Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, vezu dort na oslavu a podělala se mi chladicí taška, v autě v krabici bude 2 hodiny. Myslíte, že je to v pohodě, když není leto? Mám z toho trochu obavu. Jako už nic nenadělám, spíš co myslíte kdo se vyzná, jestli se nezkazí
![]()
Záleží na tom, z čeho dort je. Pokud tam je šlehačka, tak bych se bála, že dvě hodiny v autě nedá. Nemáš aspoň třeba takové patrony, co se dají namrazit a pak to chvíli chladí?
@nozu mám ale úplně nevím, kam je umístit, ta taška se mi rozjela ![]()
@nozu @Klarusekk vždyť venku téměř mrzne, u nás na jihu je teď 2 stupně, v lednici bývá 3-4 stupně,
pokud mu nebudeš topit
tak musí vydržet krásně
Pokud někdo nepojede prasácky a nebude na poslední chvíli dobržďovat, tak by mělo vše vyjít. My jsme taky převažeči, protože rodina je dál. Zatím vše cestu zvládlo.
Normalne vozievam 2-3h tortu. Je v krabici, do kufra dam deky (alebo osusky, alebo navliecky…co je po ruke), na deky polozim krabicu, oblozim ju chladiacimi naplnami namrazenymi z mraznicky a volne casti deky na striedacku omotavam okolo krabice, alebo prehadzujem cez nu.
Vytiahnem roletku medzi kufrom a priestorom pre pasazierov aby tam zbytocne neslo teplo. Nikdy nebol problem, ani zo slahackou ani s ovocnou tortou ani s nicim…
Vždyť je venku skoro na nule, co by se ti kazilo?
Já teda dort (asi piškot s krémem, možná navrch s fondánem nebo marcipánem, už si nepamatuju) vezla i ve vyšších teplotách něco přes dvě hodiny a taky to přežil. Spíš jsem se bála, aby to s ním v autě neházelo a udržel si tvar.
@iila Ano, samozrejme nesmies jazdit ako prasa, zotrvacnost je potvora a ked privezies beztvaru zmes namiesto torty tak je jedno ako je vychladena ![]()
Osvedcilo sa mi davat tortu co najviac k zadnym sedadlam v batozinovom priestore, menej to tam skace.
A v čem ho povezeš, rozbila se ti taška, ale přeci ho nedáš na sedačku a kurážo, budeš ho mít v nějaké plastové krabici nebo v nějakém boxu na převoz, takže ten box pořádně nachladit a k němu dát gelové polštářky takové z lékárny a máš to na jistotu
My převažíme v papírové krabici a ta se dá do plastového skládací přepravky. Přepravky máme trvale v kufru. Na převoz i dortu dostačující.