Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ja jsem kdysi měla pro psy tablety proti blechám a klíšťatům, je tedy pravda, že proti klíšťatům fungovaly omezenou dobu(nevím teď přesně, jak dlouho). Ale kupovala jsem je u veterináře.
Obojek nechces, ale nam Foresto funguje bezvadně. Tak snad jedine tu tabletu…
My používáme na psa Frontline sprej. Se psem normálně spíme. Nikdy nebyl problém, funguje na 100 % jak u dlouhosrstého, tak u krátkosrstého psa. Jinak na veterině je k sehnání řada všelijakých tablet a pipet, tak možná zkusit jinou značku.
Nejlepší prevence je dávat psům i kockam pangamin. Naše zvitata to ochotne zraly. Ani jedno klíště, když jsme je tím ladovali. Stejně tak u lidí:)
Já používám na psa klasiku pipetu Advantix nebo jinou značku, zabírá na ni vše. Na kočky, které jsou venkovní, mi ale nezabíralo absolutně nic a v období klíšťat byly obě úplně osypané, což byla hrůza. Bylo mi právě zde porazeno, abych zkusila Bravecto. Je i pro psi na objednání u veterináře. A loni poprvé neměli ani jedno. Byla to super rada, za kterou jsem moc vděčná.
@Anonymní píše:
Nejlepší prevence je dávat psům i kockam pangamin. Naše zvitata to ochotne zraly. Ani jedno klíště, když jsme je tím ladovali. Stejně tak u lidí:)
proč anonym?
pangamin (vitamin B) je fajn proti klíšťatům, ale ne proti blechám. Blechy může pes chytnout klidně od kočky, co předtím proběhla v parku, od ježka… Nepodcenila bych ochranu proti blechám
@Hanka1 píše:
U nás taky Foresto, naprosto skvěle! Na noc můžeš obojek sundavat.
Kupuji na veterinu tabletu Braveco. Je na 3 měsíce, ale vydrží celou sezónu.
@Aduš8 píše:
Ja jsem kdysi měla pro psy tablety proti blechám a klíšťatům, je tedy pravda, že proti klíšťatům fungovaly omezenou dobu(nevím teď přesně, jak dlouho). Ale kupovala jsem je u veterináře.
já se právě tablet bojím, je starý a pes známých na to umřel tak z toho mám respekt ![]()
@Hanka1 píše:
já se obojku bojím protože s ním spíme v posteli, a tabletu zase skrz to že je starý a pes známých po ní umřel… proto jsem se ptala, aby lidi poradili, co jiného přírodního nepřírodního a co všechno používají, protože na tom někdo může být stejně jako já a řešil to a já se to dozvím ![]()
@ToriK2 píše:
My používáme na psa Frontline sprej. Se psem normálně spíme. Nikdy nebyl problém, funguje na 100 % jak u dlouhosrstého, tak u krátkosrstého psa. Jinak na veterině je k sehnání řada všelijakých tablet a pipet, tak možná zkusit jinou značku.
na ten frontline jsem se koukala, píšu si to do seznamu že je v pohodě
děkuju
@Anonymní píše:
no právě on z toho měl průjem, to jsem zapomněla napsat
ale řekla jsem si že to tento rok zkusíme znovu, třeba se to spraví
děkuju
@Martha03 píše:
Já používám na psa klasiku pipetu Advantix nebo jinou značku, zabírá na ni vše. Na kočky, které jsou venkovní, mi ale nezabíralo absolutně nic a v období klíšťat byly obě úplně osypané, což byla hrůza. Bylo mi právě zde porazeno, abych zkusila Bravecto. Je i pro psi na objednání u veterináře. A loni poprvé neměli ani jedno. Byla to super rada, za kterou jsem moc vděčná.
nám právě Advantix fungovala 13 let, ale vloni poprvé ne a klíšťat měl hrozně moc, veterinář říkal že mu taky nepomáhalo nic. Bravecta se bojím, je starý a známým po tom pejsek umřel
@Titty píše:
U nás taky Foresto, naprosto skvěle! Na noc můžeš obojek sundavat.
nám říkal veteřinář že nesundáva
tož fakt nevím
Ahojte, co pouzivate pro vase milacky? Vloni nam prestala fungovat pipeta Advantix kterou pouzivame uz 13 let a vloni poprve nefungovala a resili jsme boreliozu, mel namale. Je mi jedno zda prirodni ci neprirodni, proste neco co fakt funguje, ale spime s nim v posteli tak se bojim obojku.