Přidělení obecního bytu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
16.8.22 11:15

Přidělení obecního bytu

Dobrý den,
na úvod bych napsala, že jsem pracující žena s jedním ditkem v pubertalnim věku žijící momentálně u jednoho z mých rodičů :D Žádala jsem si u nás v obci o obecní byt, žádost mám pár let ale jelikož u nás funguje,, zaplať dluh dostaneš byt '' jinak ho prostě jen tak nedostanete. Zalíbil se mi byt 3+1 s balkonem o možném později odkoupení bytu, dluh po bývalém nájemníkovi činil cca 80tisic. Letos v lednu tedy jsem zaplatila částku s tím, že až ten byt opraví dostanu nájemní smlouvu. Jenže čekám do dnešního dne a v bytě se stále nic neděje. Několikrát sem byla na úřadě, plus psaní emailu a pokaždé, že musím počkat, ze se nemám bát atd. Dozvěděla jsem se, že obec prodala měsíc zpátky celou bytovku kde se nachazi i,,můj'' byt soukromnikovi :pocitac: Samozřejmě si na úřad dojdu hned jak to bude časově možné jen se chci zeptat jak mám teď postupovat? Určitě budu chtít zpátky peníze který jsem za to zaplatila :zed: Emaily kde je psáno, že byt mi přidělí i doklad o zaplacení dluhu mám. Předem děkuji za reakce.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
16.8.22 11:18

Neřeš to na interentu, řeš to s právníkem - někde bys měla mít nějaké smlouvní podklady k tomu co dostaneš za to, že splatíš dluh. Email, pokud je to od odpovědné osoby snad platí. BTW - má nějaká tobě sympatická strana či hnutí co u vás kandidují na radnici a nejsou ve vedení na kadnidátce právníka? Toho to zajímat bude…

Ale teda kromě právníka bych tohle jednání obce takhle před volbama zkusila medializovat v nějakém regionálním médiu, který současnou radnici nemá rádo.

Co za kokkoty prodává obecní byty v roce 2022?

Příspěvek upraven 16.08.22 v 12:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
16.8.22 11:20

No to je tedy přístup! Samozřejmě musíš ihned zažádat o vrácení částky a to třeba i soudně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2169
16.8.22 11:38

Máš nějaký doklad o zaplacení? Smlouvu o budoucím pronájmu? Asi bych šla rovnou za právníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
16.8.22 11:54

Ty jo, vždycky si říkám, že tady už mně nemůže nic překvapit a ono jo! A takto se prosím ještě chová obec, která hospodaří s veřejnými prostředky, okamžitě bych šla na radu k právníkovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.22 12:15

Děkuji za odpovědi, pokud to nevyřídím a úřadem určitě to vezmu přes právníka.

• Citovat
  • Upravit
574
16.8.22 15:26

Je jasné, že byt vám už nedají. Jde už čistě jen o to, aby vám vrátili peníze, a to nejlépe dobrovolně. Pokud se budete o peníze soudit, tak je uvidíte možná za pár let, ale do té doby zaplatíte minimálně stejnou částku za právníky. Takže nejdřív to zkusit po dobrém a pokud to nepůjde, pohrozit trestním oznámením na podvod, zveřejněním atd.

Jinak nerozumím, proč se mladá pracující solventní slečna žene do obecního bytu. Tyto nemovitosti jsou určené pro sociály. Nebo v některých případech pro kamarády radních. Pro normální lidi jsou tady komerční pronájmy. A ano, je to drahé, protože si hradíte reálné náklady ze svého a ne šméčko ze státního rozpočtu. Na druhou stranu, v komerčním pronájmu jsou jasně nastavené podmínky. Zaplatíte nájem a bydlíte, bez nějakých nesmyslných požadavků na placení dluhu za někoho jiného. Nebo ještě lépe hypotéka ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
16.8.22 15:34

Otázka je kdy k prodeji došlo, kdy došlo k zaplacení částky apod..Protože pokud přijali peníze se tím, že slibovali byt, ale zároveň už se řešil prodej, tak je to na TO. Pokud mezi přijetím peněz a hledáním kupce proběhla krátká doba, tak přeci už věděli, že to budou chtít prodat a měli alespoň peníze vrátit před prodejem. Jinak žádost o byt se dá podat bez ohledu na trvalé bydliště, takže těch žádostí můžete mít klidně 10.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí