Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, malý má 4,5m, plně kojený. Kolik má zhruba přibírat týdně? Doteď přibíral neskutečně rychle a nyní 100g týdně, stačí to?
do poradny jdeme až v 6m.
Má cca 68cm, 7300g…porodní byla 2900g, 48cm
Můj tak přibývá dlouhodobě, teda první měsíc přibýval tak 300 g, ale teď 100, ani ne. byly nám doporučeny příkrmy, ale myslím, že se akorát o to méně kojí, tak asi k nějakému převrat nedojde. Má teď 70 cm a 6,5 kg.
Mně vždycky fascinuje, jak mají matky přehled o týdenních přírůstcích svých dětí, a pak jsou z toho akorát nervní. Já děti vážila jen u pediatra.
Jinak k otázce - moje obě děti do 4 měsíců přibíraly hodně, cca 1,5 kg měsíčně, pak to bylo cca kilo za 2 měsíce, u starší ještě méně. Takže nevaž a budeš v klidu …
@lalaláček mě první 3m přibíral klidně i 450g týdně, teď právě nevím zda kojení stačí, kojim tak co hodinu a půl vedne i v noci
Tak to je divný, že i v noci tak často. Já mám právě pocit, že moje dítě snad jíst ani nechce. @Hadumi Já to normálně nevím, ale v úterý jsme byli na preventivce ![]()
@neria55 Kdyby to nestačilo, pediatr by doporučil příkrm. Ono to tak ale přece je, že ze začátku miminka přibýrají rychleji a potom se to zpomalí. Třeba potom přibere skokově ![]()
@Hadumi vážím jen orientačně na takové ještě staré váze, prostě chci vědět že nestrádá, a chci mít přehled. Navíc jak jsem psala výše kojim teď už tak co hodinu/hodinu a půl ve dne a v noci to samé, proto mě zajímá zda dost přibírá když pije tak často
@Petule030 byli jsme týden před 4m, to přibral za měsíc 900g, teď jdeme až v 6m na prohlídku, takže mi nemá kdo příkrm doporučit. Příští týden chci zařazovat pomalu mrkev tak uvidíme