Přídavek na dítě - bydlení s tchýní

1302
31.1.14 13:27

přídavek na dítě - bydlení s tchýní

Hezký den,
před chvilkou přišla tchýně s brožurkou z blesku, že si s manželem můžeme požádat o přídavek pro dítě. Při větším zjišťování jsem vystudovala, že nemůžeme, protože se do přijmu počítá i RD a tak máme vysoký příjem. Ale už asi dva roky se dohadujeme jestli máme či nemáme společné bydlení. Máme společný barák, kde babka bydlí dole a my s manželem nahoře v baráku. Každý máme svůj vchod, ale samostatně vedené jednotky to nejsou. Barák je psaný na tchýni. Plynoměr a elektroměr máme jeden pro celý barák. Jsme posuzovaní, jako společná domácnost a tím pádem se manželova mamka také počítá s důchodem do přijmu?
Předem děkuji za vysvětlení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7201
31.1.14 13:31

Na přídavek na dítě se započítavá jenom rodina - takže ty, ten kdo je napsaný v RL a dítě. Je jedno kolik vás doma bydlí - to se počítá u příspěvku na bydlení a hmotné nouzi.

Takže pokud dohromady nemáte víc než 2,4 násobek životního minima tak nárok máte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
31.1.14 13:32

Já bych řekla, že jste společná domácnost, tak trvalý bydliště máte na stejné adrese, adresa je to jedna, tak asi jo. Ale nikdy jsem to oficiálně neřešila. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8935
31.1.14 13:40

Rozdílně se počítá příspěvek na bydlení-to jsou všichni v jedné domácnosti, tzn. i tchyně. A jinak přídavek na dítě, kde jen ty, manžel a dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
31.1.14 15:20

@Krystal86 u přídavku je to fuk, ale jinak ano. Pokud nejsou zkolaudované 2 bytové jednotky, tak máte společnou domácnost - nehledě na to, že máte společné měřáky atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1302
31.1.14 17:49

Děkuji za info. My se kvůli tomu stále dohadujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
28.5.14 19:48

Holky nevíte jestli mám s přítelem nárok na přídavek na dítě. Já mám 11tis rodicovskou a přítel bere 14tis.? Já tomu moc nerozumím. A nemáme nárok na jiný příspěvky. Nevim kolik jich je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.5.14 19:49

@sylvusak zajeď si na stránky ministerstva, jsou tam na všechno kalkulačky. Dle mého nárok nemáte. A co bys chtěla víc? 25 tis Ti přijde málo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7201
28.5.14 19:50
@sylvusak píše:
Holky nevíte jestli mám s přítelem nárok na přídavek na dítě. Já mám 11tis rodicovskou a přítel bere 14tis.? Já tomu moc nerozumím. A nemáme nárok na jiný příspěvky. Nevim kolik jich je…

nemáš, nárok je pouze pokud by váš příjem byl nižší než 18 500

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59388
28.5.14 19:52

@sylvusak přídavek na dítě se posuzuje rok zpětně a pokud máš ten nejvyšší rodičák tak asi ne, pokud máte tp v bytě tak příspěvek na bydlení ale tam by byli i peníze co má tchýně tak nejspíš ani to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
28.5.14 19:58

Nemáš, máte vysoký příjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
28.5.14 20:19

@sylvusak Oni už nevědí, co by samou roztažností nárokovali… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
28.5.14 20:25

@martina.se Jo příjde..Mám to jen na dva roky… Nechci nechat nic státu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
28.5.14 20:26

@Aletheia @Markéta80 děkuji moc :) Toho jsem chtěla vědět :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
28.5.14 22:30
@sylvusak píše:
@martina.se Jo příjde..Mám to jen na dva roky… Nechci nechat nic státu…
:potlesk: :potlesk: správně, pobrat vše, co se dá :pankac: Bohužel je ale maximum pro přiznání přídavku na dítě 18500 Kč. Jsou to sv. ině vych. caný, ten,,stát" :cert: :cert:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat