"Prevence" ZT

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
30.8.11 21:35

"prevence" ZT

Holky, co máte již zkušenosti se ZT. Myslíte si, nebo dala vám Dr. nějaké rady, aby nedošlo k dalšímu ZT? Pohyb? Strava? Z volně prodejných doplňků sem se tady dočetla o Femibionu. Pokud to není v genetice, je na místě se omezovat třeba ve cvičení víc? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30300
30.8.11 21:41

Mě říkala Dr. chovat se normálně, jen mi doporučila Femibion. Ptala jsem se ji, jestli si mám dojít po zjištění těhu pro nějaký prášky nebo něco a řekla, že nic. Jen kolem 7tt přijít na kontrolu. ZT se holt někdy stává a pokud se to neopakuje tak to Dr. neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
30.8.11 21:42

POdle mě prevence ZT neexistuje :nevim: Něco je prostě špatně a plod se přestane vyvíjet a nic se s tím nedá dělat. Žádné rady po ZT jsem od MUDr. nedostala, ani jsem sama neměnila návyky :wink: Tak jako u předchozích těhotenství jsem v těh. po ZT brala pouze kyselinu listovou, po ZT jsem otěhotněla a vše bylo v pořádku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
30.8.11 21:53

Příspěvek upraven 17.05.16 v 14:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
30.8.11 21:57

jo jo. Díky za rady. Já si to taky myslím. Ale připadlo mi, že mi k prvnímu ZT v 6tt.dopomohla fyzická námaha (začlo mě dycky bolet v podbř. a nejdřív jen špinit a postupně krvácet). No a teď právě při fyz. námaze citím podbř., tak mám už obavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
30.8.11 22:06

Blabucho, mám to bohužel čerstvě za sebou. Fyzické faktory většinou příčinou nejsou, věř nebo ne. Doktor mi jmenoval: chemikálie (jakékoliv léky), sluneční záření, rentgenové záření, koupání ve špinavé vodě, hlasitá muzika - festivaly (prostě „nárazy“ hudby). Samozřejmě platí, že žádné syrové maso (tatarák) a nepasterizované výrobky (třeba sýry). No a největší riziko je prý od zjištění těhotenství do začátku 7. tt. Taky se občas doporučuje po zjištění těhotenství styk pouze s kondomem, protože pánové mívají brebery, které normálně nevadí, ale na začátku těhotenství vadí.

Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
30.8.11 22:16

Tak tos mě potěšila :dance: my máme v plánu malování, tak sem už přemýšlela, jak ho proležím. Ikdyž nejhorší je to dostat to z hlavy. Nejdřív člověk řeší, jak otěhotnět a pak jak to udržet. Při prvním těhu to šlo uplně mimo mě. Takže lupat Femibion, hýbat se normálně a jíst tak jak normálně každá těhule. A stejně budu furt přemýšlet, jestli žije :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
30.8.11 22:49

Blabucho, úplně Ti rozumím! Já jsem po prvním IVF ležela 14 dnů a nic z toho nebylo. Pak jsem při přirozeném těhotenství byla (než jsem to zjistila) 4× v posilovně, tenkrát jsem cvičila se slušnýma váhama, no a udrželo se to v pohodě. Co mě zdradilo teď, to netuším… asi to tak mělo být. Takže koukáme dopředu a jedem dál :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
30.8.11 23:10

No právě, že chodím taky do posilky. A když sem byla naposled těhu, tak sem po jedné návštěvě v po trošku pošpinila,v pá taky a večer už se rozjelo trvalé krvácení :-( a to sem se Dr. ptala, jestli možu cvičit - říkala : Jen neskákat. Tak teď asi vynechám cviky na přímé bříšní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty