Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Ristrina píše:
Proč binec? Obvod mám 70 cm. Košíčky mi trošičku!! pasují jen v případě, že si ze zoufalosti zkusím podprsenku s obvodem o dvacet cenťáků větším, a i přesto jsou mi košíčky malé. Tudíž si kupuji sportovní podprsenky… Ale ráda bych i nějaký hezký padnoucí kus. Tak v čem mám prosím binec?
Psala jsi, že ti je D u 75 a najednou je ti malé i J
Kup si ten metr, bez toho slepě neobjednávej
@pikola tak to si mě asi pleteš, anebo jsme se špatně pochopily, obojí možno ![]()
@Ristrina píše:
Je mi to nepřijemné. Za tělo se nestydím, jen nemám ráda, když na mě někdo kouká takhle a tak detailně. Je to… Vždycky o nervy. A fakt vim, že to není nic proti mně, ale i tak mi to vadí. A i když „spolupracuju“, stejně nic nevyberem. Tak jsem už za ty roky otrávená. Zlaté sportovní šmudlice. Asi.Nedávno mi známá řikala, že se v Praze má otvírat nějaký butik přímo zaměřený na větší košíčky + menší/normální obvod. Tak třeba časem tam… Do té doby asi sportovní. A nebo risknu ten net, ale po těch zkušenost.
Vlastně mě napadá. U těch e-shopů. Je možné vrátit všechny objednané podprsenky, když mi prostě ani jedna nesedí?
Ano, jen je potřeba si přečíst za jakých podmínek. Obvykle to bývá i bez ceny poštovného.
A objednej si všechny možné tvary, protože mně dojdou třeba různé podprsenky, z toho jedna je mi skoro velká a druhá ve stejné velikosti tak malá, že mám prsa natlačená pod krkem. ![]()
Když to třeba nesedí jen trošku, tak se dá i měnit, za jinou velikost a tak.
Příspěvek upraven 23.04.19 v 18:15
@pikola A prosím nechej si ty invektivy, metr samozřejmě mám, to je pro tebe tak těžký pochopit, že někdo má problém sehnat padnoucí podprsenku???
@ugluk píše:
To je někdo jiný než zakladatelka
Děkuju za zastání. Už jsem si tady připadala jako v hodně těsné kabince.
@ugluk píše:
To je někdo jiný než zakladatelka
aha už to vidím
@Ristrina píše:
@pikola A prosím nechej si ty invektivy, metr samozřejmě mám, to je pro tebe tak těžký pochopit, že někdo má problém sehnat padnoucí podprsenku???
Pardon, spletla jsem si tě. Tak sem dej ty míry a třeba něco vybereme. Já mám velký prsa a v normálním obchodě si nic nekoupím, takže chápu jaký to je, ale dneska se dá sehnat cokoliv.
Jinak ano, obchody „Lechaton“ a „Správná podprsenka“ už v Praze léta existují a fungují a zaměřují se právě na tyhle „neobvyklé“ velikosti. Nákup z netu probíhá třeba tak, že mám pod prsy třeba 78 cm a padnoucí podprsenku např. 75 F. Tak si vyhlídnu model a objednám v něm např. 75 E, 75 F, 75 G a 70 F, 70 G, 70 H. Doma je zkusím, vyberu kousek, co mi sedne nejlíp, zbylých pět vrátím. Nebo mi obecně nesedne střih vůbec, tak jich pošlu nazpět všech šest. Koupit si jeden kousek od jedné velikosti a doufat, že se trefím, si troufám jen tehdy, pokud už doma identický mám a kupuju jenom jinou barvu.
@Sany80s Mockrát děkuju. Když jsem koulala na ty e-shopy, stejně jsem nenašla. Ale nechci všechny rady zamítat. Takže tomu vymezím více času a určitě se tam objeví i něco na mne ![]()
@pikola píše:
Pardon, spletla jsem si tě. Tak sem dej ty míry a třeba něco vybereme. Já mám velký prsa a v normálním obchodě si nic nekoupím, takže chápu jaký to je, ale dneska se dá sehnat cokoliv.
V pohodě. No přesné míry sem házet nechci. Obvod ideálně 65, ale i 70 je vyhovující (a hlavně sehnatelnější). Tudíž obvod 70 cm. Košíček, jak jsem už psala, J je mi malý, docela dost…
@Ristrina píše:
V pohodě. No přesné míry sem házet nechci. Obvod ideálně 65, ale i 70 je vyhovující (a hlavně sehnatelnější). Tudíž obvod 70 cm. Košíček, jak jsem už psala, J je mi malý, docela dost…
Proč ne, z toho nic nevykoukáme
Tak to napiš sem a napiš kolik ti vyšlo
https://www.spravnapodprsenka.cz/poradna/
Myslíš, že u trioly by ti K nebylo?
https://www.triola.cz/4-podprsenky#…
Pokud by ta triola byla malá, tak v Le chaton mají i jiné střihy
https://www.lechaton.cz/…/podprsenky/?…
A kdyby nebylo nic v těchto, tak v Astratexu mají obvod 70 až do N.
https://www.astratex.cz/podprsenky/?…|70-k, f-velikost|70-l, f-velikost|70-m, f-velikost|70-n&last=f-velikost
@Sany80s Vau!!! Ano! Ten Astratex vypadá skvěle! Bože
Moc děkuji. Jdu to prozkoumat ![]()
Už jsem se těm e-shopům vyhýbala, ale přesvědčily jste mne. Jdu do toho. Ještě jednou moc děkuji za rady. Dodaly jste mi odhodlání.
A omlouvám se, že jsem to tady zakladatelce zaplevelila, jen mne to naše specifikum úzký obvod + velký košíčky zaujalo a řekla jsem si, že za zeptání nic nedám.
@Ristrina o Astratexu jsem psala už včera a teď koukám, že ve tvé velikosti určitě vybereš. A neboj si toho objednat fakt hodně (já vždy vybrala vzor podprdy a objednala si ji ve dvou obvodech a +- velikost. Takže od jedné podprsenky 4 kousky).
Třeba já napoprvé měla asi 20 podprsenek akošíček na praní prádla. A co myslíš? Ano, koupila jsem si jen ten košíček do pračky ![]()
Napodruhé jsem věděla, že ta a ta mi celkem sedla, jen bych potřebovala menší obvod/větší košíček…Tak jsem si z osmi koupila dvě.
Nechávám si zboží posílat do Kotvy, kde vyzkouším a rovnou vezmu /nechám a nemusím se starat o poštu.
Ostatní kamenné obchody (i specializované na malý obvod/větší košíčky) mě štvou. Stejně v mé velikosti mají skladem maximálně 4 kousky, které nikdy nesedí a jsou příšerné.