Jak prodat dům?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
385
22.9.14 10:06
@blecha72 píše:
Klídek, Johli ani nepozná, že lístky s nabídkou odkoupení nemovitosti jsou od RK, ona fakt tak chytrá nebude a v nemovitostech se zas tolik nevyzná :mrgreen:

Když je to psané ručně tak to opravdu asi nepoznám. Dnes si takový lístečky může nechat vytisknout kde kdo. Jo a asi nás těch blbců bude víc jinak by si zakladatelka nestěžovala že nemůže prodat dům. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
22.9.14 10:15

@Johli Kdybyste si přečetla celou diskuzi, zjistila byste, že zakladatelka nabízí dům měsíc a půl. Já jsem na rozdíl od vás její inzerát viděla a poradila jí, jak ho lépe prezentovat.
Vaše rady o tom, že jen vaší lokalitě jsou domy žádáné (důkazem měly být právě nabídky od RK, kterými jsou mimochodem olepeny i paneláky v našem městě, ze kterých se lidé houfně stěhují), jsou jí k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
22.9.14 10:19

@Johli píše:

Ty vole na lepším místě u Pardubic? Vždyť tam nic není!! :mrgreen: Nebo se domníváš že tam snadno seženeš práci tak jako v Brně? :mrgreen: Ale co to povídám vždyť je to jen 50km od Prahy. :mrgreen: Jo a domky tu taky vždycky neseženeš jen za 1 až za 1,5 mega?? Jsou tu domy novější a ty se prodávají taky kolem 6 mega. Ale o to nejde tady píši o tom že za tu cenu kterou nabízí zakladatelka tady člověk nemusí nic moc rekonstruovat, kor když píše že už museli do toho vrazit 400 000kč. Ale tak pokud někdo chce investovat do domku který je 50km daleko od Prahy, jeho věc. ;)
Šmarjá, pochop, že ceny realit se neřídí podle tvého moravského dojmu. Prostě čím blíž k Praze, tím cena naskakuje na každý kadiboudě. To je prostě fakt. Když bude chtít někdo bydlet u Prahy, tak si za to prostě musí zaplatit a může se klidně tlouct do hlavy, že na Moravě jsou domy klidně za poloviční cenu. Chce prostě bydlet u Prahy.
  • Citovat
  • Upravit
36556
22.9.14 10:19

@Johli píše:

Když je to psané ručně tak to opravdu asi nepoznám. Dnes si takový lístečky může nechat vytisknout kde kdo. Jo a asi nás těch blbců bude víc jinak by si zakladatelka nestěžovala že nemůže prodat dům. :mrgreen:

To není psané ručně, to jen tak vypadá, kvůli lidem jako ty. Vždyť o nic nejde, alespoň už to vis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.14 10:22

Holky, já se fakt hádat nechci. Nevím, že se vždycky najde v diskuzích nějakej chytrák :nevim:.

Každopádně skoro všechny starší domy, hlavně kamenný, jsou mokrý. Malinko, víc nebo hodně. Ale určitě je cesta do pekel, když se z něj člověk vystěhuje a nechá ho chátrat. To je pak už po pár měsících neobyvatelný a těžko se dává dohromady. @Johli Jinak se zamysli taky nad tím, že starší barák klidně může vypadat hezky, je udělaný na prodej. Ale představi si, že se do něj nastěhuješ a po půl roce Ti začnou docházet, co to tam všechno je za hrůzy. Třeba jako my jsme zjistili, že poslední místnost v domě je udělaná tak, že na hlíně je asi 5 čísel betonu a nic víc. Jen čistej beton… Docela mazec. A to bylo na prodej vše docela dobře upravené. Vymalované asi po 10 a tak.
Proto bych raděj barák v trochu horším stavu, ale abychom si tam udělali poctivě zdi i podlahy.
My naopak nic nezatujeme a říkáme tak jak to je.

No nic, děkuji všem za rady a mějte se hezky :kytka:

zakl.

• Citovat
  • Upravit
385
22.9.14 11:05
@Anonymní píše:
Holky, já se fakt hádat nechci. Nevím, že se vždycky najde v diskuzích nějakej chytrák :nevim:.

Každopádně skoro všechny starší domy, hlavně kamenný, jsou mokrý. Malinko, víc nebo hodně. Ale určitě je cesta do pekel, když se z něj člověk vystěhuje a nechá ho chátrat. To je pak už po pár měsících neobyvatelný a těžko se dává dohromady. @Johli Jinak se zamysli taky nad tím, že starší barák klidně může vypadat hezky, je udělaný na prodej. Ale představi si, že se do něj nastěhuješ a po půl roce Ti začnou docházet, co to tam všechno je za hrůzy. Třeba jako my jsme zjistili, že poslední místnost v domě je udělaná tak, že na hlíně je asi 5 čísel betonu a nic víc. Jen čistej beton… Docela mazec. A to bylo na prodej vše docela dobře upravené. Vymalované asi po 10 a tak.
Proto bych raděj barák v trochu horším stavu, ale abychom si tam udělali poctivě zdi i podlahy.
My naopak nic nezatujeme a říkáme tak jak to je.

No nic, děkuji všem za rady a mějte se hezky :kytka:

zakl.

No vždyť jsem psala že vady nejsou na první pohled vidět, mně to psát nemusíte. Jinak vám přeji pěkný den a brzký prodej domu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
22.9.14 12:07
@Bábrdl píše:
To není psané ručně, to jen tak vypadá, kvůli lidem jako ty. Vždyť o nic nejde, alespoň už to vis

No ještě že existují lidi jako já jinak bych nesehnala zájemce do bytu dodnes. Nazdar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
22.9.14 15:00

@Johli píše:

Ty vole na lepším místě u Pardubic? Vždyť tam nic není!! :mrgreen: Nebo se domníváš že tam snadno seženeš práci tak jako v Brně? :mrgreen: Ale co to povídám vždyť je to jen 50km od Prahy. :mrgreen: Jo a domky tu taky vždycky neseženeš jen za 1 až za 1,5 mega?? Jsou tu domy novější a ty se prodávají taky kolem 6 mega. Ale o to nejde tady píši o tom že za tu cenu kterou nabízí zakladatelka tady člověk nemusí nic moc rekonstruovat, kor když píše že už museli do toho vrazit 400 000kč. Ale tak pokud někdo chce investovat do domku který je 50km daleko od Prahy, jeho věc. ;)

Kde nic není? To mluvíš o Pardubkách nebo zakladatelčině bydlišti? Nějak zmateně napsané.. Pokud o Pcích, tak to seš těžce mimo :lol:

Uznej, že dům z mého odkazu a z tvého je za stejnou cenu a velmi jsou si podobné. Obě ruiny, s vidinou obřích investic. Ale zakladatelky dům jsi ani neviděla, ale hned víš, že budou rádi, když ho za mega prodají :roll: Schválně jsem se dívala, co se kolem nich prodává do milionu a našla jsem pouze chalupy 1+1 se suchým WC a kamnama i topením na dřevo.
Prostě se nedají srovnávat ceny nemovitostí v různých lokalitách. Je to nebe a dudy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
22.9.14 15:20
@Anonymní píše:
Dobrý den všem, prosím o zachování anonymity, děkuji.

Prodáváme samostatně stojící dům, nebo možná pro někoho chalupu. Je to veliký dům 5+1 a je k tomu ještě jedna budova, kde jsou větší tři místnosti. Může tam být chlív, garáž a pracovna nebo tak něco. Je to malá vesnička, klidná. Okolo klid, příroda. 5 km škola, škola.
Je to 50 km od Prahy.
Před 6 lety jsme ho koupili za 1,5 mil. Dali jsme do toho novou střechu, okna a dveře (cca 400 tis.). Jenže vnitřek byl původní a nějak nám nezbylo už na opravy vevnitř. Tudíž je udělaný jeden dětský pokoj nově a toť vše. Takže vše v původním stavu.
Manžel dostal nabídku práce na druhém konci republiky a dům bychom rádi prodali a přestěhovali bychom se. Jenže teď narážíme, protože už ho inzerujeme 1,5 měsíce a zájemců teda moc není :-(. Teoreticky jsme do něj dali asi 1,9 mil. To víme, že ho neprodáme. Nez. odhadce nám dům odhadl na 1 750 000 tis. Jenže jak dlouho můžeme takhle prodávat dům. Potřebujeme co nejrychleji :-(.
Jo a na dům je hypotéka, kterou bychom chtěli ponechat a převést na nový dům.

Máte nějaký tipy nebo zkušenosti, jak jste prodávali dům a jak dloho Vám to trvalo? Já už jsem z toho nervozní :-(

Děkuji.

Zakladatelko, klid. Musíte vydržet. Nabízíte něco specifického a musíte si počkat až se najde někdo, kdo právě tohle hledá. To není jako prodávat garsonku v ´Praze.

Jestli chceš, pošli mi do SZ odkaz na inzerát, třeba poradím nějaké tipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
22.9.14 18:06

@Johli Tak holky já nevím asi žiju v jiném světě, ale 1,5 mil za dům před rekonstrukcí je naprosto normální, nevím teda jak vypadá ten o kterém je tu řeč, ale dům ve kterém bydlíme stál před 9 lety 900.000Kč a není to nic velkého + rekonstrukce kompletní byla nutná. Od Prahy 75km, občanská vybavenost ve městě - škola, školka, jednota a jedni vietnamci tot vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
30.9.14 10:11
@Anonymní píše:
Dobrý den všem, prosím o zachování anonymity, děkuji.Prodáváme samostatně stojící dům, nebo možná pro někoho chalupu…

Ahoj zakladatelko. Dívala jsem se na tvůj inzerát a mám pár poznámek.

Předně - prodáváš specifické zboží, je jasné, že musíš být trpělivá. Chci tím říct, že většina lidí upřednostňuje dostupnost a občanskou vybavenost před soukromím a přírodou. Tím myslím, že je spousta lidí, kteří chtějí garsonku v Praze, ale málo těch, co chtějí dům na vsi. Ale pochopitelně existují, jen je na ně potřeba počkat.

Za nás Pražáky: je to daleko. Pražák, když se z nějakého důvodu rozhodne jít „za Prahu“, myslí tím z 90% fakt za Prahu. Tzn. neopustí okresy Prahy-východ nebo Praha-západ. Pražákům bych to prodávala jako chalupu.

Víc bych se soustředila na místní kupce. Ti to tam znají, mají tam rodinu, budou chtít v kraji zůstat a jsou zvyklí dojíždět.

K fotkám. Vím, že chceš být upřímná, ale těch nerokonstruovaných místností bych tam dala vždycky jen jednu fotku. Cílem inzerátu je nalákat na místo, třeba se tam do toho zamilují i se starou kuchyní.

A hlavně, chybí mi tam to, co by mělo být největší lákadlo - zahrada. Tam musí být rozkvetlé záhony, posezení ve šťavnaté zeleni, nafouknutý dětský bazenek… Z toho musí dýchat letní pohoda, potenciální kupující se musí vidět, jak tam sedí a relaxuje. Ale pozor! Podzimní fotky tam nedávej (leda pokud tam máš nějaký exstra krásný strom se zlatými listy a zrovna svítí sluníčko), to je známá věc. Jsou děsně depresivní, evokují max opruzovou práci s hrabáním listí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
30.9.14 10:19

Jo a vím, že tam píšeš 50 km do Prahy, ale 50 je to k ceduli Praha a každý to ví. Do centra je to 60, možná víc. A každý to ví. Proto bych tam zdůraznila, že je to 50 Km pohodlné cesty po D1. Protože třeba já mám chatu podstatně blíž okraji prahy (cca 20 km), ale než se dostaneš na nějakou normální silnici, jsi v podstatě v Praze. A to je v zimě fakt problém, jet tam po okreskách. To je o život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
30.9.14 14:49

@Zupa Nejdražší domy najdete obvykle v Praze, v Brně a potom ve větších městech ale jinak co jsem koukala na různé inzeráty jsou ceny domů v celé ČR zhruba na stejné úrovni a je úplně jedno zda je to na moravě nebo 50km od Prahy. Jsou lepší domy od 2 mega ale i horší pod milion, záleží na každém jak si svůj majetek ocení, nebo jak rychle potřebuije kupce.
Ano, vy jste si domek pořídila za 1 mega, dala ho trochu do kupy a nyní prodáváte za 1,5 mega ale zakladatelka ho pořídila už za 1,5 mega do oprav vložila 400 tisíc a nyní ho možná prodá za cenu za kterou ho koupila, takže spíš prodělá. Navíc když ho chce tak vehementně prodat proč s tím dělá takové tajnosti? Třeba proto že je to jen troll? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
30.9.14 14:57

@PetiteFillette Když píši u Pardubic tak jsem tím myslela asi ten váš inzerát, ne? Nebo vy tady snad někde vidíte zakladatelčin odkaz?
Ono je úplně jedno zda se nachází nemovitost tam či onde téměř všude najdete domy dražší i levnější, záleží na vaší solventnosti. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
30.9.14 15:03
@Johli píše:
@Zupa Nejdražší domy najdete obvykle v Praze, v Brně a potom ve větších městech ale jinak co jsem koukala na různé inzeráty jsou ceny domů v celé ČR zhruba na stejné úrovni a je úplně jedno zda je to na moravě nebo 50km od Prahy. Jsou lepší domy od 2 mega ale i horší pod milion, záleží na každém jak si svůj majetek ocení, nebo jak rychle potřebuije kupce.
Ano, vy jste si domek pořídila za 1 mega, dala ho trochu do kupy a nyní prodáváte za 1,5 mega ale zakladatelka ho pořídila už za 1,5 mega do oprav vložila 400 tisíc a nyní ho možná prodá za cenu za kterou ho koupila, takže spíš prodělá. Navíc když ho chce tak vehementně prodat proč s tím dělá takové tajnosti? Třeba proto že je to jen troll? :mrgreen:

Není to troll, prostě nechce, aby každý věděl, kde bydlí a kdo je. Na požádání mi poslala odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí