Přibrala jsem, nemám chuť k životu

Anonymní
14.6.20 18:59

Přibrala jsem- nechuť k životu.

Ahoj holky, jdu se vypovídat a možná najít spříznění duši. Jsem věčný dietar. Celozivotni. Posledni 3 roky se mi dařilo váhu držet v mezích. Jenže že dne na den jsem zjistila, že jsem nemocná. 3 měsíce jsem nemohla chodit, jen na WC. Beru léky a procházím léčbou. Za pár měsíců jsem přibrala neuvěřitelných 20 kg. Jsem opravdu obézní. Nešťastná. Nechce se mi nikam chodit, nos jen volné trička, cardigany. Potim se. Trpím depresi. Nemůžu se nastartovat a začít s dietou. Navim mám stále omezený pohyb. Jsem celý den doma. Partner je skvělý, chápe to, nic mi nepredhazuje, nebo mě kvůli váze nevycita. Ale přesto se neumím nakopnout a začít s dietou. Nevím na kolik jsem ovlivněna léky, dle doktorky by Příbrami nemělo být tak rapidni. Jsem natekla, je mi špatně, potim se. Holky, jak se zase vzchopit?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
14.6.20 19:01

Ještě dodávám, že měřím 180 a mám 120 kg.. Stydím se. Viděla jsem se nedávno na fotce a málem jsem se pozvracela. Místo abych se vzchopila, ještě víc jsem se uzavřela. :( Váha mě trápí od dětství, prošla jsem nekolatiletou bulimii.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.6.20 19:06

Díky nemoci jsem za posledních sedm let přibrala skoro 30kg, nenávidím se a nenávidím lidi co na mě ču. mí

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.6.20 19:09
@Anonymní píše:
Díky nemoci jsem za posledních sedm let přibrala skoro 30kg, nenávidím se a nenávidím lidi co na mě ču. mí

Ano, mám to stejně… Je to šílená depka.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.6.20 19:12
@Anonymní píše:
Ano, mám to stejně… Je to šílená depka.

hele vážím mnohem mnohem víc než ty tak to ber tak že jsi na tom ještě relativně dobře :kytka: dobrý jsou mudr. vlezu k nim dostanu držkovou mezi dveřmi pak si milostivě přečtou anamnézu a otočí a řeknou no s tím asi nic neuděláte

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.6.20 19:16
@Anonymní píše:
hele vážím mnohem mnohem víc než ty tak to ber tak že jsi na tom ještě relativně dobře :kytka: dobrý jsou mudr. vlezu k nim dostanu držkovou mezi dveřmi pak si milostivě přečtou anamnézu a otočí a řeknou no s tím asi nic neuděláte

Já prosila o změnu léků, fakt prosila. Je mi pořád špatně, jako těhotné. Vím. Že jsou na trhu jiné, lepší, ale MUDr mi tvrdí, že je pojišťovna nerada proplaci. Mám 30 let. Tak nevím, pro koho Teda jsou.. Přestává mě bavit život. Jsem opravdu koule.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.6.20 19:20
@Anonymní píše:
Já prosila o změnu léků, fakt prosila. Je mi pořád špatně, jako těhotné. Vím. Že jsou na trhu jiné, lepší, ale MUDr mi tvrdí, že je pojišťovna nerada proplaci. Mám 30 let. Tak nevím, pro koho Teda jsou.. Přestává mě bavit život. Jsem opravdu koule.

tak si je zaplat jako samoplátce to nejde?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.6.20 19:24

Rozumím ti, taky se často potýkám s depresemi z postavy. Já sice nebojuju s tolika kily jako ty, ale když zrovna přiberu, z kalhot mi vylejzá pneumatika a všechno je mi malý, tak propadám šíleným depkám, nic mě nebaví, nedokážu se dokopat cokoli dělat, a paradoxně se víc přejídám. Dokonce se ve svým tlustým období třeba i odmítám i mazat tělovým mlíkem, protože se mi ekluje na ty tuky šahat (fakt prostě magor). V pubertě jsem se léčila z anorexie, tak i když bojuju v podstatě s malým špekem, ve své hlavě jsem pořád obryně Stáňa.

Jinak co mi vždycky pomůže, když je nejhůř, je nastavit si režim, a ten striktně dodržovat. Říct si, že půjdu každý den po práci na hodinku ven. No a třeba po týdnu, co mě to fakt hrozně nebaví, se celá psychika tak nějak nakopne, začnu třeba chodit rychleji, pak už do kopce, začnu běhat, jezdit na kole,, to mě celé namotivuje a začnu si hlídat tep, měřit kilometry… no a časem ta hmotnost zase sleze do požadovaného rozmezí… no a pak se zase rozežeru a můžu začít znova.

Určitě bych ti doporučila hlavně tu chůzi večer. Ono se ti sice nebude chtít, ale když se přemůžeš, tak ti to krásně vyčistí hlavu, zrelaxuješ se a hlavně pak večer nebývá žravá. Hodně štěstí

• Citovat
  • Upravit
75
14.6.20 19:28

Netušim, jakého charakteru je Vaše nemoc, ale předně byste měla vyřešit svou psychickou stránku. Tam totiž vše začíná. Pokud máte deprese a nechuť k životu, jděte k psycholožce. Vyberte nějakou, která vám bude sedět. To je hodně důležité. Když přijmete sama sebe, pak můžete pracovat na ostatním. Dále bych Vám doporučila nějaké relaxační cvičení, meditace, joga, cokoli, kde se uvolníte. Potom reste teprve vahu a stravovani.

Příspěvek upraven 14.06.20 v 19:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.20 19:29
@Anonymní píše:
tak si je zaplat jako samoplátce to nejde?

Jsou velmi, velmi drahé.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.6.20 19:33
@Anonymní píše:
Rozumím ti, taky se často potýkám s depresemi z postavy. Já sice nebojuju s tolika kily jako ty, ale když zrovna přiberu, z kalhot mi vylejzá pneumatika a všechno je mi malý, tak propadám šíleným depkám, nic mě nebaví, nedokážu se dokopat cokoli dělat, a paradoxně se víc přejídám. Dokonce se ve svým tlustým období třeba i odmítám i mazat tělovým mlíkem, protože se mi ekluje na ty tuky šahat (fakt prostě magor). V pubertě jsem se léčila z anorexie, tak i když bojuju v podstatě s malým špekem, ve své hlavě jsem pořád obryně Stáňa.

Jinak co mi vždycky pomůže, když je nejhůř, je nastavit si režim, a ten striktně dodržovat. Říct si, že půjdu každý den po práci na hodinku ven. No a třeba po týdnu, co mě to fakt hrozně nebaví, se celá psychika tak nějak nakopne, začnu třeba chodit rychleji, pak už do kopce, začnu běhat, jezdit na kole,, to mě celé namotivuje a začnu si hlídat tep, měřit kilometry… no a časem ta hmotnost zase sleze do požadovaného rozmezí… no a pak se zase rozežeru a můžu začít znova.

Určitě bych ti doporučila hlavně tu chůzi večer. Ono se ti sice nebude chtít, ale když se přemůžeš, tak ti to krásně vyčistí hlavu, zrelaxuješ se a hlavně pak večer nebývá žravá. Hodně štěstí

Nemůžu chodit, jen na minimální vzdálenost. Mám velké bolesti. A přesně jak píšeš, Tím jak pribiram, ještě se víc prejidam. Mám obrovskou nechuť k sexu, nesnesu představu, jak se mi trepe břicho, zadek.. Mám pocit, že jsem nejtlustsi v okolí. Všude jsou jen zdraví, stihli lidi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.6.20 19:34
@Ane-t píše:
Netušim, jakého charakteru je Vaše nemoc, ale předně byste měla vyřešit svou psychickou stránku. Tam totiž vše začíná. Pokud máte deprese a nechuť k životu, jděte k psycholožce. Vyberte nějakou, která vám bude sedět. To je hodně důležité. Když přijmete sama sebe, pak můžete pracovat na ostatním. Dále bych Vám doporučila nějaké relaxační cvičení, meditace, joga, cokoli, kde se uvolníte. Potom reste teprve vahu a stravovani.Příspěvek upraven 14.06.20 v 19:31

To relaxační cvičení je velmi dobrý nápad :srdce: Ja to vnitřně cítím, že se musím první vyrovnat sama se sebou, psychicky.

• Citovat
  • Upravit
59394
14.6.20 19:38
@Anonymní píše:
Já prosila o změnu léků, fakt prosila. Je mi pořád špatně, jako těhotné. Vím. Že jsou na trhu jiné, lepší, ale MUDr mi tvrdí, že je pojišťovna nerada proplaci. Mám 30 let. Tak nevím, pro koho Teda jsou.. Přestává mě bavit život. Jsem opravdu koule.

A co změnit lékaře? je tě špatně, nabíráš to jsou přece samá negativa :cert: :cert: a jestli se po tom léku nabírá tak když vdí že váha letí nahoru měla to změnit :cert: :cert:. Mne doktorka zase řekla že mám zhubnout ale s léky co mám to vlastně nejde :mrgreen: A ty léky potřebuji :jazyk: navíc ten výkyv váhy klidě během 24h je docela velký 8o. věčný boj :jazyk: Trvej na změně léčby :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
14.6.20 19:41
@Anonymní píše:
To relaxační cvičení je velmi dobrý nápad :srdce: Ja to vnitřně cítím, že se musím první vyrovnat sama se sebou, psychicky.

Vidíte. Tak na ty pocity dejte. Psychika je základ všeho. A nestyďte se hledat pomoc u odborníka, oni to vážně umí. Přeji, ať je už jen lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.20 19:42

@Markéta80 asi budu muset. Jsem fakt naštvaná. Jdu tam zítra, tak ji ještě řeknu a pokud mi to nezmění musím jinam.. :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová