Jak prodat dům?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
16.9.14 09:34

Jak prodat dům?

Dobrý den všem, prosím o zachování anonymity, děkuji.

Prodáváme samostatně stojící dům, nebo možná pro někoho chalupu. Je to veliký dům 5+1 a je k tomu ještě jedna budova, kde jsou větší tři místnosti. Může tam být chlív, garáž a pracovna nebo tak něco. Je to malá vesnička, klidná. Okolo klid, příroda. 5 km škola, škola.
Je to 50 km od Prahy.
Před 6 lety jsme ho koupili za 1,5 mil. Dali jsme do toho novou střechu, okna a dveře (cca 400 tis.). Jenže vnitřek byl původní a nějak nám nezbylo už na opravy vevnitř. Tudíž je udělaný jeden dětský pokoj nově a toť vše. Takže vše v původním stavu.
Manžel dostal nabídku práce na druhém konci republiky a dům bychom rádi prodali a přestěhovali bychom se. Jenže teď narážíme, protože už ho inzerujeme 1,5 měsíce a zájemců teda moc není :-(. Teoreticky jsme do něj dali asi 1,9 mil. To víme, že ho neprodáme. Nez. odhadce nám dům odhadl na 1 750 000 tis. Jenže jak dlouho můžeme takhle prodávat dům. Potřebujeme co nejrychleji :-(.
Jo a na dům je hypotéka, kterou bychom chtěli ponechat a převést na nový dům.

Máte nějaký tipy nebo zkušenosti, jak jste prodávali dům a jak dloho Vám to trvalo? Já už jsem z toho nervozní :-(

Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
16.9.14 09:35

Prodavala jsem byt rok. Chce to trpelivost.

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
16.9.14 09:39

My teď kupujeme dům na Vysočině a jsou domy, který visí na netu klidně dva roky, protože jsou blbý nebo předražený. To není otázka pár dní nebo týdnů.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.9.14 09:41

Dík holky, já vím, ale když my bychom to potřebovali rychle :-(. Jsou nějaké tipy, jak to udělat?

zak.

• Citovat
  • Upravit
66798
16.9.14 09:43

1,5 měsíce není dlouho. Vzdálenost od Prahy je dobrá, záleží na dalších faktorech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
16.9.14 09:43
@Anonymní píše:
Dík holky, já vím, ale když my bychom to potřebovali rychle :-(. Jsou nějaké tipy, jak to udělat?zak.

Prodat pod cenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
16.9.14 09:44
@Anonymní píše:
Dobrý den všem, prosím o zachování anonymity, děkuji.

Prodáváme samostatně stojící dům, nebo možná pro někoho chalupu. Je to veliký dům 5+1 a je k tomu ještě jedna budova, kde jsou větší tři místnosti. Může tam být chlív, garáž a pracovna nebo tak něco. Je to malá vesnička, klidná. Okolo klid, příroda. 5 km škola, škola.
Je to 50 km od Prahy.
Před 6 lety jsme ho koupili za 1,5 mil. Dali jsme do toho novou střechu, okna a dveře (cca 400 tis.). Jenže vnitřek byl původní a nějak nám nezbylo už na opravy vevnitř. Tudíž je udělaný jeden dětský pokoj nově a toť vše. Takže vše v původním stavu.
Manžel dostal nabídku práce na druhém konci republiky a dům bychom rádi prodali a přestěhovali bychom se. Jenže teď narážíme, protože už ho inzerujeme 1,5 měsíce a zájemců teda moc není :-(. Teoreticky jsme do něj dali asi 1,9 mil. To víme, že ho neprodáme. Nez. odhadce nám dům odhadl na 1 750 000 tis. Jenže jak dlouho můžeme takhle prodávat dům. Potřebujeme co nejrychleji :-(.
Jo a na dům je hypotéka, kterou bychom chtěli ponechat a převést na nový dům.

Máte nějaký tipy nebo zkušenosti, jak jste prodávali dům a jak dloho Vám to trvalo? Já už jsem z toho nervozní :-(

Děkuji.
no každá nemovistost má svého kupce, ale chce to opravdu čas…jestli to je 50km od Prahy, tak cena kolem 1500.000,– je docela reálná, ale záleží, jestli k tomu je alespon větší pozemek, jestli je to na samotě nebo ve vesnici, prostě vybavení-jak se topí atd…pokud na to spěcháš, tak hlavně to nedávej RK! Stáhnou tebe nebo zájemce o provizi a ještě tě může nějaká RK přesvědčit na exkluzivitu a tu nedoporučuju! To i kdybys pak měla svého zájemce, nemůžeš tobez té RK prodat :( nainzeruj to i s fotkama a důkladným popisem! určitě do annonce.cz, bazos.cz, hyperinzerce.cz, spechato.cz…ale počítej, že to bude chvíli trvat…nebo to pronajmi a zároveň inzeruj prodej!!!…hlavně to nepronajímej vietnamcům!!! udělaj si z toho pěstírnu :evil: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
16.9.14 09:44

A pošleš mi do SZ odkaz?

• Citovat
  • Upravit
538
16.9.14 09:46

Já chci taky! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.14 09:47

@blecha72

Tak my bychom klidně dům za 1650000,– prodali. To snad pod cenou je, i možná o 50 tisíc míň, ale problém je, že jsme to dali MM realitce, která si bere 120 tis. provize tudíž, když jsme nasadili cenu za dům 1,7 mil. Tak oni ho dali na net o těch 120000 tisíc víš a to je jasný, že se nikdo neozve.
Není ale blbý to teď dát na net o tolik výrazně levněji, když ty reality to budou inzerovat za tu vysokou cenu?
Byla to blbost já vím. Nemáme s nima exkluzivku, jen polo, což znamená, že to nemůžeme dát jiné realitce, ale sami inzerovat a prodat můžeme.

• Citovat
  • Upravit
1045
16.9.14 09:50

Já chci taky odkaz!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.14 09:50

@neanonymní prodat dům chceš :-)?

zakl.

• Citovat
  • Upravit
66798
16.9.14 09:51
@Anonymní píše:
@blecha72Tak my bychom klidně dům za 1650000,– prodali. To snad pod cenou je, i možná o 50 tisíc míň, ale problém je, že jsme to dali MM realitce, která si bere 120 tis. provize tudíž, když jsme nasadili cenu za dům 1,7 mil. Tak oni ho dali na net o těch 120000 tisíc víš a to je jasný, že se nikdo neozve.
Není ale blbý to teď dát na net o tolik výrazně levněji, když ty reality to budou inzerovat za tu vysokou cenu?
Byla to blbost já vím. Nemáme s nima exkluzivku, jen polo, což znamená, že to nemůžeme dát jiné realitce, ale sami inzerovat a prodat můžeme.

Tak bych to inzerovala sama např. bez realitky.cz, do inzerátu bych uvedla, že cena je nižší o tu provizi RK. Počítejte s dalšími výdaji- vyhotovení smlouvy, notářská úschova atd., ale 120 t to fakt nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
16.9.14 09:55
@Anonymní píše:
@neanonymní prodat dům chceš :-)?zakl.

Srandičky, srandičky… :kytka:

Příspěvek upraven 16.09.14 v 09:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.14 09:56

Hm, díky, tudíž poprosím o smazání diskuze.-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max