zemřel. Ale proběhla pitva? Včetně (pro veterináře povinného!) hlášení projevení nežadoucího účinku? Pokud ne, tak dávat úmrtí do souvislosti s tabletou je prostě nesprávné. Selhání jater prostě s podáním tablety pravděpodobně nesouviselo… toto mohlo mí plno jiných příčin, například napadení parazitem, ttřeba vlasovec.

Ano mohlo to byt necim jinym a nemuselo pitva samo neprobehla kdo by ji platil za psa. Veterinar takto konstatoval vic nevim co resil ci neresil a je mi to jedno. a nadale budu ignorovat ja tebe i ty mne, tohle fakt neni normalni aby stupidni dotaz na ochranu psa vzesel v tohle abys me obvinovala te jedna pani pres 10 kolen povidala… muj vet mi rikal ze by do tablety v jeho veku nesel, doporucil jine kapky ale ja se zeptala co opravdu pomaha radeji ze zkusenosti ostatnich. Myslim ze my dve uz si na tohle tema nemame co rict dekuju.

• Citovat
  • Upravit
Luc-1
2.4.21 11:32
@Hanka1 píše:
Ja mam treba mladyho psa, ale tabletu bych mu taky nedala. Vzdyt co to musi byt za dryják na vnitřní orgány, když to odpuzuje tyhle vsechny mrchy…

Jinak my do jidla pridavama ZeckWeg od Luposanu. Ucinkuje to, ale spis si myslim, ze to ma souvislost s Foresto obojkem…

tady je popis:
https://www.markus-muhle.cz/…i-klistatum/#…

Takze mas kombinaci tohoto a obojku jo?

• Citovat
  • Upravit
Luc-1
2.4.21 11:36
@moof píše:
Holky, jasně že pipety, obojky i tablety obsahují chemii. Proto jsou spolehlivé…

namátkou:
obojek advantix či foresto - obsahuje imidakloprid, což je látka, která je v EU pro použití v zemědělství regulována (možná už zakázaná, nesleduji to) způsobují masivní úhyn včel

frontline a podobné - obsahje Fipronil, ten je pro použití v zemědělství pro jistotu rovnou zakázaný. Vysoce toxický pro včely, opět. V roce 2017 bylo kvůli výskytu fipronilu staženo z belgického, německého a nizozemského trhu několik miliónů kontaminovaných slepičích vajec.

Bolfo obojky obsahují propoxurum, to je insekticid používají v lesnictví, zemědělství a k likvidaci komárů. Patří mezi karbamáty, takže je to látka ze stejné skupiny a se stejným účinkem jako karbofuran, kterým se dá kromě hmyzu otrávit úplně všechno.

další přípravky obsahuji pyrethroidy, silně toxický pro ryby a kočky, v jižní maerice byl prokázán jeho výskyt v lidském mateřském mléce

Prostě je to chemie, stejně jako tablety bravecto či jiné na podobné bázi. obsahují insekticid, látky, které hubí hmyz. Je každého volbou, aby se rozhodl, zda bude u svého psa riskovat tasemnici od blech (máte děti? je přenosná na člověka!!!) či nepříjemné nemoci, které přenáší kklíště, ať už boreliozu či další.

Prave mne je, jedno, zda chemie ci ne uz nechci absolvovat lonske problemy s boreliozou (prestoze pipetu mel ), ale spis zrovna u obojku mi jde o to ze se bojim s nim spat v posteli, doufam ze tou dobou budu tehotna :lol: tak z toho mam obavy

• Citovat
  • Upravit
944
2.4.21 12:08

Já taky nechtěla zatěžovat nemocného psa chemií. dva roky mi to procházelo, ládovala jsem psy pangaminem a stříkala odvarem z rozmarýny, hřebíčku a dalších aromatických bylin či koření. Výsledkem byla totálně zablešená domácnost, protože než mi to došlo, že máme bleší nájemníky, stihly se slušně namnožit. Následoval půlroční boj, stříkání baráku chemií od sklepa po půdu, nekonečné výdaje za antibleší přípravky u veta i v lékárně… A nekonečné uklízení, praní, vytírání, luxování. A to furt dokola, vždycky se ty mrchy nakonec znovu objevily. Postupně se jako přijatelné řešení zdálo zapálit barák. Tak jsem byla zoufalá. Takže jsem vzala opět chemii na milost. Klíšťata jsou fuj a přenášejí nemoci, ale blechy mít doma prostě nechci! Obojky mi smrdí, navíc jeden ze psů byl chlupatý a tam ty obojky fungují hůře. Pipety jsou fajn, ale zas nastává problém, když se pes musí umýt šamponem, když se vyválí v nějakém hnusu… tablety jsou supr. Teď mám ne bravecto, ale simparica. Funguje i na svrab, což u současného útulkového psa vítám. Tablet bych se prostě nebála. Je to jen jiná aplikace podobné či stejné látky. (jako nurofen sirup/čípky prod děti). Ano, může nastat alergická reakce (ale to po každém podání účinné látky, třeba i přírodného původu). Navíc tím, že tablety jsou na trhu celkem nově, nejsou na ně klíšťata či blechy zatím rezistentní, jako u déle používaných látek v obojcích a pipetách. To známe třeba u repelentů pro lidi (mimochodem, i ty obsahují podobné jedy, jako přípravky pro klíšťata pro psy) či u přípravků na vši - co fungovalo před 15 lety, teď nefunguje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
2.4.21 17:22
@Luc-1 píše:
Takze mas kombinaci tohoto a obojku jo?

Jj a funguje

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
4.4.21 10:07

@Luc-1 pust si dil Polopatě, co dnes bezel na ČT1 - mluvili tam o elektronicke ochraně pred parazity - maly ultrazvukovy privesek na obojek, ktery odpuzuje parazity, pro psy je neslysitelny a nezavadny.

• Citovat
  • Upravit
Luc-1
11.5.21 06:42

Nakonec jsme poridili pipetu advantix a finguje… bud jsme vloni chytli spatnou sarzi nebo nevim, ale je to ok. Dekuju vsem :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný