Přídavky na děti - dotaz
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Přídavky na děti - dotaz
Ahoj.
1.Mám za to, že teď někdy se vyplňuje formulář/žádost o přídavky na děti, je to tak?
2.Nepletu-li se, vyplňuje se to za uplynulý rok. Zajímá mne, když manžel byl loni pár měsíců nezaměstnaný, pár měsíců na živnosti, pár měsíců u jedné firmy a pár u druhé firmy - všechno to do té žádosti vyplní on sám nebo je potřeba, aby mu to vyplnily (potvrdily) firmy, kde pracoval? ![]()
Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak já nejsem nějaký odborník, ale máš pravdu, že teď se vyplňuje přiznání příjmů za rok 2012 a od nás chtěli potvrzení od zaměstnavatele- tudíž bude muset manžel ke každému zaměstnavateli, který ho v tom roce zaměstnával, pokud byl na živnosťáku, musí dopsat, že podával daňové přiznání a ke kterému finančáku- to si oni pak dohledají sami a stejně tak jestli byl nezaměstnaný a vedený na pracáku-dohledají si to sami. Tak alespoň takhle si mi to před pár dny při vyzvedávání žádosti vysvětlila moc ochotná úřednice. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
mě zas zajíma jak je to v případě, kdy firma, kde muž dělal, zkrachovala,neexistuje.Kam se mám obrátit, kde jako mi ten příjem, kdo vypočíta..to mi neni jasný. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli má doma roční zúčtování dane, tak to. Nebo se obrátit na finanční úřad kam patřila firma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barusak78 no to nemá to roční zúčtování, protože tam ani rok nebyl. A firma kdovi kam patřila. Byla to firma dle adresy na kterou byla psana smlouva tak Brno.Jak to zjistim, pod jaky finanční uřad firma spadala?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Naděje po jejich finančáku nepátrej, ten ti stejně nepomůže, příjmy zaměstnanců firem tam nevědí. jinak firma i když zkrachovala, tak pořád je povinna archivovat účetnictví, takže na tvém místě bych se zkusila obrátit na majitele (příp. bývalé jednatele?) a potvrzení by ti vystavit měli. jestli tak učiní těžko říct, jedna věc je, že by MĚLI mít archivované podklady, druhá věc jestli tomu tak opravdu je
každopádně bych to zkusila a pokud neuspěješ, obrátila bych se normálně na pracák k tvojí „přídavkové úřednici“
co tedy máš dělat, jestli by třeba nestačilo doložit výplatní pásky (předpokládám, že je máte uschované?), výpisy z účtu, čestné prohlášení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sagina právě na adresu na kterou jsem posílala ten papir o potvrzení, tak z te se mi to vratilo a hledala sem pak po netu a našla, že jsou v insolvenci.No jako vyplatni pasky nevim jestli mame,(jsme se stěhovali letosm, jestli jsme to taky nevyhodily
, ale mame papír z duchodoveho pojištěni, co chodiva.Tam je videt ale asi jen čistej vydelek., Nevim jestli by to uřadu stačilo. To je děsný s*aní stím, jsem jako na nervy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Naděje tak pokud je firma v insolvenci, tak předpokládám, že má nějakého insolvenčního správce. ten by sice podle mne měl mít na starost peníze, na druhou stranu určitě musí mít kontakt na majitele a ten zas musí mít archivované jak účetnictví, tak věci kolem zaměstnanců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sagina no rozhodne jako papir se vratil zpět, jako že firma tam nesídlí a na netu sem jinou adresu nenašla.:-/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Naděje zkoušelas vyhledávat přes ARES? já už v něm tedy hodně dlouho nehledala, ale jestli se nemýlím, tak v OR (obchodním rejstříku)by měl být uváděn jak statutární orgán (jednatel, likvidátor), tak společníci s vkladem (tedy majitelé) a to včetně adresy. pokud se nejedná o firmu, ale o fyzickou osobu, tak překlikneš na osoby a vyhledáváš v osobách.
http://wwwinfo.mfcr.cz/…s_es.html.cz
jo, a obvykle je lepší při dohledávání filtrovat všechny subjekty, nejenom ty aktivní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sagina AHA..tak mi to hodilo adresu na Prahu, to abych to zase zkusila poslat asi tam co
to bude zajimavy ještě. Jiny řešeni, kdyby se neozvali ani z Práglu..už asi nebude že? Leda pak nějaka chapajici uřednice
Mno díky. Vyzkouším
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
přídavky na dítě
Ahoj všem mi jsme podávali žádost na přídavky na děti v prosinci 11 jelikož jsem pracovala pod firmou která, sídlí v Brně a tak mi papíry přivezli pozdě a mě přišlo včera vyrozumění že, nám je schválili ale, nebylo mi psáno kdy mi přijdou ale, podle mě přijdou až příští rok v lednu nemáte někdo taky takovou zkušenost děkuji a všem přeji hezký večer.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím o radu, jdu ted zadat o pridavky na deti. Partner tam mel za r.2013 2 obdobi kdy byl nezaměstnany a nebyl ani na UP. Praci si hledal sam. Pro to obdobi co nepracoval musi napsat cestne prohlaseni? Jsou to dve obdobi, ktere nejdou za sebou. Problem je, že si nepamatuje presne ty dny od kdy do kdy. Staci tedy napsat neco v tom smyslu..prohlasuji, že krome uvedeneho prijmu ze zaměstnání jsem nemel za r.2013 žádné prijmy? A pak mam jeste jeden dotaz viz. Foto.. toto vyplnuji jen podnikatele, nebo i normal zaměstnanci? Dekuji za radu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chtěla bych se zeptat jestli můžu žádat o přídavek na děti, když otec dětí uplatňuje slevu na daňi?
Děkuju za radu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ryšavec 2 předpokládám, že žijete ve stejné domácnosti, když si uplatňuje děti, tudíž žádat můžeš a doložíš i jeho příjmy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit