Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
prosím o radu.Jak dlouho trvé převod peněz z jednoho účtu do druhého u české spořitelny?jestli když byla poslána vyplata včera ,bude dnes na účtě nebo tam bude až v pondělí.Mezi čs a jinou bankou převody o víkendu nefungují ,tak nevím jak je to mezi učty ve čs.Dekuji
Když jsem přeposílala peníze mamce, tak to tam bylo vždycky tentýž den
Čekala bych, že to může být max. do druhého dne. Když vezmu, že příkaz do jiné banky nemůžu dát s víkendovým datem ale do spořky ano, tak si myslím, že převody v rámci ČS probíhají i o víkendech.
dřív to bylo i o víkendu, ale proběhli tam nějaké změny a už to jde jen v pracovní den, ona tam možná bude ale nepřipíší ti jí na účtě do zústatku
ahojky, pokud má Českou spořitelnu i ten, kdo peníze posílá, mělo by to být na účtě ještě ten den (nejpozději druhý den)a myslím, že i o víkendech. V rámci stejných bank to totiž trvá max. 1 den. Pokud se jedná o dvě různé banky, trvá převod většinou 2 dny, pokud to vleze do víkendu, tak další pracovní den.
Nebudu zakládat novou diskuzi, zeptám se tady v té. Chci zaplatit fakturu převodem na účet ale nikdy jsem takto nic neplatila
Takže normálně s tou fakturou zajdu v bance na pokladnu nebo radši napřekážku? Musím vypsat nějaký papír nebo stačí ta faktura-?
Ahoj a co máš za banku? Ve spořce platím faktury online přes bankomat. Hodim svoji kartu, pin ji potvrdí, a pak už zadám číslo účtu, VS, částku atd atd atd a už to frčí. V KB mám zkušenost pouze, že vypíšu příkaz a ten orazím a hodim do schránky. Ta se vybírá kolem poledne, takže ten den se ještě zpracuje a nebo pak navečer při zavření banky a tedy příkaz probíhá až následující ráno.
Můžeš přes bankomat, internetbanking nebo v bance mají takové tiskopisy. To vyplníš, podepíšeš, orazítkuješ a hodíš do takového boxu a oni ti to strhnout z účtu. K žádné přepážce podle mě vůbec nemusíš. Dej si pozor na podpis. Mojí mámě už to několikrát vrátili ![]()
@Ilorin zajdi normalne na prepazku, kde se provadeji bezhotovostni operace…tam ti vse zadaji ![]()
@Pherenike píše:
@Ilorin zajdi normalne na prepazku, kde se provadeji bezhotovostni operace…tam ti vse zadaji
to jsem potřebovala slyšet ![]()
@Ilorin pripadne nejrychlejsi a nejjednodussi mas asi ten prevod, ktery provedes normalne pres platebni kartu v bankomatu…
Ono asi zalezi na tom, jak daleko mas bankomat a jak daleko pobocku ČS…
Ale pokud rikas, ze jde o hodne penez a chces mit jistotu, tak mas tu prepazku nejlepsi ![]()
@Ilorin píše:
to jsem potřebovala slyšet
Akorát to nebývá úplně levné, záleží jakou máš banku.
@j.a.n.i1 píše:
U Sporky tusim 80,–
@j.a.n.i1 píše:
stejne chci platit expresni platbu tak to jednou překousnu ![]()