Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak záleží, jak máš sepsanou kupní smlouvu včetně vypořádání nedoplatků za energie.
Takhle, nevím zda je to tak právnicky správně, ale co jsme to řešili, tak se musel dluh dostat do toho stavu, že odmontují elektroměr a pak si šlo požádat (a zaplatit) jeho zpětnou montáž a přihlásit se k odběru.
Když je to stejné odběrné místo, tak myslím, že na tom trvají, jinak to nepřevedou.
Jinak se omlouvám za rýpnutí, ale oni to jako nehodlají platit, nepřijde mi úplně normální odebírat elektřinu a neplatit za to.
@aiwwa A tobě přijde normální platit za někoho něco s čím nemáš nic moc společného? Dám příklad, koupíš od někoho auto a jeho nezaplacené pokuty bude policie chtít po tobě…
@j.a.n.i1 elekroměr tady je. Podnikám tady. Rok jsem jela na s. r.o, ale to prodávám. A kupuji dům.
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 elekroměr tady je. Podnikám tady. Rok jsem jela na s. r.o, ale to prodávám. A kupuji dům.
Tak teď jsem se v tom přiznám ztratila… my to řešili po nájemnících, kteří měli dluh a šlo to teprve po odpojení elektroměru, před tím převod udělat nechtěli, ale vlastně hned druhý den po tom co ho sundali, tak to bylo šlo. Ale teď nechápu, jak to myslíš s tím, že tam podnikáš, tak pokud tam elektriku platíš, tak bys na ni neměla mít dluh a tedy není důvod, aby to nepřevedli, ne ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@aiwwa A tobě přijde normální platit za někoho něco s čím nemáš nic moc společného? Dám příklad, koupíš od někoho auto a jeho nezaplacené pokuty bude policie chtít po tobě…
promiň, ale psala, že jsou to její rodiče, to je snad rozdíl ne.
@Anonymní píše:
takže tu elektřinu fakticky spotřeboval kdo?
@aiwwa píše:
promiň, ale psala, že jsou to její rodiče, to je snad rozdíl ne.
A proč by to měl být rozdíl, je snad ona odpovědná za své rodiče?
@j.a.n.i1 no před cca 2-3 lety udělali dluh rodiče. Pak odešli, já přepsala elektřinu na s. r.o. Udělala provozovnu a teď jsem to chtěla elekriku převest na Ič fyzicke osoby ( mě) a dům kupuji ramcově do měsíce.
Dnes mi volali, že to prostě nepřevedou. Ale já s. r.o prodala ![]()
@j.a.n.i1 píše:
A proč by to měl být rozdíl, je snad ona odpovědná za své rodiče?
tak přímo odpovědná ne. ALe kdyby moji rodiče dlužili a neměli na zaplacení, tak bych to za ně bez problémů zaplatila.
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 no před cca 2-3 lety udělali dluh rodiče. Pak odešli, já přepsala elektřinu na s. r.o. Udělala provozovnu a teď jsem to chtěla elekriku převest na Ič fyzicke osoby ( mě) a dům kupuji ramcově do měsíce.
Dnes mi volali, že to prostě nepřevedou. Ale já s. r.o prodala
tak to asi budeš muset zaplatit, když to jinak nepřevedou. A kolik to je?
@Anonymní píše:
Dnes mi volali, že to prostě nepřevedou. Ale já s. r.o prodala
Tak to bude fakt asi spíš na právníka, protože v tomhle případě nevidím důvod, proč by to neměli převést, protože aktuálně tam žádný dluh není, ten starý je jejich problém a nikoliv tvůj. Není tam třeba víc elektroměrů a nechtěla si převádět všechny?
@j.a.n.i1 jenom jeden elekroměr. Jsem na prašky, mám tady výrobnu a vůbec nevím, co rychle podniknout
:
Dobrý den. Kupuji dům, kde byli rodiče v nájmu. Oba mají dluh na elekřině. Já si zde vybudovala provozovnu a zažádala o přepis. Teď mi volali, že mi elektřinu nepřevedou dokud budou dlužit rodiče
Mohou toto udělat? Žádala jsem na IČ -podnikání.