Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, prosim vas viete mi niekto poradit, kedy by som mala dostat prvu ms po potrate?? Mam uz 9 tyzdnov od potratu a stale nic, okrem toho, ze ma obcas picha v podbrusku. Niekedy je to silnejsie a niekedy slabe. Tieto bolesti sa vyskytli cca pred 2 tyzdnami. Prosim vas o radu pretoze som este vyse tyzdna v zahranici a neviem co robit
dakujem
Ahoj. Já jsem potratila po 13tt, MS jsem dostala 5 týdnů po kyretáži. Doktor při propuštění z nemocnice mi říkal, že by se měla dostavit po 4-6 týdnech, takže já bych ve tvém případě navštívila lékaře a poradila se s ním (nebo mu aspoň zavolala).
Ahoj, už jsi před třemi týdny měla šupajdit na gyndu. Těch 4-6 týdnů je hrana, přes bys jít neměla. Sama s tím nic nenaděláš, objednej se k doktorovi. Píchání může být cokoliv, mne divně bolelo, píchalo, občas řezalo v podbřišku a byl z toho zánět dělohy po zákroku + cysta.
Ahoj, Dadiku, já po prvním sp jsem dostala ms tak po 3-4 týdnech, pak se srovnala a byla pravidelná, ale mírné bolesti jsem pociťovala také. Po druhém jsem ms dostala cca po 4 týdnech, pak mi jednou vynechala a teď se už půl roku peru s tím, že mi samovolně nepřichází
, takže bych určitě doporučila řešit to zavčasu. Mírné bolesti jsou určitě v normě, ale pokud to bolí moc, může jít o zánět a to není žádná sranda. A máš teplotu, nebo tak něco, co by na vážnější problém mohlo ukazovat??? Jinak hodně štěstí do budoucna! ![]()
Ahojky dakujem vam krasne za rady urcite v stredu pojdem k lekarovi uz som mu dala vediet ze pridem…dnes som doslata ms po 9 tyzdnoch a 2 dnoch tak vam potom poviem vysledok. nie nemam ine priznaky…dakujem krasne ![]()
Dobrý den.Chtěla jsem se zeptat…Byla jsem na potratu před 7mi týdny,bohužel doktor ve mě nechal zbytky a za týden jsem musela jít na vyčištění.Za 3 týdny po vyčištění jsem byla na prohlídce a paní doktorka řekla,že jsem v pořádku.Dnes je to 6 neděl od druhého zákroku a MS se nedostavila,občas mě píchá v podbříšku a občas i bolí,jako před MS..Nedávno jsem byla nemocná,měla jsem angínu..A trošku jsem byla nastydlá od spodku.Mám ještě rýmu,kašel a i zvýšenou teplotu..Bojím se,abych neměla nějaký zánět.Prosím poraďte mi,jestli to jsou příznaky nějakého zánětu a jestli mám urychleně navštívit svého gynekologa.Prosím o odpověď co nejrychleji.Mockrát děkuju ![]()
me se MS taky po 6 tydnech nedostavila, nemela sem zadne problemy a tak sem to mela nechat jeste dva tydny na prirode, pak na prohlidku, vsechno bylo ok, ale na MS bych pry mohla cekat klidne dalsi mesic, mi pichla injekci na urychleni. kazdopadne bych doktorce alespon zavolala kdyz se necitis dobre.. ale pokud si uz predtim mela nejake komplikacace radsi bych za ni zasla, jistota je jistota..
Dobře.Já doufám,že teplota atd je příčinou angíny.A máte pravdu..jistota je jistota.Mnohokrát děkuji za odpověď
Dobrý den. Prosím vás, poraďte mi..Jsem po potratu a MS jsem dostala normálně po těch 6 ti týdnech..Antikoncepci jsem začala brát, jak mi řekla moje gynekoložka při první MS. S přítelem jsme tedy měli už sex ale pořád malinko krvácím ikdyž je to už 8 dní co MS mám. Beru prášky Lindinette 20. A na příbalovém letáčku píší, že antikoncepce je účinná od prvního dne. Gynekoložka mi řekla, že tedy než dostanu první MS po potratu a jinak to nepůjde, ať použijeme kondom a pak už nic neřekla. Tak doufám, že tu není šance na otěhotnení. Děkuji za odpověď.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.