Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
mám problém - jak začaly horka, syn mi přestal pít, měl i horečku a i prý dle krve to bylo z dehydratace. Máme 2,5roku. Dřív miloval limonádz - nechce je. V krku nic nemá. Každých 5min. mu to připomínám, někdy se lehce lokne - jen lehce. Od pondělí jen sedím doma a nutím ho k pití, už jsem na nervy. Doma máme tmu, aby sem nepařilo slunce, připadám si jak ve vězení a kvůli jeho horečce ani nikam nemůžu, tak jsem skoro 4dny nikoho neviděla krom manžela od 7hod. večer. Syna vydírám, beru mu hračky, když se nenapije - ale je mu to jedno. Ani po dobrém, kdz si ťukáme, pijeme z jedné sklenice. Zkouším vodu, mlíko, limo, čaj a nic. Mám hrůzu, že skončí na kapačkách.
a co mu to lžičkovat? a jí ti normálně? tak mu dávej třeba dvakrát za den polívku(Né horkou když je vedro) a ani od tatínka si nevezme?
![]()
Jestli jí, tak bych zařadila takový ty potraviny co obsahujou hodně vody: polívky, ovoce(třeba meloun), sal. okurka. To by snědl?
Asi Ti moc nepomůžu… ale když jsme něco podobného řešili u synovce, tak nezabíralo vůůůůbec nic, všichni jsme kolem tančili, nic. Nevšímali jsme si ho, nic.
Dopadlo to tak, že kvůli podezření na dehydrataci jsme zavolali rychlou a odvezli ho do nemocnice. Tam byl 2 dny na kapačkách
.
Od té doby, když stávkuje s jídlem nebo pitím, tak stačí říct - přijede uá uá (sanitka) a je po problému.
Ahoj,tento problém znám velice dobře.Dvouletý syn byl na kapačkách už 2×.Teď pije dobře,ale zase nechce prakticky nic jíst.Takže je to hrůza.Aby něco snědl,tak ředím přesnídávky vodou.Když je nejhůř,tak do něj hustím stříkačkou co se dá.Každou hoďku nekomromisně 25ml.
Snad se to zlomí,co na to říká vaše doktorka?
![]()
Já válčím s malým od odstavení.Ale jak měl teplotku(ať už ze zoubků nebo virózky),dávala jsem mu vody a čajíky z injekční stříkačky.To ho bavilo,tak docela pil.
zkusila bych i třeba nějaký vodový nanuky, i když z toho moc tekutin není
a co změna flašek i několikrát denně,mě když malá nechce pít změním flašku,máme jich hodně od těď z dětských limonád,pak nějaké z DM,z brčkama je jich asi 10 a to většinou zabere
Asi jsi zkusila kde co a dvouapůlleté dítě není bezbranné mimino, kterému nacpeš do pusy stříkačku ![]()
Jak radí holky, pokud jí, tak dávat tekuté věci, polévky, jogurty, přesnídávky nebo ovoce s hodně vody.
jinak můj prcek taky čím větší vedro, tím míň pije, ale dá se oblbnout lžičkama, posadím ho do židličky, čteme si říkanky v knížce a mezitím dávám lžičky, otvírá pusu bezvadně a vypije deci za dvě minuty
leckdy se z toho hrnku v židličce u knihy i sám pořádně napije a mimo židličku ani ťuk
No nicméně jsem ráda, že nám to funguje a využívám to, když se po dvě hodiny vůbec nenapije. Jinak ne.
Asi zkusím lžičku. Meloun sní, ale kousek a skončí, polívku najednou nechce, salátu se ani nedotkl. Právě skoro nejí. Dala jsem mu slané tyčky, aby měl žízeň, ale marně. Do vedra pil jak zjednaný a od horek to jde z kopce. Jídával hrozny, najednou mu vadí pecky - i v melounu je vybírá. Zkouším všechny hrnečky, skleničky - připadám si už jak vůl, protože mu i na mlíko dávám ozdoby na dort, aby to pil - přelívám z hrnečku do skleničky. Prostě vše opačně než se má. Vidím to na nemocnici jednoho pěkného dne. Snad se to zlepší až pominou horka.
Zdravím..
Moje malá - 8 měsíců - odmítá pít…zkoušela jsem snad vše - šťávy, čaje, vodu…i různé hrníčky, savičky nebo po lžičce … jakmile zjistí, že to není mléko, začne to plivat a já se můžu na hlavu stavět, ale víc jak 10ml do ní nedostanu…
…radila jsem se s dr a ta říkala, že horko ji naučí - nenaučilo … díky tomu jí převládá v jídelníčku UM - ve 12 hodin má příkrm a večer kaši - oboje hodně ředěné …ráda bych jí už ubrala UM a začala dávat více ,,normálního,, jídla, ale nemůžu právě kvůli těm tekutinám…
…podle plenek má naštěstí dostatek tekutin
děkuji všem za rady a názory ![]()
je to prekérka, mám stejný problém u 3,5 letého synka už od odstavení. On teda ani nechce moc jíst, nám pomohla až školka. Ve školce pije a jí(dokonce i maso, které doma nevezme do pusy). Přeju pevné nervy, protože radu nemám bohužel žádnou
!
Taky mě napadla ta stříkačka třeba ta, co je u Nurofenu nebo Panadolu. Malý mi taky ale teď v těch vedrech nějak stávkuje a taky jak už to tu někdo psal, musím měnit flašky a hrníčky a zase to na chvíli funguje
Teď mu i hodně chutnají ředěné přesnídávky, tak aspoň něco ![]()
Příspěvek upraven 02.05.12 v 15:18
Zkusila bych zamrazit ovocne stavy redene vodou nebo i sirupovou vodu ve forme nanuku. Pokud ho teda neboli v krku…
Nebo zkus rovnou koupit vodový nanuk a nechat ho roztopit
Nám taky pomáhala řídká kaše
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.