Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Neřeš to na interentu, řeš to s právníkem - někde bys měla mít nějaké smlouvní podklady k tomu co dostaneš za to, že splatíš dluh. Email, pokud je to od odpovědné osoby snad platí. BTW - má nějaká tobě sympatická strana či hnutí co u vás kandidují na radnici a nejsou ve vedení na kadnidátce právníka? Toho to zajímat bude…
Ale teda kromě právníka bych tohle jednání obce takhle před volbama zkusila medializovat v nějakém regionálním médiu, který současnou radnici nemá rádo.
Co za kokkoty prodává obecní byty v roce 2022?
Příspěvek upraven 16.08.22 v 12:08
No to je tedy přístup! Samozřejmě musíš ihned zažádat o vrácení částky a to třeba i soudně.
Máš nějaký doklad o zaplacení? Smlouvu o budoucím pronájmu? Asi bych šla rovnou za právníkem.
Ty jo, vždycky si říkám, že tady už mně nemůže nic překvapit a ono jo! A takto se prosím ještě chová obec, která hospodaří s veřejnými prostředky, okamžitě bych šla na radu k právníkovi.
Děkuji za odpovědi, pokud to nevyřídím a úřadem určitě to vezmu přes právníka.
Je jasné, že byt vám už nedají. Jde už čistě jen o to, aby vám vrátili peníze, a to nejlépe dobrovolně. Pokud se budete o peníze soudit, tak je uvidíte možná za pár let, ale do té doby zaplatíte minimálně stejnou částku za právníky. Takže nejdřív to zkusit po dobrém a pokud to nepůjde, pohrozit trestním oznámením na podvod, zveřejněním atd.
Jinak nerozumím, proč se mladá pracující solventní slečna žene do obecního bytu. Tyto nemovitosti jsou určené pro sociály. Nebo v některých případech pro kamarády radních. Pro normální lidi jsou tady komerční pronájmy. A ano, je to drahé, protože si hradíte reálné náklady ze svého a ne šméčko ze státního rozpočtu. Na druhou stranu, v komerčním pronájmu jsou jasně nastavené podmínky. Zaplatíte nájem a bydlíte, bez nějakých nesmyslných požadavků na placení dluhu za někoho jiného. Nebo ještě lépe hypotéka ![]()
Otázka je kdy k prodeji došlo, kdy došlo k zaplacení částky apod..Protože pokud přijali peníze se tím, že slibovali byt, ale zároveň už se řešil prodej, tak je to na TO. Pokud mezi přijetím peněz a hledáním kupce proběhla krátká doba, tak přeci už věděli, že to budou chtít prodat a měli alespoň peníze vrátit před prodejem. Jinak žádost o byt se dá podat bez ohledu na trvalé bydliště, takže těch žádostí můžete mít klidně 10.
Dobrý den,
Žádala jsem si u nás v obci o obecní byt, žádost mám pár let ale jelikož u nás funguje,, zaplať dluh dostaneš byt '' jinak ho prostě jen tak nedostanete. Zalíbil se mi byt 3+1 s balkonem o možném později odkoupení bytu, dluh po bývalém nájemníkovi činil cca 80tisic. Letos v lednu tedy jsem zaplatila částku s tím, že až ten byt opraví dostanu nájemní smlouvu. Jenže čekám do dnešního dne a v bytě se stále nic neděje. Několikrát sem byla na úřadě, plus psaní emailu a pokaždé, že musím počkat, ze se nemám bát atd. Dozvěděla jsem se, že obec prodala měsíc zpátky celou bytovku kde se nachazi i,,můj'' byt soukromnikovi
Samozřejmě si na úřad dojdu hned jak to bude časově možné jen se chci zeptat jak mám teď postupovat? Určitě budu chtít zpátky peníze který jsem za to zaplatila
Emaily kde je psáno, že byt mi přidělí i doklad o zaplacení dluhu mám. Předem děkuji za reakce.
na úvod bych napsala, že jsem pracující žena s jedním ditkem v pubertalnim věku žijící momentálně u jednoho z mých rodičů