Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
V Praze vím o Lechaton a Správná podprsenka, o aktivitě prodavaček nevím nic, ale asi aktivní budou, neb jsou zvyklé, že tam lidi pro ty rady chodé. Ale zas když vím, co chci, a ovnou to hlásím… ![]()
Obcas se nejaka takova narocnejsi kombinace da ulovit v Marks and Spencer. Ale jen u nekterych strihu a jen nektere jsou pekne (a dobre sedici).
V obchodech, kde tyto velikosti mají, se ti obvykle prodavačka angažovat bude. Ale stačí říct, co chceš a co ne a do kabinky ti nevleze. Ale že by tě třeba nezměřila, to pochybuji.
V Brně je obchod Angel, je na Moravském náměstí.
Pokud nebudou mít barvu, tak objednají…
Ale je to dost drahé. Že bych koupila něco pod 2000, s tím bych moc nepočítala.
Všem diky za tipy @Ladie Triolu jsem (asi) navštívila, zdálo se mi, že tam memají zas takový výběr k vyzkoušení, největší bylo „J“ a ještě k tomu odpovídalo menším košíčkům. Ale samozřejmě není problém objednat správnou velikost - což vlastně všude. Jen já bych si tak ráda jednou koupila normálně normální prádlo.
@ugluk Asi také vždy začnu hlásit ![]()
@sakota Jéé, to by mi vyhovovalo, soukromí a klid, budu si to tedy hlídat.
@Sany80s Tak to měření už je konečná.
Nebo jsem nenormální? Holky, mně to prostě vadí. Výběr prádla je intimní záležitostí. Já třeba ani na koupaliště nechodím, natož se nechat přeměřovat ![]()
Já objednávala po netu kdysi z Británie, mívali super akce. Klidně 10-15 kousků, doma si to v klidu zkusila před zrcadlem, nechala si 2-3 a zbytek poslala zpět. Web už teď nevím, ale dneska je toho fůra i tady. Do kamenného obchodu chodím tehdy, když potřebuju ten servis a radu.
@Ristrina Hele nezlob se, ale myslím si, že když to zachází až tak daleko, že nejsi schopna absolvovat ani koupaliště, tak už je to za hranicí normálnosti.
Jako pokud se za svůj vzhled stydíš, tak to ještě chápu.
Mám sestřenici pro kterou je pomalu i slovo kalhotky pronesené na veřejnosti nepřijatelné a v tomhle směru to nelze nazvat jinak, než že je fakt mimo.
Ale jinak ji mám ráda a je to moc chytrá dáma, jen je prostě děsně prudérní až to hezké není.
@Ristrina No ona ta prodavačka tam není aby tě okukovala nebo kritizovala, ale aby ti poradila právě jak to prádlo má správně sedět. Upraví ramínka, koukne jestli není lepší jiný střih. Pokud tomu sama nerozumíš, vybereš si špatně. Nejsou vlezlé, samozřejmě se zeptají jestli mohou dovnitř.
@ugluk Já se bohužel bez toho zkoušení neobejdu… A přes net, no nemám s tím dobrou zkušenost.
Jednou jsem dostala od mamky na Vánoce podprsenku z netu, vím, že bylo dost drahá, a i přes deklarovanou velikost košíčků… Pro mě zcela nepoužitelná.
Momentálně nosím dvě sportovní podprsenky - najednou. Když jsem byla naposled v té Triole, měli největší „J“, což mi bylo malé, tedy košíčky, obvod byl zas široký, a ještě mi do kabinky lezla paní… Vím, že to k tomu patří, ale nenávidím to, nenavidím. Aspoň že nechodim na ty koupaliště, plavky bych beztak taky nesehnala. Ach jo už.
Pokud je ti J malé při dost velkém obvodu, tak to v kamenném asi stejně neseženeš.
Ty se stydíš kvůli velikosti prsou?
@pikola Ano chápu. Ale ve chvili, kdy jasně řeknu: Podprsenka mi vůbec nesedí, košíčky jsou malé, i přestože na prodejně vetší nemáte. Nevidím důvod, proč by se paní měla koukat, jak mi s prominutím lezou z podprsenky bradavky. To je fakt nepříjemné… Samozřejmě pokud by na prodejně byly větší kusy, stálo by ono „odhalení“ za to, ale takhle… Je to jen o nervy. Vím, že na mě není nikdo zvědavý, jen jsem prostě asi stydlivá. A zrovna na prsa extrémně no.
@Ristrina Ty v těch velikostech máš evidentně dost binec. Kup si ten metr a změř se.
Ve správné podprsence a nebo Le Chaton tě odhadnou i pohledem, ale jsou dražší
@Sany80s píše:
Pokud je ti J malé při dost velkém obvodu, tak to v kamenném asi stejně neseženeš.
Ty se stydíš kvůli velikosti prsou?
Je mi to nepřijemné. Za tělo se nestydím, jen nemám ráda, když na mě někdo kouká takhle a tak detailně. Je to… Vždycky o nervy. A fakt vim, že to není nic proti mně, ale i tak mi to vadí. A i když „spolupracuju“, stejně nic nevyberem. Tak jsem už za ty roky otrávená. Zlaté sportovní šmudlice. Asi.
Nedávno mi známá řikala, že se v Praze má otvírat nějaký butik přímo zaměřený na větší košíčky + menší/normální obvod. Tak třeba časem tam… Do té doby asi sportovní. A nebo risknu ten net, ale po těch zkušenost.
Vlastně mě napadá. U těch e-shopů. Je možné vrátit všechny objednané podprsenky, když mi prostě ani jedna nesedí?
@Ristrina Píšeme ti po několikáté, Správná podprsenka se specializuje na malé obvody a různé košíčky myslím do K. Ten obchod se tak jmenuje https://www.spravnapodprsenka.cz/
Ano, zboží můžeš vrátit všechno
@pikola píše:
@Ristrina Ty v těch velikostech máš evidentně dost binec. Kup si ten metr a změř se.
Ve správné podprsence a nebo Le Chaton tě odhadnou i pohledem, ale jsou dražší
Proč binec? Obvod mám 70 cm. Košíčky mi trošičku!! pasují jen v případě, že si ze zoufalosti zkusím podprsenku s obvodem o dvacet cenťáků větším, a i přesto jsou mi košíčky malé. Tudíž si kupuji sportovní podprsenky… Ale ráda bych i nějaký hezký padnoucí kus. Tak v čem mám prosím binec?
@Ristrina píše:
Proč binec? Obvod mám 70 cm. Košíčky mi trošičku!! pasují jen v případě, že si ze zoufalosti zkusím podprsenku s obvodem o dvacet cenťáků větším, a i přesto jsou mi košíčky malé. Tudíž si kupuji sportovní podprsenky… Ale ráda bych i nějaký hezký padnoucí kus. Tak v čem mám prosím binec?
Psala jsi, že ti je D u 75 a najednou je ti malé i J
Kup si ten metr, bez toho slepě neobjednávej