Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Bylo na mne hozeno přihlášení nedávno postavené studny.
Prý se má něco poslat na Pražské vodovody a Kanalizace a Povodí Labe (tam to místně spadá). Pak až něco pošlou zpět, tak poslat na Magistrát odboru životního prostředí.
Mám k dispozici Závěrečnou zpráv z průzkumného hydrogeol.vrtu a pak projektovou dokumentaci.
Nevím, jestli mám poslat oboje na obě místa, jestli k tomu přiložit nějakou žádost…přišla jsem k tomu jak slepá k houslím
![]()
Na internetu jsem nic nenašla.
Než tam budu zítra volat, tak se ptám tu. Netušíte někdo?
no tak to si špatně hledala..a jinak na to existují firmy, které ti to zařídí…ovšem za peníze.
Studna podléhá stavebnímu povolení speciálním stavebním úřadem - což by měl být vodopravni úřad, nevím jak je to v Praze, jinde jsou na ‚trojkovych‘ obcich - s rozšířenou působností. Krom projektu se musí k žádosti předložit hydrogeologický posudek…
Musíš mít územní souhlas nebo územní rozhodnutí a pak povolení k odběru vody a stavební povolení od vodoprávního úřadu OŽP. Ke všemu potřebuješ stanoviska síťařů nebo čestné prohlášení o bezkonfliknosti se sítěma a pak včetně stanoviska Povodí, OŽP zaplatíš poplatky a podáváš postupně příslušné žádosti.
@Anonymní píše:no tak to si špatně hledala..a jinak na to existují firmy, které ti to zařídí…ovšem za peníze.
Díky, velmi přínosné ![]()