Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Dobry den,
i exekuci lze zastavit ,pokud na sebe uvali dcera/mozno i s manzelem dohromady/ tzv.OSOBNI BANKROT.
Je treba ale jednat rychle…Mam kontakt na jednoho ochotneho cloveka,pokud byste mela zajem,poslu Vam telefonni cislo a muzete se sverit jemu.Mne poradil vzdy.Verim,ze jetsli nejake reseni existuje,najdete ho!!!!
Posilam STRASNE MOC SIL VAM VSEM
A jedná se vůbec o nezvladatelné nakupování, co udělalo tyto dluhy? Já nevím, ale myslím si, že luxusní zařízení bytu, luxusní dovolené, to vše by pořizovala spolu s manželem, který do jejich společného rozpočtu musel vidět. Nechápu, proč to včas nezastavil.
Za těmi půjčky, hlavně u lichvářů, vytloukání klínu klínem bych mohla vidět i jiný problém než touhu po luxusních věcech.
Já ze zkušenosti, ač s jiným problémem, který se peněz ale velmi dotýká, jsem toho názoru, že si to musí postižený hlavně řešit sám. Pokud to za něj bude někdo řešit, moc mu nepomůže. Hlavně je důležité vědět, kde je hlavní problém, proč utrácí tolik peněz, proč si půjčuje u pochybných společností. Snad si umí spočítat, na co má a na co ne.
Být jejím manželem, pokud za to může ona, chtěla bych si zachránit „boty“, zní to drsně, ale nezlob se na mě. Dělala bych vše proto, aby mě nestáhla s sebou.
A to samé vy.
Nechápu, jak může být zadlužena exekuce na dům vás jako rodičů. Mám „známého“, který má velké finanční problémy, dluhy z minulosti, za vše si může sám, ale ani jeho partnerka, děti a rodiče, který mají nějaký majetek, v tom nefigurují. Je pravda, že s partnerkou nejsou manželé a co se týče majetku, mají to vyřešené. Rodiče mají taky dům a nikdo jim na něj nesáhl ![]()
Bezplatné právní poradny moc nedoporučím, radí moc obecně a někde se na radu hodně dlouho čeká - studenti, kteří to musí konzultovat se svými profesory.
Chtělo by to radu právníka, který ví, co a jak. Určitě je šance, jak z toho můžete vy jako rodiče vybruslit.
Co se týče dcery, chápu, že jste nešťastná hlavně k vůli ní, ale tam považuju za nejdůležitější zjistit hlavně, jestli skutečně utratila tolik za zařízení nebo ty peníze jsou ještě „někde jinde“. Podle toho by se odvíjela moje pomoc jí. Může jít i o závislost - na nakupování, automaty, cokoliv jiného, co žere peníze. V takovém případě je nejúčinější pomoc nepomoc - nasměrování odborné pomoci, zbytek je na ní. Každá aktivní pomoc je kontraproduktivní a vede k opětovné atace.
Taky posílám hodně sil ![]()
Jani,ahoj ![]()
Taky se mi to rozlezelo v hlave a nechapu,PROC BYY MELA BYT EXEKUCE NA DUM VAS JAKO RODICU?!
Reseni mne napadaji pouze 2.
1.Pokud ma dcera spolecne bydliste u vas
anebo
2.Pokud jste ji nekdy RUČILI.
POkud jste dceři nepodepsali souhlas se zástavou nemovitosti,tak vám nikdo dům sebrat nemůže.Jen z pozice toho,že jste matka zadlužené dcery.
Bohužel toto se stalo našim známým-my to věděli skoro od začátku,kam se řítí,oni to nechtěli slyšet.Jelich okolí,včetně rodičů žilo v představě,že se mají dobře,že hodně vydělávají.Ano,vydělávali veliký peníze-a to právě byla ta touha mít víc a víc věcí.Ale ani ty veliký peníze nezajistili pokrytí závazků.Brali si nesmyslné půjčky.Např. nebyl problém jít do banky pro 200 tis. a udělat si hezké vánoce.Něco z té půjčky vždy padlo na staré úvěry,co už „hořely“ a zbytek se utratil.To byly veliké výpravy,na celý den,ověšeni taškama,šlo se na oběd…
Bohužel ani to,že jsme se dobře znali,vše si říkali,věděla jsem snad o každém halíři,co kde dluží nepomohlo,abych je dokázala přesvědčit o tom,že by měli jednat jinak.Asi je to závislost,touha,se kterou nejde nic udělat.A to podotýkám,že on byl středoškolák a ona ing. na dobré pozici.Žádní hlupáci,co by si to nedokázali spočítat.
Dopadlo to bohužel špatně,exekutoři posbírali vše,od automobilů,vybavení domácnosti až po jejich nemovitost.Oni se rozvedli,ona odstěhovala a oba budou splácet ještě mnoho let.Je mě z toho hrozně smutno,kam až to došlo.
Ale jak tu radí Fraska-bylo by dobré se pokusit o osobní bankrot.I když k tomu jsou určité podmínky,nevím přesně co všechno je potřeba / určitě nesmí být člověk OSVČ /.Ale myslím,pokud existuje nemovitost,zastavená bance,tak o tu přijdou.To nejde říct že vyhlašuji bankrot a ponechat si nemovitost.Prostě přijdou o vše a budou pár let na životním minimu.Ale ne všem to schválí.Ale naoplátku po 5- ti letech začínají s čistým štítem,bez dluhů.
Lasicko,
prave ze pokud maji pujcku NA DUM,tak tam se banka coby ‚zajisteny veritel‘ o sva prava pri naslednem rizeni prihlasit nemusi.Da se s ni dohodnout,at svou pohledavku NEPRIHLASUJE,ze kdybyoni prestali platit,banka se vzdy muze zahojit tim,ze jim vezme ten dum,ktery proda.....
A jinak mas pravdu v tom,ze 'dlluhy nesmeji byt z podnikani,nesmi mit za sebou manzele jakoukouliv majetkovou trestnou cinnost atd atd.A pokud by do toho sli spolu,nechaji jim cca 12 000 na ctyri lidi -a na pujcky jde zbytek primu
Ahojky,nedalo mi to a musím Vám opět napsat.Včera po vložení příspěvku jsem nemohla do ráná spát.Ještě v noci jsem vložila dotaz do jedné bezplatné poradny.Kupodivu paní doktorka odpověděla hned ráno,a napsala že exekutor pochybil,že nelze uvalit exekuci na něco co není ve vlastnictví dcery ,tedy dům jejího manžela ,pokud se nejedná o společné dluhy.Trochu uklidněna sem volala onomu exekutorovi,kde mi bylo zděleno ,že pan doktor neodpovídá na telefonické dotazy.Nezbylo tedy nic jiného než jet 100km do Prahy.Když sme konečně onoho pána našli,vynervovaná sem se klepala jak ratlík ,mi bylo řečeno že to není že by se hned nemovitost prodávala, ale že při neuhrazení pohledávky by bylo přistoupeno k dražbě.Čekala jsem že na mě vybalí nějakou statisícovou částku a že to se mnou sekne a málem to se mnou opravdu seklo jednalo se o 10000.Ano deset tisíc.Na začátku bylo neuhrazení pokuty za špatné parkování.Opravdu aktivní exekutor,který by byl schopen připravit rodinu o střechu nad hlavou kvůli 10000.O tom že mi mohl přivodit infarkt ani nemluvim.Omlouvám se za román.
Dobrý den, čí byla ta nezaplacená pokuta? Vaše,nebo Vaší dcery?
Jestli dcery,tak Vám exekuci na dům dát nemůže,jestli na něm nemá podíl.
Anonymní píše:
Ahojky,nedalo mi to a musím Vám opět napsat.Včera po vložení příspěvku jsem nemohla do ráná spát.Ještě v noci jsem vložila dotaz do jedné bezplatné poradny.Kupodivu paní doktorka odpověděla hned ráno,a napsala že exekutor pochybil,že nelze uvalit exekuci na něco co není ve vlastnictví dcery ,tedy dům jejího manžela ,pokud se nejedná o společné dluhy.Trochu uklidněna sem volala onomu exekutorovi,kde mi bylo zděleno ,že pan doktor neodpovídá na telefonické dotazy.Nezbylo tedy nic jiného než jet 100km do Prahy.Když sme konečně onoho pána našli,vynervovaná sem se klepala jak ratlík ,mi bylo řečeno že to není že by se hned nemovitost prodávala, ale že při neuhrazení pohledávky by bylo přistoupeno k dražbě.Čekala jsem že na mě vybalí nějakou statisícovou částku a že to se mnou sekne a málem to se mnou opravdu seklo jednalo se o 10000.Ano deset tisíc.Na začátku bylo neuhrazení pokuty za špatné parkování.Opravdu aktivní exekutor,který by byl schopen připravit rodinu o střechu nad hlavou kvůli 10000.O tom že mi mohl přivodit infarkt ani nemluvim.Omlouvám se za román.
však klasika…stačí zaplatit účet třeba za parkování a zaokrouhlit tze 110,60 jen na 110 a za dvacet let je exekuce na barák a s pokutama třeba i částka o půl milionu.....
však jo, nechápu, že to náš právní systém dovolí. Mě zarazilo, že kvůli dluhu 56tis, exekutor vyhlásil na dům u nás ve městě dražbu. Kvůli tak malému dluhu prodal barák v hodnotě 2mil za 400tis a nikdo proti tomu nic nezmol. Nechápu to dodnes.
ynax píše:
však jo, nechápu, že to náš právní systém dovolí. Mě zarazilo, že kvůli dluhu 56tis, exekutor vyhlásil na dům u nás ve městě dražbu. Kvůli tak malému dluhu prodal barák v hodnotě 2mil za 400tis a nikdo proti tomu nic nezmol. Nechápu to dodnes.
však normálka dneska…nejen to, ty velký ryby nechaj plavat a kvůli jedný chybě normálního člověka se klidně soudí…je to asi takhle nemáte lístek na travaj a přijde revizor a vy se zapomenete lítačku…verdikt: opovržlivý pohled a pokuta 1200kč…vedle vás sedi bezdák co lístek nemá nikdy a on ho ani nezkontroluje protože ví, že žádný lístek nemá a byli by to komplikace…:(
Omlouvám se za anonym ale špatně se mi o tom píše.Moje dcera,matka dvou dětí propadla nezvladatelnému nakupování a já bohužel nic nepoznala.Najivně sem si myslela, že se jenom mají dobře a přiznám se ,že občas i trochu záviděla.Jejich vanu z vířivkou,kuchyň o které se mi ani nezdálo,dovolené u moře (já nikdy na dovolené nebyla a to ani v čechách)luxusní auto aj aj.Zeťák jezdí kamionem,peníze vydělá,dcera měla tři zaměstnání,kolikrát sem jí říkala ať to nepřehání.Peněz měli dost tak ať si koupí.Byla sem ráda že se má líp než já,nejsem zvyklá žít si nad poměry. Jenže není všechno zlato co se třpytí a z jídlem narůstá chuť.Dostala sem od ní můj úplně nejhorší dárek k vánocům,noční můru, kvůli které nemohu spát a málem i infarkt.Dozvěděla jsem se z anonymu ,že je dcera zadlužena kam se podívá i nepodívá,její tři zaměstnání byla pro to, aby mohla splácet úvěry,vytloukala klín klínem,banka už jí nic nepůjčila tak si půjčila u lichvářů a to jí zlomilo vaz a bohužel nejenom jí.Kvůli jejím nespláceným závazkům je na dům jejího manžela nařízena exekuce prodeje nemovitosti,to jsem zjistila z katastru a bohužel i na náš dům jakožto jejích rodičů.Sem úplně na dně,budou z nás bezdomovci z holou pr…a z dluhy.Dům máme s mým manželem na hypotéku.Omlouvám se za román ale muselo to ven.Dcera mi nebere telefony,sem tak zoufalá že volám i 15× denně.Kdyby u nás jezdilo metro tak sem na kolejích.