Prevonene pradlo

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.5.19 10:23

Prevonene pradlo

Pred nedavnem jsem tu doresil poceni, ted mam zase problem s prevonenym pradlem. Rodice zacali kupovat nejakej vonavej prasek do prani (nevyznam se v tom) a kdyz to vyperou, tak je to pradlo hrozne prevoneny. Kdyz jsem jim to rekl, tak mi odpovedeli, ze oni nic neciti, ale ze tam toho budou davat mene. Jenze i kdyz tam toho davaj vazne malo, tak to hrozne voni, az je mi to neprijemny. Tak me napadlo, ze si to proste budu prat sam. Akorat nevim jak :D poradite mi nekdo? Omlouvam se, ze tu nejsou carky, ani hacky. Pisu to narychlo.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35696
13.5.19 10:36

Kup si svůj prášek a jak se obsluhuje pračka a třídí prádlo se zeptej mámy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.19 10:45

Ja myslel ze tam staci dat jen avivaz nebo neco takovyho ne?

• Citovat
  • Upravit
35696
13.5.19 10:52

Je prášek na praní co vypere špínu a pak aviváž co prádlo změkčí a navoní a ta se muze dávat ale nemusí. Prát jen v aviváži nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
13.5.19 10:53
@Anonymní píše:
Ja myslel ze tam staci dat jen avivaz nebo neco takovyho ne?

avivaz ti prave pradlo navoni, cemuz se chces vyhnout. dej jen prasek nebo praci gel.

Příspěvek upraven 13.05.19 v 10:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
13.5.19 10:54

Buď se dává prášek na praní nebo gel na praní. Ta aviváž se tam potom dává „navíc“, aby to vonělo. Já třeba používám na praní gel a aviváž vůbec, s ní mi to taky totiž přijde moc navoněné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268
13.5.19 10:55

Nene, jen aviváží by si toho moc nevypral.
Musíš si koupit prášek na praní, ideální ten, kterej je psanej jako univerzální nebo na barevné prádlo. Pokud máš hodně bílýho prádla a záleží ti na tom, aby to bylo opravdu bílé, tak i prášek na bílé prádlo. (Pokud budeš používat prášek na bílé prádlo na to barevné, budou ti blednout barvy, pokud bys pral bílé prádlo pravidelně v prášku na barevné prádlo, může ti bílá šednout).
A pak aviváž, ale s tou opatrně, když nechceš převoněné prádlo. Existují i aviváže skoro bez vůně, často jsou to ty, co se používají jako Senzitive (pro mimina :D ), je to na nich napsaný. Ta ti prádlo změkčí, ale nenavoní. A někdo pere úplně bez aviváže.

Nebo pak můžeš používat takový ty kapsle, tu jen hodíš do bubnu k prádlu a vyřešeno.

Jak pracovat s pračkou se zeptej mámy, každá pračka funguje trochu jinak. Dost často tam bývá takový nějaký neutrální program (jen si zapamatovat číslo) a je to.
Hlavně si dávej bacha, ať příliš nemícháš nové oblečení různých výrazných barev (dost často se stává, že se to může navzájem obarvit, takže nemixovat novou sytě zelenou mikinu třeba s bílým trikem atp)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.19 13:24

Máme Formil Aktiv z Lidlu. Kolik tam toho mám dát, když mám jen asi 5 triček a jedny kalhoty? A máme asi tuhle pracku. https://www.datart.cz/…46FW-ZE.html?… je jí hodně podobná.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.19 16:20

Na jakej program to mám dát?

• Citovat
  • Upravit
4943
13.5.19 17:17

Jestli je Ti víc než dvanáct, tak jsou ty otázky dost ostuda. Ale základní rady jsou asi tyhle:

1. prášek - jestli Ti ten současný nevoní, ale předchozí, co používali rodiče, Ti nevadil, tak se vrať k němu (už ho znáš a neriskuješ, že to bude zase převoněné); na krabici/lahvi gelu je uvedené dávkování (závisí na množství prádla/velikosti pračky, jeho zašpinění a tvrdosti vody)
  2. prádlo - je třeba roztřídit podle barev; lze si vystačit s hromádkami tmavá/světlá/červená; vevnitř na cedulkách je uvedená maximální teplota, při které se to dá prát, případně jestli se to vůbec dá prát (některé věci nejdou); jsou na to takové piktogramy
  3. sázka na jistotu by měl být nějaký program na 40°C, asi spíš delší než kratší
  4. aviváž se dávat může, ale nemusí
  5. zeptej se maminky - slušně, mile, vlídně; jistě ocení, že se snažíš naučit samostatnosti
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.19 17:30
@Jeremi píše:
Jestli je Ti víc než dvanáct, tak jsou ty otázky dost ostuda. Ale základní rady jsou asi tyhle:
  1. prášek - jestli Ti ten současný nevoní, ale předchozí, co používali rodiče, Ti nevadil, tak se vrať k němu (už ho znáš a neriskuješ, že to bude zase převoněné); na krabici/lahvi gelu je uvedené dávkování (závisí na množství prádla/velikosti pračky, jeho zašpinění a tvrdosti vody)
  2. prádlo - je třeba roztřídit podle barev; lze si vystačit s hromádkami tmavá/světlá/červená; vevnitř na cedulkách je uvedená maximální teplota, při které se to dá prát, případně jestli se to vůbec dá prát (některé věci nejdou); jsou na to takové piktogramy
  3. sázka na jistotu by měl být nějaký program na 40°C, asi spíš delší než kratší
  4. aviváž se dávat může, ale nemusí
  5. zeptej se maminky - slušně, mile, vlídně; jistě ocení, že se snažíš naučit samostatnosti

Je mi 15 :D. Rodice asi nepouzivali zadnou avivaz (nebylo z toho nic citit). Ja to mame asi rikat nechci, protoze pokazdy, kdyz ji neco reknu o tom ze to tak voni az to smrdi, tak je nestvana, protoze ona nic neciti.

• Citovat
  • Upravit
4943
13.5.19 17:41

Asi nepoužívali? To sexnad stačí rozhlídnout v koupelně, jestli tam takovou věc máte/nemáte. Mámu určitě upozorní, že se chystáš prát sám. To se těžko podaří utajit, tak ať Ti radši poradí, než aby se zlobila, že se jí “chystáš rozbít pračku”. Vnímání vůní je strašně individuální záležitost, je normální, že co jednomu smrdí, druhému nevadí nebo naopak i voní. Ber to jako test komunikace a vyjednávání.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.19 17:45
@Jeremi píše:
Asi nepoužívali? To sexnad stačí rozhlídnout v koupelně, jestli tam takovou věc máte/nemáte. Mámu určitě upozorní, že se chystáš prát sám. To se těžko podaří utajit, tak ať Ti radši poradí, než aby se zlobila, že se jí “chystáš rozbít pračku”. Vnímání vůní je strašně individuální záležitost, je normální, že co jednomu smrdí, druhému nevadí nebo naopak i voní. Ber to jako test komunikace a vyjednávání.:-)

Dal bych to prat pres den, kdyz je doma jen babicka :D

• Citovat
  • Upravit
4943
13.5.19 17:54
@Anonymní píše:
Dal bych to prat pres den, kdyz je doma jen babicka :D

A sušit to budeš kde? A babička by neměla pro pokusy o samostatnost víc pochopení a nepřispěla by radou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.19 18:09

Babicka to asi neumi. A mame susicku

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat