Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky..
Tak jsem čerstvě po potratu a HCG mi vyskočilo na 950 000j. ještě mi něco zůstalo v děloze..
Doktorka mi řekla, že mají podezření na molu, protože se mi hcg jednak rapidně zvyšuje, jednak nebyl vůbec plod a mám prý nějak zvětšenou dělohu…
ptala jsem se ji co to znamená a ona jen, že mě nechce strašit, že mě budou hlídat, protože to je jinak oplodněné vajíčko a dělávají se z toho nádorky…
Nechápu ale proč po revizi mám ještě něco v děloze?
Máte s tím někdo zkušenost? Dostala jsem injekci na zmenšení dělohy a v pondělí znovu UTZ… ach jo:(( jako by nestačilo, že po roce snažení potratím , po druhé… nějaká mola…
Mě taky vyhrožovali molou
. Prý s epak nesmí oěthotnět asi 6-12m dle krve, prý HCG klesá pomalu
. třeba se ještě mola nepotvrdí. mě bylo řečeno že podezření an molu je vždy pokud HCG roste jak má, gestační váček roste ale bez plodu ![]()
Já jsem Molu měla. Byla mi zjištěná v 13tt. Hned jsem šla na revizi. Dále jsem chodila 3 měsíce na kontrolní UTZ, jestli tam nic není. A ty 3 měsíce mi i klesalo HCG.
Dělohu jsem měla taky hodně zvětšenou. Měsíc jsem měla doporučený klid. Né že bych musela ležet, ale být v klidu.
Za další 3 měsíce jsem otěhotněla se synem. A i další těhotenství bylo v pohodě.
Měla jsem taky molu,zjištěnou již v 5TT.Poslali mě na revizi s tím,že se uvidí.HCG jsem měla po 14 dnech skoro na nule ![]()
Takže jsem se mohla začít snažít a za 3 měsíce jsem byla znovu těhotná…Jsem v 19 tt a snad bude vše v pořádku ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.