Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Psisuchar zkus https://caresse.cz
Maji tam i tabulky a hezke vysvětlení tech velikosti
Ono někdo dělá po D hned E. A ano, zmenší-li se obvod, je nutné zvětšit velikost košíčku. A jinak je to model od modelu, já mám od stejné značky jen jiné modely a nemám u všeho stejnou velikost, musí to sednout. S obvodem pod prsy 69 by klidně mohl být i obvod 65, asi bych to nejprve zkusila v nějaké specializované prodejně, nikoliv v obchodě s prádlem, který 90 % zákaznic nacpe 75 C. Podprsenky 65 E/F/G… budou k sehnání buď ve specializovných prodejnách nebo přes internet, ale tam už to chce vědět, co přesně člověk chce. Nebo aspoň přibližně, nabrat několik podobných velikostí a pak toho zbytek vrátit zpět.
@Psisuchar Záleží na značce, některé značky DD košíčky nedělají a mají rovnou E. Když koukneš do tabulek velikostí, budeš mít jasno.
Ono je to kus od kusu, já mám doma košíčky od C až do F v závislosti na střihu podprsenky, značce.
Holky díky moc!
jen prosím ještě jedna rada…já nemám metr (koupím,) ), ale teď by mě teda zajímalo, jaký košíček bych teda měla mít kdybych šla do obvodu 65/E, F??
@Psisuchar musis fakt vyzkoušet tvar. Ja mam podle střihu poprsenky dve az tri veikosti kosicku.
Jasný, takže asi objednat více a co nebude sedět, tak vrátit,)
Tak, obědnej si i více obvodů. Jsi na hraně podobně jako já a někdy je to i o druhu materiálu.
A pokud jde o velikost košíčku, nelekej se obědnávat i větší, než bys čekala.
Pokud očekáváš 70DD nebo E, tak u té 65 to může být kldině i více než F.
Ano, záleží na tvaru. Ale orientačně, když půjdeš s obvodem o dvě velikosti dolů, musíš jít s košíčkem o dvě velikosti nahoru. Co jsou dvě velikosti, poznáš dle tabulky konkrétního výrobce, u někoho je to z D na E, u někoho z D na F. Ale u konkrétního střihu se může stát, že se ti to šoupne jenom o jednu velikost nebo naopak o tři.
Holky, a nevíte prosím o nějaké kamenné prodejně, kde se dá sehnat prádlo s menším obvodem, ale většími košíčky?
@Sany80s Nejlépe Praha, Brno, klidně Ostrava…
A úplně nejlepší by bylo, kdyby se mi do výběru moc neangažovala paní prodavačka, nesnáším ty chvíle při výběru prádla, natož aby mi málem paní vlezla do kabinky/za závěs.
@Ristrina Správná podprsenka, Le Chaton, Triola, Astratex (ten mám nejradši. Doma naobjednám třeba dvacet podprsenek, v klidu vyzkouším na prodejně a vezmu jen to, co mi sedí. Lze si nechat zaslat domů a tuším, že snad zarada poslat zpátky)… V běžných obchodech, které jsou v každém nákupním centru člověk běžně nekoupí podprsenku nad velikost D a s obvodem menším než 70.
@Ristrina tak v Le Chaton ti prodavačka snad vždy do kabinky vleze
Astratex (v Kotvě) je v klidu.